Algemeen

Recensies bepaald niet positief over 'Fantastic Beasts 2'

Lees hier alles wat je moet weten!

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
Critici zijn bepaald niet laaiend enthousiast over Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald. De film van regisseur David Yates is op RottenTomatoes rotten, met een score van 55 procent. Het is daarmee de slechtst ontvangen film in de Harry Potter-franchise.

De tweede van een geplande reeks van vijf, draait om Newt Scamander (Eddie Redmayne), die moet proberen de kwaadaardige Gellert Grindewald (Johnny Depp) ervan te weerhouden zijn duistere plannen te realiseren. Dat doet Newt in opdracht van Dumbledore (Jude Law) en samen met enkele oude bekenden. Maar ondanks dat vrijwel alle elementen in plaats waren voor een goede film, slaagt Yates er niet in daar echt iets mee te doen.

Dat komt volgens de critici vooral omdat de film een te grote cast en overvol narratief heeft. Niet alleen probeert scenarioschrijfster J.K. Rowling een origineel verhaal te bouwen, maar ook verwijst ze continu naar de Harry Potter-franchise. De hoeveelheid subplots leidt daardoor af van het bredere narratief. Wel zijn de hoofdrolspelers goed en voldoen de visuele effecten en het spektakel aan de hoge verwachtingen.

We doen een greep uit de belangrijkste recensies:

» The Hollywood Reporter: "Dit nieuwe, betere vervolg, suggereert zelfs als Rowling te ver lijkt te gaan, precies weet wat ze aan het doen is."
» Digital Spy: "Crimes of Grindelwald is een prachtige film, die de Harry Potter-fans die staan te trappelen om wat meer magie van Rowling zeker zal bevredigen. Maar de film lijdt onder de mid-series blues. Het is geen saaie film, maar voelt uiteindelijk wel als een oefening in het verschuiven van de nodige schaakstukken voor toekomstige films. Ondanks dat het bord er mooi uitziet, zal de film niet de geschiedenis ingaan als een van de sterkste Wizarding World-films."
» Empire Magazine: "Een prima film van J.K. Rowling, met een heerlijke Eddie Redmayne. Maarje ontkomt niet aan het gevoel dat The Crimes of Grindelwald vooral toekomstige films opzet."
» The New York TImes: "Rowling heeft zich overgegeven aan haar maximalistische tendensen en het verhaal zo overvol gepropt, dat je veel te lang bezig bent met uitvogelen wie wat bij wie gedaan heeft en waarom."
» USA Today: "De tweede van vijf geplande spin-offs van Rowling, is een duistere en gedurfde film die verschillende era's van de Potter-mythologie aan elkaar verbindt en een relevantere schurk heeft dan slangengezicht Voldemort."
» The Wrap: "Het is moeilijk om al die personages en verhaallijnen gaande te houden, en de tekortkomingen zijn irritrant, omdat de rest van de film fascinerend en opwindend is."
» Variety: "De film heeft genoeg plottwists, lawaai en magie. Maar zelden is er echte spanning of een gevoel van opwinding. Het voelt vooral alsof je ziet hoe het ene schaakstuk na het andere verschoven wordt en in positie gezet."


18 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Pietjebam

Avatar

IMDb gaf een 8.9 maar ok

Scheerzeep

Avatar

@Pietjebam

Je weet dat IMDb een plek is waar bioscoopbezoekers een film beoordelen? De film draait nog nergens en pas 414 gebruikers hebben een beoordeling achtergelaten. Dat cijfer zegt dus helemaal niks.

Mav Damian

Avatar

Jammer jammer, zijn niet positieve recensies. Volgende week ga ik zelf beoordelen.

tjad1992

Avatar

Als ik de recensies zo lees dan vind ik ze eerder positief met een negatief randje dan negatief met een positief randje. Ligt er maar net aan hoe je het bekijkt.

FilmTotaalVerbeteren

Avatar

Er is minstens één screening geweest voor fans scheerzeep ;)

Bepaald niet positief? Zoals tjad zegt, ik lees hier positieve recensies met enkele kritiekpuntjes, hieruit zou ik minstens een 6,5 afleiden.

