Algemeen

Gehate Midi-chlorians in 'Star Wars' bestaan al sinds 1977

Juist!

door Bram de Groot om 08:25 in Algemeen
Je houdt van Star Wars, of niet. Als je de franchise geweldig vindt, dan zul je op sommige momenten bepaalde keuzes niet zo logisch of gewenst vinden. Veel fans hebben dit afgelopen jaren ervaren met de Star Wars-films van Walt Disney. Een van de zaken die al jaren oud is en nooit echt is geaccepteerd door de fans, zijn de "Midi-chlorians" uit de prequel-films, met name Star Wars: Episode I - The Phantom Menace uit 1999.

Nu blijkt dat die Midi-chlorians al bestaan sinds 1977. De micro-wezentjes kunnen in iedereen leven en zorgen ervoor dat bepaalde wezens meer met de Force hebben dan anderen. Opvallend was dat er in de originele trilogie nooit werd gesproken over deze Midi-chlorians. De Force was in die films gewoon iets magisch.

Dat de Midi-chlorians al sinds 1977 bestaan blijkt uit het boek 'The Making of Star Wars: The Definitive Story Behind the Original Film' van J.W. Rinzler. In het boek zijn notities opgenomen van Star Wars-bedenker George Lucas. In een van zijn notities valt het volgende te lezen:


"Er wordt gezegd dat bepaalde wezens worden geboren met een hoger bewustzijn van de Force, dan mensen. Hun hersens zijn anders; ze hebben meer midi-chlorians in hun cellen."

Na het succes van Star Wars (1977) werkte Lucas een compleet universum uit van Star Wars. Hierin werden dus ook de Midi-chlorians opgenomen. In de huidige Star Wars-films is er nog niet gesproken over de wezentjes, en waarschijnlijk zal dat ook niet gebeuren, al kan Lucas ze niet loslaten.

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Artificialis

Avatar

Star Wars is sciencefiction en geen fantasy. Heel pijnlijk voor de fans die daar in 1999 pas achterkwamen.

horizon

Avatar

Star Wars is space opera.

chefry1983

Avatar

Waar men (de diehard Starwars fans) zich toch al niet druk over kunnen maken. Zoek een hobby en ga leven

Sunspot

Avatar

Had daar totaal geen problemen mee, vond het wel cool.

Alleen da thet gebeurde met dat kut kind :D en zo, was gewoon stukken minder.

NieuwsFilm

meest populair