Blu-ray

Blu-ray review 'Escobar' - Een soort van 'Narcos' met Bardem en Cruz

Pablo Escobar geliefd in Hollywood.

door Bram de Groot om 20:16 in Blu-ray
Regie: Fernando León de Aranoa | Cast: Javier Bardem (Pablo Escobar), Penélope Cruz (Virginia Vallejo), Peter Sarsgaard (Shepard), Julieth Restrepo (Maria Victoria Henao), Óscar Jaenada (Santoro) e.a. | Speelduur: 123 minuten | Bioscooprelease: 31.05.2018 | FilmTotaal recensie: 3,5 ster

Pablo Escobar is een historisch figuur dat Hollywood maar al te graag op het kleine of grote doek exploiteert. Uiteraard was hij te zien in de Netflix-serie Narcos, maar hij dook ook in films als Escobar: Paradise Lost (2014) en American Made (2017). In 2017 verscheen hij ook in de Spaanse film Loving Pablo / Escobar met de grote namen Javier Bardem en Penélope Cruz. De ontvangst bleek erg wisselend; de box office score redelijk.

Universal bracht Escobar - goed voor bijna $15 miljoen - onlangs uit op Blu-ray. Hieronder een blik op die uitgave.


Escobar volgt het waargebeurde verhaal van de opkomst en ondergang van een van de grootste, rijkste en meest gevreesde drugshandelaren in de geschiedenis; Pablo Escobar. Escobar werd beroemd en berucht door de cocaïnehandel, verdiende miljarden en doodde duizenden mensen. De charmante journaliste Virginia Vallejo toont zijn leven en hun gepassioneerde en stormachtige affaire ten tijde van zijn terreur dat een heel land verwoestte.

Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: oktober 2018 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.40 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5053083160722 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Dutch FilmWorks

De schijf van deze Blu-ray uitgave van Escobar zit verpakt in een standaard blauwe keepcase. De cover toont enkel Javier Bardem; de achterkant toont één extra. De leeftijd: 16 jaar.

Beeld

Dutch FilmWorks weet de afgelopen jaren gelukkig prima Blu-ray transfers op te leveren en ook nu is het zeker niet verkeerd. De vraag is wel hoe lang dit soort uitgaven nog op schijf verschijnen en niet alleen op bijvoorbeeld Netflix en video-on-demand kanalen. Via deze Blu-ray transfer is het in ieder geval genieten van een beeldkwaliteit die ook de meeste streaming-diensten zal overstijgen. En zeker de Dvd-uitgave. Het beeld is haarscherp en de kleuren zijn dynamisch, maar ook erg natuurlijk. Er is geen spoor van ruis of andere storende zaken.

Geluid

De Argentijnse componist Federico Jusid was verantwoordelijk voor de muziek bij de film. De afgelopen jaren wisselde hij tussen vaak kleinere Hollywood-producties en producties uit eigen land. Geen enorm grote naam. Zijn muziek komt uit de speakers via een standaard DTS-HD 5.1 geluidstrack. Deze doet het prima, zeker als de actie erin komt of als de film zich meer in de stad of de jungle afspeelt. Deze Spaanse productie is Engels gesproken, maar heeft uiteraard een track met Nederlandse ondertiteling gekregen.

Bonusmateriaal

Na de drie trailers (Hunter Killer, Final Score, Hellfest) is er ook de featurette Behind the Scenes te zien. Deze duurt zo'n zes minuten en laat dat zien wat wordt aangegeven: beelden van achter de schermen. Ook zijn er interviews met beide hoofdrolspelers.

Degelijke film; weinig echt nieuwe dingen

Uiteraard is het aardig om Javier Bardem als Pablo Escobar te zien, maar als je Netflix' Narcos hebt gezien, dan kun je deze ook prima overslaan. Het is dan ook erg jammer dat de creativiteit niet in een andere film werd gestoken. Overigens maakten tortelduifjes Bardem en Cruz recent ook gezamenlijk de thriller Everybody Knows / Todos lo Saben, verschenen in 2018. Een clip uit Escobar:1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

donniebrasco

Avatar

Nou ik sla Narcos liever over dan!

nieuwslaatste nieuws

meest populair