Opnames 'Deadwood'-film eindelijk van start met originele castleden

Opnames 'Deadwood'-film eindelijk van start met originele castleden

De serie van HBO eindigde 12 jaar geleden.

De productie van western Deadwood - die de gebeurtenissen van HBO's gelijknamige, succesvolle serie opvolgt - is eindelijk begonnen. Volgens Deadline zijn er momenteel 13 castleden bevestigd, waarvan 12 mannen en vrouwen die eerder in de serie speelden en één nieuw gezicht. Het scenario is geschreven door de bedenker van de westernserie: David Milch. De regie neemt hij niet voor zijn rekening. Dat laat hij over aan Daniel Minahan.

In Deadwood worden de onvergetelijke karakters van de serie na tien jaar herenigd voor een groot festiviteit: de onafhankelijkheid van South Dakota. Uiteraard blaast dit nieuw leven in oude rivaliteiten, worden bondgenootschappen op de proef gesteld en oude wonden opnieuw opengehaald. Omgaan met de onvermijdelijke veranderingen die de moderne tijd brengt zal ook een hele opgave zijn.

Liefhebbers van de serie kunnen opgelucht ademhalen, want de meeste castleden van de serie zijn weer van de partij. We hebben het o.a. over Ian McShane, Timothy Olyphant, John Hawkes, Kim Dickens, Molly Parker, Anna Gunn, Paula Malcomson, Dayton Callie, William Sanderson, Gerald McRaney en Brad Dourif. De nieuwste castlid is Jade Pettyjohn, vanaf begin volgend jaar te zien in Destroyer naast Nicole Kidman.

Oorspronkelijk was Deadwood van maart 2004 t/m augustus 2006 via HBO te zien. Deze speelt zich af aan het einde van de negentiende eeuw. In totaal zijn er 36 afleveringen geproduceerd, verdeeld over 3 seizoenen. Filmmaker Minahan is niet onbekend met het materiaal - in het verleden regisseerde hij 4 keer voor de serie. Als we Deadline mogen geloven zal de film in de lente van 2019 uitkomen.



NieuwsFilm

meest populair