Featured

5 Superhelden van Marvel die sowieso een eigen film verdienen!

Meer vuisten om te knokken tegen het kwaad!

door Jeffrey Kouters om 08:54 in Featured
Het Marvel Cinematic Universe zit al bomvol met de populairste helden uit de comics, maar er is natuurlijk altijd ruimte voor meer. Na de overname van Fox, heeft Marvel de rechten van geliefde personages als Johnny Storm en Magneto weer in handen. Hieronder lees je welke vijf superhelden sowieso een eigen film moeten krijgen. Zit jouw favoriete held ertussen?

#5 Nova
Onlangs maakte tekenaar Raf Grassetti (God of War) nog een aantal gave schetsen van een live-action Nova. De komst van Richard Rider alias Nova wordt al een tijdje gehint door Kevin Feige. "Hij staat zeker op het lijstje van helden die ik nog wil introduceren", zei hij ooit in een interview. Daarnaast werkt Marvel ook aan een kosmisch filmuniversum. In Guardians of the Galaxy (2014) zagen we het Nova Corps en hun thuisplaneet Xandar al. De kans lijkt dan ook groot dat Rider al ergens rondvliegt; we hebben hem alleen nog niet gezien. Een solofilm zou dit gave personage zeker kunnen dragen.

#4 She-Hulk
Een klein kritiekpunt op het filmuniversum van Marvel is dat er maar weinig vrouwelijke superhelden te zien zijn. Dat is langzaam aan het veranderen, want het is ook niet alsof er geen gave heldinnen in de stripboeken bestaan. Advocate Jennifer Walters is de nicht van Bruce Banner alias The Hulk. Wanneer Walters wordt neergeschoten, kan alleen het radioactieve bloed van Banner haar redden. Het bijeffect? Ze verandert zelf ook in een groen monster. Dit zou een prachtige verhaallijn zijn om te vertalen naar het grote scherm. Er is wel één probleem; Universal Pictures heeft de filmrechten van She-Hulk waarschijnlijk nog in handen waardoor een solofilm niet direct mogelijk is, maar er valt vast wel wat te regelen, toch?

#3 Fantastic Four
De eerdere pogingen om Marvels eerste superheldenfamilie een beetje stripboekgetrouw naar het witte doek te brengen, zijn niet helaas niet heel succesvol geweest. Binnenkort vindt de definitieve overname plaats van Fox en daardoor krijgt Disney de rechten van de Fantastic Four ook weer in handen. Hoewel Kevin Feige ontkent dat hij al plannen heeft bedacht voor de introductie van deze helden in het Marvel Cinematic Universe, kan het haast niet anders dat hij toch al stiekem de nodige ideeën heeft. De Fantastic Four-helden zijn een wezenlijk onderdeel van de comics en verdienen dan ook zeker een nieuwe kans. Wie wil er Reed Richards nou niet naast Iron Man zien vechten?

#2 Wolverine
Binnenkort verwelkomt Disney ook helden als Storm, Jubilee en Beast terug thuis. Hoewel de X-Men-filmreeks van Fox een waar avontuur was, is de reeks ook wel een beetje op. Tijd voor een frisse wind dus, want er zijn veel mogelijkheden met deze heldengroep. Toch zou het misschien goed zijn om eerst een aantal solofilms te maken voordat er een nieuwe groepsfilm komt. Een belangrijk personage dat zeker zijn eigen film verdient is natuurlijk Wolverine, een rol die eerder door Hugh Jackman werd ingevuld. Misschien is het nu nog net iets te vroeg, maar over een paar jaar is de wereld vast klaar voor een nieuwe Wolverine.

#1 Namor
Namor the Sub-Mariner (zoals hij voluit heet) is één van de oudste strippersonages van Marvel. Hij werd namelijk al in 1939 bedacht. Namor is de zoon van een menselijke kapitein en een prinses van het mythische onderwaterkoninkrijk Atlantis. Binnenkort verschijnt DC's Aquaman in de bioscoop. Misschien is het nu dan ook iets te riskant om deze vergelijkbare held te introduceren, maar dat Namor en zijn onderwaterwereld een solofilm verdienen, behoeft geen discussie. Sommige fans suggereren dat Namor ook een goede 'schurk' zou kunnen zijn voor Black Panther 2. Dat zou zeker een mooie opmaat zijn naar een eigen avontuur later in de reeks. Ben jij voor?

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

McKelly

Avatar

Namor is de aquaman van Marvel. Als ik hun was zou ik daar dus nog even mee wachten en kijken wat DC's onderwaterheld gaat bereiken.

Paulusie

Avatar

Namor zal niet snel een eigen film krijgen omdat hij het zelfde probleem heeft als de Hulk. De rechten liggen namelijk ergens anders dan bij Disney/Marvel. Ze mogen hem dus niet zomaar in het MCU gebruiken. De rest van de lijst zal vast in de toekomst op de één of andere manier naar het witte doek komen.

Persoonlijk hoop ik op andere zoals bijvoorbeeld The Young Avengers.

chefry1983

Avatar

Wolverine verdient geen nieuwe acteur want wie kan hugh jackman nou vervangen?

Joslyn

Avatar

@Paulusie, Namor zit toch in het FF pakket van Fox samen met oa Silver Surfer, Galactus en Superskrul? Nu dus bijna weer in Disney/Marvel handen.

Master Of Films

Avatar

Joslyn "Namor zit toch in het FF pakket van Fox samen met oa Silver Surfer, Galactus en Superskrul?"
Namor zit bij Universal, in dezelfde schuitje als The Hulk.

Innocent

Avatar

Ik zie Scott Eastwood wel als een volwaardig opvolger van Hugh Jackman om Wolverine te spelen

Rutherford

Avatar

Ik wil Moon Knight!!!!

Jeroen Pasman

Avatar

The Fantastic four hebben al 2 mislukte filmfranchises gekregen. Er hoeft geen 3e te komen wat bij betreft

Goku32

Avatar

Er staan er 2 tussen die we al 100x gezien hebben dus dat hoefd niet meer voor mijn. Maar She hulk en nova lijkt me wel vet voor een eigen film

nieuwslaatste nieuws

meest populair