Rian Johnson verdedigt controversiële keuze 'The Last Jedi'

Rian Johnson verdedigt controversiële keuze 'The Last Jedi'

De arme regisseur moet zijn film nog steeds verdedigen.

Kritiek op Star Wars: The Last Jedi is er genoeg. Nu lijkt het erop dat regisseur Rian Johnson toch maar in de verdediging schiet. Vandaag reageert hij op commentaar dat zijn versie van Luke Skywalker (Mark Hamill) totaal niet overeenkomt met de hoopvolle Luke die we in de oorsponkelijke trilogie leerden kennen.

Critici vonden dat Luke nooit zichzelf helemaal zou afsluiten voor de Force en de hoop op zou geven. Volgens Johnson kan het echter wel, zo laat hij op Twitter weten.


Waar fans denken dat Luke een nobele held is, heeft hij inderdaad zo zijn fouten. Hij is impulsief en maakt soms foute keuzes. Denk aan het moment in The Empire Strikes Back, toen Luke ineens zijn training als Jedi verliet om Han en Leia te proberen te redden. Zelfs in Return of the Jedi heeft hij er moeite mee zijn gevoelens een beetje binnen de perken te houden.

Dat Luke in een vlaag van verstandsverbijstering naar de meest afgelegen plek in het universum zou vluchten, lijkt zo bezien prima te passen binnen de ontwikkeling van het personage. Luke wilde Ben immers helpen door hem op te leiden, slaagde daar niet in en had het gevoel meer kwaad dan goed te doen. Dat hij uiteindelijk weer op het rechte pad terecht komt, past ook bij het personage.

NieuwsFilm

meest populair