A Ghost Story

A Ghost Story (2017)

It's all about time.

Casey Affleck als geest die de puzzelstukjes van zijn leven in elkaar moet zien te leggen.
play

7,4 details

  • 92 Min
  • Drama
  • Fantasy
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
92 Min Verenigde Staten

Een dode man keert terug om zijn rouwende vrouw te bestuderen. Hij is te zien als een geest, met een deken over zijn hoofd en kleine kijkgaatjes. Terwijl hij kijkt hoe zij omgaat met haar verdriet, komt hij een vrouwelijke geest tegen die het huis ook observeert.

Regie
David Lowery
Cast
Casey Affleck, Grover Coulson, Lizabeth Cardenas, Brea Grant, Rooney Mara, Barlow Jacobs, Augustine Frizzell, Jonny Mars, Kesha, Sonia Acevedo, Carlos Bermudez, McColm Cephas Jr., Daniel Escudero, Kimberly Fiddes, Yasmina Gutierrez, Kenneisha Thompson, Richard Krause, Dagger Salazar.
Release
22.01.2017
Release NL
16.11.2017
Release DVD
02.05.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: David Lowery | Cast: Casey Affleck (C), Rooney Mara (M), e.a. | Speelduur: 92 minuten | Jaar: 2017

Met Manchester by the Sea zette Casey Affleck een geweldige acteerprestatie neer, die terecht werd bekroond met een Oscar. A Ghost Story klinkt op papier als een mooie opvolger voor Affleck. Thema's als rouw en verdriet kan hij immers als geen ander neerzetten. Maar David Lowery besloot Affleck voor deze film voor het grootste deel te bedekken met een laken. Vraag is natuurlijk of je dan nog wat hebt aan zo'n groot acteur, of dat werkelijk iedereen onder dat laken had kunnen staan.

De film begint met een koppel, dat je leert kennen als C (de man) en M (de vrouw). We volgen hen in een aantal doodgewone momenten in hun leven. Maar dan verongelukt C. en keert hij terug als spook onder een laken met uitgeknipte ooggaten. Hij slaat M gade terwijl zij verdriet heeft, maar kan geen contact met haar maken. Tijd verstrijkt en het leven van M gaat door, terwijl C nog altijd onder het laken kijkt naar het leven, dat aan hem voorbij is gegaan.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

A Ghost Story Nieuwsberichten