Regisseur 'A Ghost Story' maakt Arthuriaanse fantasiefilm 'Green Knight'

Regisseur 'A Ghost Story' maakt Arthuriaanse fantasiefilm 'Green Knight'

Een Koning Arthur-verhaal met in de hoofdrol één van zijn trouwe ridders.

David Lowery, de man achter het opvallende A Ghost Story met Casey Affleck, slaat de handen opnieuw ineen met A24. Zij hebben via Deadline bekendgemaakt dat Lowery voor hen aan de slag gaat met Green Knight, een fantasiefilm gebaseerd op een bekend Koning Arthur-verhaal uit de 14e eeuw. De drager van Excalibur maakt in dit vertelsel plaats voor één van zijn ridders: Sir Gawain (in het Nederlands beter bekend als Walewein of Gawein).

De hoffelijke en loyale man is één van de ridders van de Ronde Tafel. Net na het nieuwe jaar arriveert een grote, groene ridder op een groen paard in het hof van Koning Arthur. Hij is niet op zoek naar een gevecht, maar naar een uitdaging. Bij hem heeft de ridder een prachtige bijl. Iemand mag hem daarmee slaan, maar dan wil de ridder over één jaar en een dag dezelfde klap uitdelen. Wie de uitdaging aangaat, mag de bijl houden.

Koning Arthur staat zelf op het punt om de taak op zich te nemen, maar dan smeekt Sir Gawain (Arthur's neef) om de eer. Weldra zakt de grote, groene ridder op een knie en toont zijn nek. Met één slag weet Gawain hem te onthoofden. Op merkwaardige wijze sterft de groene ridder niet, maar staat in plaats daarvan op met zijn hoofd en vertrekt met zijn paard. Voordat hij verdwijnt, herinnert de mysterieuze ridder Gawain natuurlijk aan de uitdaging en de voorwaarde dat zijn beurt nog niet geweest is...

Het opvallende verhaal is in het verleden al twee keer in een film verandert. Beide ondernemingen (uit 1973 en 1984) zijn verwezenlijkt door Stephen Weeks. Vermoedelijk zal Lowery de film die hij gaat maken ook schrijven. Dat deed hij eerder ook met titels als Pete's Dragon en The Old Man & the Gun. Laatstgenoemde is vanaf deze week in de Nederlandse bioscopen te zien.

NieuwsFilm

meest populair