De film brengt toch genoeg op met zoveel fans, kijk er naar uit!

MARQ242

Avatar

Het was te verwachten. Die eerste kan ik me nauwelijks nog herinneren.

Moviemagic

Avatar

@Pietjebam
Op het moment van dit schrijven zijn er op IMBD 498 stemmen.
Als je kijkt naar de demograhics dan zie je dat de mensen in de leeftijd 30 tot 44 het strengste zijn maar met name de mensen jonger dan 18 erg mild (om het zacht uit te drukken).

Conclusie is dus dat zelfs met 498 stemmen er nog geen goede lijn uit te halen is. Er zal dus gewacht moeten worden totdat deze film overal draait. Mocht je IMBD een goede graadmeter vinden dan moet je toch wachten.

Sir

Avatar

Ik vind de titel en tekst echt totaal niet passen bij de gekozen stukjes uit de verschillende recensies.. Zoals al eerder aangegeven wordt doet het vermoeden dat de recensies negatief zijn en dat er hier en daar een beetje positiviteit te bespeuren valt. Naar mijn mening schetsen de gekozen stukjes op z'n minst een gebalanceerder beeld! Objectief gezien vermoed ik dat deze film inderdaad lijdt onder te uitgebreide storyline, maar subjectief gezien moet dat een feest zijn voor de Harry Potter liefhebber. Een discrapantie tussen rottentomatoes en imdb cijfers zou best aannemelijk zijn.

Gyros regime

Avatar

Is toch niet zo raar, met nog (als ik mij niet vergis) 3 vervolg films moet de spanning rustig worden opgebouwd.. beter op deze manier dan bijvoorbeeld Justice League waarin alles in 1 film werd gepropt.. ik proefte al een beetje dat de critici graag negatieve puntjes zochten voor deze film..

RobzZ01

Avatar

Ik krijg een beetje een Hobbit gevoel bij de Fantastic Beasts films... tie-ins met de originele filmserie zonder zelf druk te maken om een goed verhaal.

SunChaser

Avatar

Johnny Depp wordt ook afgekraakt

DucoZ

Avatar

Jammer, wordt net zo'n skip als Solo. David Yates, de Rian Johnson van Harry Potter. Enkel Hallows part 1 heb ik van kunnen genieten van Yates. Yates, heeft zichzelf waarschijnlijk aangeboden voor de prijs van een halve regisseur, dat kan de enige reden zijn waarom ze hem telkens opnieuw hebben gekozen voor the job.

Yates heedt niets toegevoegd aan de wereld van HP. Lekker goedkoop focus op magie/cgi terwijl de kracht van HP frachnise in my opinion vooral zit karakter ontwikkeling.

Innocent

Avatar

Rotten tomatoes is niet meer wat het geweest is. Te vaak geven ze slechte cijfers aan goede films en zoals ik wel vaker zeg, het is maar een mening van een ander, kijk en beoordeel altijd zelf

Gyros regime

Avatar

Rotten tomatoes is niet meer serieus te nemen met hoge cijfers voor bijvoorbeeld Babydriver en lala land.. zit blijkbaar toch een zekere willekeur in.. lijkt af en toe alsof men te beknopt naar een film kijkt tegenwoordig.. en als de film echt vreemd en onbegrijpelijk is zoals lala land dan vind iedereen dit opeens interessant..

DaisyD

Avatar

Wel vreemd dat de Amerikaanse recensies de film niet goed vinden en de Europese zeer lovend over de film zijn. Het lijkt soms wel of ze zoeken naar dingen om af te kraken. Afwachten dus maar en volgende week fijn zelf gaan kijken. Recensies zeggen ook niet alles.

Goku32

Avatar

Dacht ik al deel 1 was ook borring dan zal deze niet veel beter zijn

Goku32

Avatar

DaisyD niet iedereen hoor in Europa, ik vond deel 1 ook erg saai en niet leuk of zo. Dan kan ik ze wel snappen daarzo in America

nieuwslaatste nieuws

meest populair