Algemeen

Marvel krijgt Spider-Man voorlopig niet terug

Sony boekt te veel succes.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
Het box office succes van Venom maakt het volgende analisten zeer onwaarschijnlijk dat Sony de rechten op Spider-Man en gelieerde personages terug geeft aan Marvel. Sony lanceerde met die film van Ruben Fleischer en Tom Hardy met succes zijn nieuwe filmuniversum en wil graag uitbreiden.

Die uitbreiding volgt, want de volgende film in de reeks wordt hoe dan ook Morbius the Living Vampire. Daarna moet meer van dat soort materiaal volgen. Vandaag laat een analist, Jeff Bock van Exhibitor Relations, aan Business Insider weten dat de kans op een spin-off naar Marvel klein is.

Bock denkt dat Sony, bij het floppen van Venom, gekozen zou hebben voor nieuwe gesprekken met Disney over een terugverkoop van de rechten. Maar nu de film op meer dan een half miljard wereldwijd staat, lijkt die kans klein. De boel wordt een franchise en Disney heeft Sony in dit geval harder nog dan dat Sony Disney nodig heeft. En dus zal Disney, mocht ze ooit Spider-Man terug willen, daar flink voor moeten betalen.

Ook andere analisten, waaronder Paul Dergarabedian, van ComScore, denken dat er voorlopig een kleine kans is dat Marvel de rechten op Spider-Man terug gaat krijgen.

21 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rich Art

Avatar

500 miljoen Dollar is een fijn bedrag, maar om nou te spreken van echt een mega-succes.. Dat zou ik eerder roepen bij een bedrag van 700 miljoen Dollar.
Want met de kosten van de film zelf, de marketing en dat 55% maar terugvloeit naar de studio lijkt me dat ze dan nu net uit de kosten zullen zijn.

Awel, het geeft ook verder niet. Venom was, ondanks wat foutjes, zonder meer vermakelijk te noemen. Dus wie weet krijgt Sony het dit keer wel goed voor elkaar. Laten we vooral hopen dat ze het even houden bij Morbius en niet meteen 362 films aankondigen.

Scheerzeep

Avatar

@Rich Art

Ze zijn al ruim uit de kosten. Budget was 'maar' $100 miljoen en kan me niet voorstellen dat ze ontzettend veel hebben besteed aan marketing. De film moet ook nog in première gaan in China.

Guyon2002

Avatar

Off-topic: Universal gaat Shrek rebooten

Rich Art

Avatar

@Scheerzeep; Mmja.. dan valt het nog mee inderdaad. Laten we zeggen dat de marketing ook 100 miljoen gekost heeft. Dan zijn ze bij 400 dus uit de kosten. Dan is het nog steeds geen mega-succes, maar toch... Het rechtvaardig een vervolg wat meer in dat geval.

Master Of Films

Avatar

Rich Art "500 miljoen Dollar is een fijn bedrag, maar om nou te spreken van echt een mega-succes.."
Maar een mega flop is het dus ook niet geworden.

Sony is tevreden met $500 mil, en wel om de volgende reden.
Sony couldn’t afford another misfire after “The Amazing Spider-Man 2” failed to generate excitement in 2014. If “Venom” bombed, it probably would have spelled defeat for its “Spider-Man” universe going forward. (It’s still Sony’s biggest cinematic property.) “If it had failed, there is a chance Sony would have definitely returned to the bargaining table with Disney,” Jeff Bock, a senior box-office analyst for Exhibitor Relations, told Business Insider. “Now, that’s up in the air.” Fortunately for Sony, “Venom” is a hit.

horizon

Avatar

Daarnaast:
op rt:

23% critics
87% audience

Lijkt er bijna op dat critici een faal wilden zodat Spider-man naar MCU zou gaan. :)
Win!

Robbepost

Avatar

TASM 2 heeft toch veel meer dan 500 miljoen opgebracht?
Maar dan door hogere productie en marketing kosten minder winstgevend?

Rich Art

Avatar

horizon "...Lijkt er bijna op dat critici een faal wilden zodat Spider-man naar MCU zou gaan. :)"

Nou ja, er valt genoeg op de film aan te merken, maar het publiek kan het blijkbaar bijzonder weinig schelen allemaal.

horizon

Avatar

@ rich-art,

Mij kon het niet schelen. Venom bracht een gezonde dosis humor met zich mee en leek op de Venom uit de comics zoals ik ze ken ('90's).
Actie was fun. En verhaaltje bood genoeg kapstok.

Als Deadpool de helft van de fun had die Venom was dan was Deadpool ook nog wel leuk geweest.

TheMorry

Avatar

Van mij mogen ze toch eens echt gaan uitleggen hoe je uberhaupt een Venom film zonder spiderman kan maken. Venom heeft veel krachten dankzij spiderman eerst de host van de symbiote was. Voor die feit ga ik de film niet eens zien. Dom popcorn vermaak vind ik helemaal geen probleem als ze de bron materiaal maar eer aan doen.

Ik zou graag zien dat de spiderman terug naar Marvel gaat.

Decepticon

Avatar

Disney heeft Sony helemaal niet nodig, zonder Spider-Man is en blijft de MCU ook wel zo succesvol als het nu is, dat komt echt niet door Spider-Man.

Brein8998

Avatar

Great... Nu heb ik nóg meer spijt dat ik Venom in de bios hen gezien.

horizon

Avatar

hahahahaaa

AdriaanQ

Avatar

Ik kan hier weinig can maken, kan iemand uitleggen hoezo spiderman naar sony gaat, als spiderman al in het MCU zit ondertussen, en ook dat er een volgende solo film is aangekondigd.

Gyros regime

Avatar

Ben wel blij dat Venom het prima heeft gedaan, ik vond de reacties van de zogenaamde film kenners (iedereen heeft een eigen kijk en mag zichzelf kenner noemen) wat negatief en misgunnend over komen.. ook ik heb Venom gezien en vond het een vermakelijke film waar ik alleen maar meer van zou willen zien.

Yanggie

Avatar

Disney koopt Sony straks gewoon op joh.

Beau

Avatar

Je kunt het ook andersom bekijken. Als Sony Spider-Man niet nodig heeft om zelf een succesvol filmuniversum te maken rondom de personages die ze bezitten, kunnen ze meer geneigd zijn om de deal met Disney te verlengen, want ze hebben Spider-Man toch niet perse nodig in hun eigen universum om een hoop geld op te halen.

Want vergeet niet: Homecoming & Far From Home zijn dan wel MCU films, ze zijn wel geproduceerd en gefinancierd door Sony (en dus gaat de Box-office van die films ook gewoon terug naar Sony), Marvel Studios heeft voornamelijk de creatieve leiding en mag de films in zijn universum inbrengen.

Sunspot

Avatar

Mooi! Zo zie ik het graag. Jammer van Fox.

Decepticon

Avatar

@Beau,
Dat klopt niet, Homecoming en Far From Hoe zijn geproduceerd en gefinancierd door Marvel Studios, de volledige box office opbrengst is voor Marvel, alle neven verdiensten zoals verkoop van speelgoed en merchandise is voor Sony.
Zo was de regeling als ik het goed heb.
Maar Spider-Man is en blijft wel "eigendom" van Sony.

Ook vraag me af of Sony Tom Holland aanhoudt als ze weer eigen Spider-Man films gaan maken, want die komen er onvermijdelijk.
Of dat ze gaan recasten.

nieuwslaatste nieuws

meest populair