Disney doet een 'dubbele aanval' op Netflix; ook Hulu moet internationaal

Disney is van plan de streamingmarkt te veroveren!

Streamingdienst Hulu richt zich nu nog voornamelijk op de Amerikaanse markt, maar als het aan Bob Iger van aandeelhouder Disney ligt, wordt het platform snel internationaal uitgerold. Bij de presentatie van de kwartaalcijfers vertelde Iger meer over zijn toekomstplannen voor Hulu.

Het zal vermoedelijk niet lang meer duren voordat 21st Century Fox volledig is overgenomen door The Walt Disney Company. Toch hoeven fans waarschijnlijk geen producties van 21st Century Fox te verwachten op Disney's aangekondigde streamingplatform Disney+. De kans is namelijk groot dat deze content onderdeel blijft van Hulu. Dankzij de overnamedeal krijgt Disney een belang van 60% in die dienst.

Ambitieuze toekomstplannen
Bob Iger, voorzitter en CEO van Disney, steekt zijn ambitieuze toekomstplannen voor Hulu niet onder stoelen of banken. Allereerst wil het huis van de muis zijn belang vergroten. Iger wil tevens dat Hulu internationaal wordt uitgerold. Tevens moet de videodienst onder het bewind van Dinsey meer gaan investeren in eigen content, zoals in series als het bekroonde The Handmaid's Tale.

Dubbele aanval op Netflix
Disney lijkt met deze aankondiging de concurrentieaanval op Netflix serieus te hebben ingezet. Niet alleen zal Disney komen met een eigen streamingdienst met nieuwe en oude titels van topfranchises als Pixar, Marvel en Star Wars, maar ook zal het de internationale markt dubbel proberen aan te boren met Hulu. "Na de deal gaan we meteen met het management van Hulu rond de tafel zitten", aldus Iger.

NieuwsFilm

meest populair