Celebrity

5 Hollywoodsterren met hele bekende broers en zussen

Met onder meer drie keer 'n Hemsworth!

door FilmTotaal om 11:12 in Celebrity
In Hollywood krioelt het van de bekende families. De juiste achternaam en familiebanden kunnen een belangrijke factor zijn bij de lancering van een succesvolle filmcarrière. Vandaag heeft FilmTotaal een lijst van hele bekende broers en zussen voor je.

#5 Mary-Kate, Ashley & Elizabeth Olsen
Tweelingzussen Mary-Kate en Ashley Olsen (32) stonden al op jonge leeftijd in de schijnwerpers. Ze zijn bekend geworden door de serie Full House en hebben samen in vele films gespeeld. Later verscheen hun jongere zus Elizabeth (29) ook weleens in hun films. Inmiddels heeft Elizabeth de populariteit en carrière van haar tweelingzusters ruimschoots ingehaald. Zo scoorde ze onder meer de rol van heldin Scarlet Witch in Marvels filmuniversum. Tegenwoordig zijn Mary-Kate en Ashley meer actief en succesvol in de internationale fashionindustrie.

#4 Kate & Rooney Mara
Kate Mara (35) en haar jongere zus Rooney (33) zijn haast niet meer weg te denken uit Hollywood. De twee zijn directe familie van de vroegere oprichter en huidige bestuursvoorzitter van de New York Giants, een Amerikaanse footballclub. Al op jonge leeftijd begon Kate met acteren. Haar eerste televisierol was in Law & Order. Al snel ging ze ook in films spelen en scoorde ze de ene naar de andere hoofdrol. Rooney begon als figurant in enkele producties van haar oudere zus. Later kreeg ze zelf ook grote rollen, zoals in The Girl with the Dragon Tattoo.

#3 James & Dave Franco
James Franco (40) was al een tijdje een bekende naam in Hollywood toen zijn manager aan zijn jongere broertje Dave (33) vroeg of hij misschien ook wilde gaan acteren. Dave studeerde op dat moment psychologie aan de universiteit en wilde eigenlijk schrijver worden, net als zijn moeder. Toch ging hij acteerlessen volgen - en met succes, want Dave is inmiddels net zo populair en beroemd als James. De twee broers waren tevens ook samen te zien in The Disaster Artist.

#2 Maggie & Jake Gyllenhaal
Het is niet gemakkelijk om door te breken in Hollywood. Toch kan het hebben van de juiste achternaam en connecties daarbij helpen. Maggie (41) en Jake Gyllenhaal (38) komen uit een bekend Hollywoodnest. Broer en zus verschenen in de begindagen van hun carrière vaak in de films van hun vader, regisseur Stephen Gyllenhaal. Dat heeft hun carrière zeker geholpen. Positief is ook dat Maggie en Jake enorm goede acteurs zijn. Beiden zijn inmiddels immers ontzettend succesvol in Hollywood.

#1 Luke, Chris & Liam Hemsworth
In hun thuisland Australië opende Luke (38) met zijn rol in de langlopende soap Neighbours ook de deuren voor zijn twee jongere broers Chris (35) en Liam (28). Al snel staken Chris en Liam de oceaan over om te werken aan een internationale carrière. Zo deden de twee broers allebei auditie voor Thor, een rol die Chris uiteindelijk heeft gekregen. Liam heeft inmiddels ook in de nodige blockbusters gespeeld, zoals in The Hunger Games. Luke heeft zijn acteercarrière op een wat lager pitje gezet. Wel verscheen hij als toneelspeler in Thor: Ragnarok.

NieuwsFilm