R-rated 'Bohemian Rhapsody' ontdaan van gay-scènes door Maleisische autoriteiten

R-rated 'Bohemian Rhapsody' ontdaan van gay-scènes door Maleisische autoriteiten

Het hoofd van de Maleisische censuurcommissie geeft een verklaring.

Via de Malay Mail wordt duidelijk dat de muzikale biopic Bohemian Rhapsody flink onder handen is genomen door de Maleisische autoriteiten. Alle scènes met zoenende mannen en hinten naar homoseksualiteit zijn uit de film geknipt en daarbovenop heeft de film een leeftijdsclassificatie gekregen die gelijk staat aan de R-rating / 16 jaar en ouder.

Door deze ingegrepen is de film een aantal minuten korter dan de gewone bioscoopversie. De verklaring van Mohd Zamberi Abdul Aziz, het hoofd van de Maleisische censuurcommissie.


"Scènes met momenten waarin mannen elkaar kussen, mannen aan elkaar zitten en een groep mannen in jurken feesten in een herenhuis zijn verwijderd. Een andere scène die is verwijderd is de post-credit scène waarin staat dat Freddie Mercury en Jim Hutton een gelukkig leven leidden. Dit omdat er staat dat ze een homoseksuele relatie hebben. Alles wat een link heeft met LGBT of het promoot wordt niet goedgekeurd."

En zou is er weer een film flink aangepast door een weinig tolerante overheid, in dit geval dus de Maleisische overheid. Gelukkig was die hier en daar overigens niet echt waarheidsgetrouwe film wel in zijn volledigheid te zien op onder meer de Nederlandse schermen. Ondanks een wat wisselend ontvangst, staat Bohemian Rhapsody ondertussen al op bijna $300 miljoen wereldwijd.

NieuwsFilm

meest populair