Marvel zendt 'Avengers: Infinity War' tóch in voor elf (!) Oscars!

Marvel zendt 'Avengers: Infinity War' tóch in voor elf (!) Oscars!

Een welverdiende plottwist!

Hoewel het er vorige week op leek dat Marvel weinig vertrouwen in Avengers: Infinity War had als potentiële Oscar-kandidaat, heeft de filmstudio nu toch besloten om een uitgebreidere campagne voor de populaire superheldenfilm te gaan voeren. Marvel zendt Infinity War nu namelijk alsnog in voor elf Oscars!

Aanvankelijk leek het erop dat Marvel alleen furore hoopte te maken met Black Panther. De studio hoopt met die film in maar liefst zestien categorieën een nominatie te scoren. Het is voor superheldenfilms relatief moeilijk is om genomineerd te worden buiten de technische prijzen om. Toch gaat Marvel alsnog een grote promotiecampagne houden voor Avengers: Infinity War.

Ook voor beste regie
Eerder zond Marvel Avengers: Infinity War alleen in voor de categorie 'beste visuele effecten'. Nu komen daar dus nog tien inzendingen bij. Naast onderdelen als 'beste kostuums' en 'beste cinematografie', wordt de blockbuster ook gepromoot voor 'beste regie' (door Anthony en Joe Russo) en 'beste bewerkte script' (door Christopher Markus en Stephen McFeely). Er worden geen acteurs ingezonden.

Disney heeft een speciale Oscar-campagnepagina opgericht. De volledige lijst met inzendingen kun je hier eventueel bekijken!

NieuwsFilm

meest populair