Loving Pablo (2017)

Geen zin om twintig uur Narcos te bingewatchen? Dan is deze biopic over de Colombiaanse drugsbaron een prima alternatief.
play

5,3 details

  • 123 Min
  • Biografie
  • Misdaad
  • Drama
  • Actie
  • Spanje
  • Bulgarije
123 Min Spanje

Een kroniek over de opkomst en val van een van de meest gevreesde drugsbaronnen van de wereld: Pablo Escobar, en diens liefdesaffaire met de beroemdste journalist van Colombia, Virginia Vellejo.

Alt titel
Escobar
Regie
Fernando León de Aranoa
Cast
Javier Bardem, Penélope Cruz, Peter Sarsgaard, Óscar Jaenada, David Valencia, Joavany Alvarez, Juan Sebastián Calero, Julieth Restrepo, David Ojalvo, Julio Nava, Ariel Sierra, Fredy Yate, Quique Mendoza, Pedro Calvo, Ricardo Niño, Santiago Londoño.
Release
08.03.2018
Release NL
31.05.2018
Release DVD
19.10.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Fernando León de Aranoa | Cast: Javier Bardem (Pablo Escobar), Penélope Cruz (Virginia Vallejo), Peter Sarsgaard (Shepard), Julieth Restrepo (Maria Victoria Henao), Óscar Jaenada (Santoro) e.a.| Speelduur: 123 minuten | Jaar: 2017

Hoewel Pablo Escobar waarschijnlijk de bekendste drugsbaron uit de geschiedenis is, is tot nu toe zijn levensverhaal opvallend genoeg nooit eerder opgetekend is een speelfilm. In het verleden deden Oliver Stone en Joe Carnahan daartoe beiden een poging, maar kregen hun films niet van de grond, waarmee de filmische portretteringen van 'Don Pablo' beperkt waren tot gastrollen in andermans biopics (Blow, American Made) en de Netflix-serie Narcos. In het zeer onderhoudende Escobar staat eindelijk de man zelf centraal. Het is weliswaar een vrij rechtlijnige vertelling van Pablo Escobars laatste twaalf jaar, maar wel een met een goed werkbare invalshoek: zijn buitenechtelijke relatie met televisiepresentatrice Virginia Vallejo, wier autobiografische boek de basis vormde voor de film.

Middels een voice-over van vertolkster Penélope Cruz fungeert deze dame als verteller van Escobars verhaal. Daarmee verschaft ze een goed kijkje in de keuken van de Colombiaanse drugswereld van de jaren tachtig, maar toegang tot haar eigen hoofd wordt de kijker jammerlijk ontzegd. Want hoewel ze maar al te graag zaken toelicht (iets te vaak zelfs) wordt nooit volkomen duidelijk wat de behoorlijk onafhankelijke Vallejo precies ziet in de reeds getrouwde drugdealer. Uiteraard heeft de man geen gebrek aan geld en aanzien, maar de tamelijk onafhankelijke en journalistiek actieve Vallejo oogt niet als iemand die zich daar makkelijk door laat imponeren. Zelf zegt ze dat het haar niet interesseert hoe de man zijn geld verdient, maar hem enkel beoordeelt op wat hij ermee doet. Aldus gaat ze blijkbaar maar al te graag mee in de gewiekste profilering van moderne Robin Hood waarmee Escobar het Colombiaanse volk voor zich probeert te winnen.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

Loving Pablo Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Loving Pablo

acties