Algemeen

Rian Johnson verdedigt controversiële keuze 'The Last Jedi'

De arme regisseur moet zijn film nog steeds verdedigen.

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
Kritiek op Star Wars: The Last Jedi is er genoeg. Nu lijkt het erop dat regisseur Rian Johnson toch maar in de verdediging schiet. Vandaag reageert hij op commentaar dat zijn versie van Luke Skywalker (Mark Hamill) totaal niet overeenkomt met de hoopvolle Luke die we in de oorsponkelijke trilogie leerden kennen.

Critici vonden dat Luke nooit zichzelf helemaal zou afsluiten voor de Force en de hoop op zou geven. Volgens Johnson kan het echter wel, zo laat hij op Twitter weten.

Waar fans denken dat Luke een nobele held is, heeft hij inderdaad zo zijn fouten. Hij is impulsief en maakt soms foute keuzes. Denk aan het moment in The Empire Strikes Back, toen Luke ineens zijn training als Jedi verliet om Han en Leia te proberen te redden. Zelfs in Return of the Jedi heeft hij er moeite mee zijn gevoelens een beetje binnen de perken te houden.

Dat Luke in een vlaag van verstandsverbijstering naar de meest afgelegen plek in het universum zou vluchten, lijkt zo bezien prima te passen binnen de ontwikkeling van het personage. Luke wilde Ben immers helpen door hem op te leiden, slaagde daar niet in en had het gevoel meer kwaad dan goed te doen. Dat hij uiteindelijk weer op het rechte pad terecht komt, past ook bij het personage.

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Chris23

Avatar

Maar v e e r T I E N jaar lang moping around, omdat de Jedi 2 generaties (For over a thousand generations, the Jedi Knights were the guardians of peace and justice in the Old Republic (en al die tijd geen Sith)) de fout in gaan , terwijl zijn vrienden en familie `n handje hulp kunnen gebruiken?
(Dus 1000 (!!) generaties geen vuiltje aan de lucht, en dan besluit hij ff dat it is time for the jedi to end, omdat zn pa en neefje assholes zijn, en de jedi uit de prequels e.e.a. verkeerd ingeschat hadden. Yeah, that makes perfect sense ;) )

Master Of Films

Avatar

Wat zou Mark Hamill hiervan vinden.....oh wacht.....

dakai-world

Avatar

@Chris23

Als je het mij vraagt waren zowel de Jedi's als de Sith's een sekte. Stel malloten die denken dat zij de 'uitverkorene' zijn om het balans te herstellen. Als je dat met gezond verstand denkt en mensen erop rekruteert om dat gedachtegoed te verspreiden, dan voldoe je aan de definitie van wat een sekte inhoud.

Dus als je mij vraagt, had Luke Skywalker een punt. Het was tijd om een punt te zetten achter de sekte. Daarom kijk ik stiekem ook vooral uit wat Kylo Ren gaat doen. Want hij zei ook dat het tijd was voor iets nieuws, schijnbaar vergeet iedereen dat.

Alleen jammer dat Luke en zijn neefje het niet zo goed met elkaar konden vinden, want inhoudelijk waren ze het (uiteindelijk) met elkaar eens. Zo zie je maar, familie maakt alles complexer ;)

shellghost

Avatar

De grootste fout heeft hij gemaakt rondom Leia. Hij had de kans om haar een waardig afscheid te geven en hij maakt een van de meest cringe worthy scene aller tijden van....

dakai-world

Avatar

@Shellghost,

Daar heb je wel een punt. Ze hadden haar geen Marry Poppins-return moeten geven, maar haar gewoon in space laten doodgaan. Dat was veel krachtiger geweest. Zowel voor Leia alsmede ook voor Kylo Ren.

Master Of Films

Avatar

dakai-world "Ze hadden haar geen Marry Poppins-return moeten geven, maar haar gewoon in space laten doodgaan."
Bijvoorbeeld door de zelfopoffering. Dan was de impact vele malen groter geweest. Niet Vice Admiral Holdo, want niemand voelde voor haar karakter.

Chris23

Avatar

@ dakai
Zit wat in idd.

Artificialis

Avatar

Dit is één van de weinige beslissingen waar ik helemaal geen problemen mee had. Luke volgde in feite hetzelfde spoor als Kenobi en Yoda, die zich op latere leeftijd ook van de rest van de wereld hadden afgesloten.

centr1no

Avatar

De reden dat dit de enige kritiek is waar Johnson op reageert is dat dit de enige keuze is die hij kan verdedigen.

Darthmar

Avatar

Ik kan wel leven met de keuzes voor Luke maar er waren wat andere dingen in deze film die erg overbodig waren. Zou Poe bijvoorbeeld kunnen leven dat dankzij zijn acties 99% van de Resistance is omgekomen. Het gehele Canto Bright sequence had geschrapt moeten worden. De film is niet slecht maar mist gewoon hier en daar de boot.En eigenlijk is Disney / Lucasfilm daar verantwoordelijk voor omdat ze geen verhaal hadden voor alle drie de delen. Abrams gaat zich nu in allerlei bochten wringen om verhaallijnen te redden: Snoke , Rey's ouders.

Spider-fan

Avatar

Het had beter onderbouwd moeten worden. Eerst zie je hem een hele film niet en dan heeft hij zich ook nog afgekeerd van de Force. Dat is denk ik een te grote verandering voor veel fans, als ze geleidelijk met hem mee hadden geleefd, hadden ze misschien meer begrip er voor gehad.

nieuwslaatste nieuws

meest populair