Recensies bepaald niet positief over 'Fantastic Beasts 2'

Lees hier alles wat je moet weten!

Critici zijn bepaald niet laaiend enthousiast over Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald. De film van regisseur David Yates is op RottenTomatoes rotten, met een score van 55 procent. Het is daarmee de slechtst ontvangen film in de Harry Potter-franchise.

De tweede van een geplande reeks van vijf, draait om Newt Scamander (Eddie Redmayne), die moet proberen de kwaadaardige Gellert Grindewald (Johnny Depp) ervan te weerhouden zijn duistere plannen te realiseren. Dat doet Newt in opdracht van Dumbledore (Jude Law) en samen met enkele oude bekenden. Maar ondanks dat vrijwel alle elementen in plaats waren voor een goede film, slaagt Yates er niet in daar echt iets mee te doen.

Dat komt volgens de critici vooral omdat de film een te grote cast en overvol narratief heeft. Niet alleen probeert scenarioschrijfster J.K. Rowling een origineel verhaal te bouwen, maar ook verwijst ze continu naar de Harry Potter-franchise. De hoeveelheid subplots leidt daardoor af van het bredere narratief. Wel zijn de hoofdrolspelers goed en voldoen de visuele effecten en het spektakel aan de hoge verwachtingen.

We doen een greep uit de belangrijkste recensies:


» The Hollywood Reporter: "Dit nieuwe, betere vervolg, suggereert zelfs als Rowling te ver lijkt te gaan, precies weet wat ze aan het doen is."
» Digital Spy: "Crimes of Grindelwald is een prachtige film, die de Harry Potter-fans die staan te trappelen om wat meer magie van Rowling zeker zal bevredigen. Maar de film lijdt onder de mid-series blues. Het is geen saaie film, maar voelt uiteindelijk wel als een oefening in het verschuiven van de nodige schaakstukken voor toekomstige films. Ondanks dat het bord er mooi uitziet, zal de film niet de geschiedenis ingaan als een van de sterkste Wizarding World-films."
» Empire Magazine: "Een prima film van J.K. Rowling, met een heerlijke Eddie Redmayne. Maarje ontkomt niet aan het gevoel dat The Crimes of Grindelwald vooral toekomstige films opzet."
» The New York TImes: "Rowling heeft zich overgegeven aan haar maximalistische tendensen en het verhaal zo overvol gepropt, dat je veel te lang bezig bent met uitvogelen wie wat bij wie gedaan heeft en waarom."
» USA Today: "De tweede van vijf geplande spin-offs van Rowling, is een duistere en gedurfde film die verschillende era's van de Potter-mythologie aan elkaar verbindt en een relevantere schurk heeft dan slangengezicht Voldemort."
» The Wrap: "Het is moeilijk om al die personages en verhaallijnen gaande te houden, en de tekortkomingen zijn irritrant, omdat de rest van de film fascinerend en opwindend is."
» Variety: "De film heeft genoeg plottwists, lawaai en magie. Maar zelden is er echte spanning of een gevoel van opwinding. Het voelt vooral alsof je ziet hoe het ene schaakstuk na het andere verschoven wordt en in positie gezet."


NieuwsFilm

meest populair