Sam Worthington raakt familie na dutje kwijt in Netflix-thriller 'Fracture'

Sam Worthington raakt familie na dutje kwijt in Netflix-thriller 'Fracture'

Dat doet hij samen met de regisseur van 'The Machinist.'

Hij heeft een mooi plekje in het Avatar-universum van James Cameron, maar bijwijlen pakt Sam Worthington ook graag wat anders aan. Deze week is bekendgemaakt dat hij opnieuw in een film van Netflix te zien zal zijn. Begin dit jaar trad hij op in sciencefictionfilm The Titan, nu heeft de acteur zijn krabbel gezet voor de voorlopig getitelde Fracture. Volgens bronnen zal de naam op den duur veranderen.

Aan het roer van de thriller vinden we Brad Anderson, die titels heeft afgeleverd zoals The Machinist, Vanishing on 7th Street en The Call. Het verhaal van Fracture komt uit de geest van Alan B. McElroy. De scenarist heeft allerlei schrijfwerken van hemzelf verwezenlijkt zien worden. Daaronder vallen actiefilms als Rapid Fire en Spawn, maar ook horrors Halloween 4: The Return of Michael Myers en Wrong Turn zijn door McElroy op papier gezet.

Fracture lijkt wel op een aflevering uit The Twilight Zone. Worthington is Ray, een man die met zijn vrouw en dochter langs de snelweg stopt bij een rustplaats. Daar valt zijn kind en breekt haar arm. Hectisch haasten ze zich naar het ziekenhuis, waar ze na een ruzie met een zuster eindelijk de dokter mogen zien. Terwijl Ray's familie een verdieping lager gaat voor een MRI-scan, valt hij vermoeid in slaap in de ontvangsthal. Wanneer hij wakker wordt lijkt niemand zijn vrouw en dochter te kennen - ze zijn nog nooit ingeschreven.

Dit jaar gaan de opnames nog van start, zodat Netflix de thriller ergens in 2019 kan uitbrengen. Worthington zal in alle vier de vervolgen van Avatar verschijnen. Een tijd geleden zette regisseur James Cameron een punt achter de opnames van deel twee en drie. Momenteel zijn ze bezig met het filmen van de andere twee hoofdstukken.



NieuwsFilm

meest populair