Marvel krijgt Spider-Man voorlopig niet terug

Marvel krijgt Spider-Man voorlopig niet terug

Sony boekt te veel succes.

Het box office succes van Venom maakt het volgende analisten zeer onwaarschijnlijk dat Sony de rechten op Spider-Man en gelieerde personages terug geeft aan Marvel. Sony lanceerde met die film van Ruben Fleischer en Tom Hardy met succes zijn nieuwe filmuniversum en wil graag uitbreiden.

Die uitbreiding volgt, want de volgende film in de reeks wordt hoe dan ook Morbius the Living Vampire. Daarna moet meer van dat soort materiaal volgen. Vandaag laat een analist, Jeff Bock van Exhibitor Relations, aan Business Insider weten dat de kans op een spin-off naar Marvel klein is.

Bock denkt dat Sony, bij het floppen van Venom, gekozen zou hebben voor nieuwe gesprekken met Disney over een terugverkoop van de rechten. Maar nu de film op meer dan een half miljard wereldwijd staat, lijkt die kans klein. De boel wordt een franchise en Disney heeft Sony in dit geval harder nog dan dat Sony Disney nodig heeft. En dus zal Disney, mocht ze ooit Spider-Man terug willen, daar flink voor moeten betalen.

Ook andere analisten, waaronder Paul Dergarabedian, van ComScore, denken dat er voorlopig een kleine kans is dat Marvel de rechten op Spider-Man terug gaat krijgen.



NieuwsFilm

meest populair