Algemeen

R-rated 'Bohemian Rhapsody' ontdaan van gay-scènes door Maleisische autoriteiten

Het hoofd van de Maleisische censuurcommissie geeft een verklaring.

door Bram de Groot om 14:11 in Algemeen
Via de Malay Mail wordt duidelijk dat de muzikale biopic Bohemian Rhapsody flink onder handen is genomen door de Maleisische autoriteiten. Alle scènes met zoenende mannen en hinten naar homoseksualiteit zijn uit de film geknipt en daarbovenop heeft de film een leeftijdsclassificatie gekregen die gelijk staat aan de R-rating / 16 jaar en ouder.

Door deze ingegrepen is de film een aantal minuten korter dan de gewone bioscoopversie. De verklaring van Mohd Zamberi Abdul Aziz, het hoofd van de Maleisische censuurcommissie.


"Scènes met momenten waarin mannen elkaar kussen, mannen aan elkaar zitten en een groep mannen in jurken feesten in een herenhuis zijn verwijderd. Een andere scène die is verwijderd is de post-credit scène waarin staat dat Freddie Mercury en Jim Hutton een gelukkig leven leidden. Dit omdat er staat dat ze een homoseksuele relatie hebben. Alles wat een link heeft met LGBT of het promoot wordt niet goedgekeurd."

En zou is er weer een film flink aangepast door een weinig tolerante overheid, in dit geval dus de Maleisische overheid. Gelukkig was die hier en daar overigens niet echt waarheidsgetrouwe film wel in zijn volledigheid te zien op onder meer de Nederlandse schermen. Ondanks een wat wisselend ontvangst, staat Bohemian Rhapsody ondertussen al op bijna $300 miljoen wereldwijd.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Judge

Avatar

Hey, een film ter meerdere eer en glorie van Queen en Freddie Mercury verdient oscars!

Ang3l

Avatar

Toch knap he, dat t om Freddy gaat, maar het er uithalen van iedere homoseksuele verwijzing maar "enkele minuten" scheelt. Zegt genoeg over t origineel (maar dat ga ik vanavond pas kijken en daarna kan ik zelf oordelen).

Artificialis

Avatar

Ze zouden in westerse landen eens alles uit films moeten verwijderen waarin een verwijzing naar Maleisië wordt gemaakt. Eens kijken hoe dat daar gewaardeerd wordt.

Freddie Mercury = homoseksueel. Hoe kan het zo zijn dat die film daar dan überhaupt gedraaid mag worden? Misschien ook maar stoppen met het afspelen van de nummers van Queen, het is immers allemaal door een homoseksueel gezongen. Maleisië moet natuurlijk wel consequent blijven.

centr1no

Avatar

Ang3l "Toch knap he, dat t om Freddy gaat, maar het er uithalen van iedere homoseksuele verwijzing maar "enkele minuten" scheelt. Zegt genoeg over t origineel (maar dat ga ik vanavond pas kijken en daarna kan ik zelf oordelen). "

Afgezien van het feit dat Mercury bi-seksueel was en dat theoretisch al de helft van de seksuele verwijzingen scheelt, verteld de film het verhaal tot aan Live Aid in 1985 en dus niet over zijn hele bekende leven.
En ook al zouden de LGBT-ers het leuk vinden gaat deze film over de mens, de artiest Freddy Mercury en niet over de homofiele drugsgebruiker Freddy Mercury.
Zegt genoeg over het origineel? Wat dan? Dat ze er niet minimaal een kwartier in hebben zitten hoe en wat hij met mannen deed zou wat toevoegen dan?

lamoteg

Avatar

Anders de muziek ook wegknippen wegens te aanstootgevend. O alle vrouwen ook uitknippen: vrouw betekend niets. En eens alles uitgeknipt is dan een 18+ censuur opzetten.

Sunspot

Avatar

Tja, landen die nog achterlopen he.

Iedereen moet zich gewoon vrij kunnen voelen, doen wat je wilt, met de bekende gezonde grenzen.

nieuwslaatste nieuws

meest populair