Algemeen

Fans eisen opheldering van J.K. Rowling na enorme fout in 'Fantastic Beasts 2'

Foutje kan gebeuren natuurlijk!

door Jeffrey Kouters om 22:30 in Algemeen
In het vorige week verschenen Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald lijkt J.K. Rowling een enorme continuïteitsfout te hebben gemaakt. Sommige diehard Harry Potter-fans zijn daar niet blij mee en eisen nu opheldering van de schrijfster. Let op: dit artikel bevat spoilers!

Wie Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald inmiddels heeft gezien, weet dat de film vol zit met allerlei leuke knipogen naar de originele filmfranchise en boeken, zoals Voldemorts slang Nagini en de legendarische alchemist Nicolas Flamel. Toch heeft scriptschrijfster J.K. zich schuldig gemaakt aan een grote continuïteitsfout en daar zijn sommige fans alles behalve blij mee, zo blijkt uit hun reacties.

Nog niet geboren
In The Crimes of Grindelwald heeft een jonge Minerva McGonagall een kleine cameo. Kijkend naar de officiële tijdlijn, kan dat eigenlijk niet. Haar geboortejaar is namelijk 1935 en de film speelt zich af in 1927. Volgens de boeken begon ze pas in 1956 met doceren aan de Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus, dus dat zij in The Crimes of Grindelwald al voor de klas staat, is vreemd en lijkt niet te kloppen.

Het zou natuurlijk kunnen zijn dat het hier gaat om haar moeder bijvoorbeeld of dat Rowling nog een spannende twist in petto heeft. Toch vinden veel fans haar aanwezigheid verwarrend en daarom vragen zij de Britse schrijfster het een en ander op te helderen.21 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Mav Damian

Avatar

Sterker nog ze was nog te zien in een flasback van ongeveer een kleine 20 jaar.

Novarellum

Avatar

Ook echt de moeite waard om je druk over te maken.

RobzZ01

Avatar

Antwoord: Magie.

Rutherford

Avatar

De film niet gezien maar als het daadwerkelijk een cameo is en blijft, zou ik me er niet druk over maken.

Master Of Films

Avatar

RobzZ01 "Antwoord: Magie."
Dat noemen ze in Hollywoodtermen: Convenience, a wizard did it.

SunChaser

Avatar

Nee ze heeft een pratende rol als lerares dus zal ergens in de 20 zijn. Maar Beasts is sowieso een rommeltje.

GreenHornet

Avatar

waarom nemen ze niet iemand in dienst om dit te controleren

Thiver

Avatar

GreenHornet "waarom nemen ze niet iemand in dienst om dit te controleren"

Waarschijnlijk omdat men denkt dat J.K. Rowling weet waar ze mee bezig is.

horizon

Avatar

Bijna geen enkele schrijver is gevrijwaard van zulke continuiteitsfoutjes.

Daarnaast: magie.

GreenHornet

Avatar

JK Rowling is dement het worden

dakai-world

Avatar

Harry Potter is een magische wereld. Dus het zou me niets verbazen als ze dit uiteindelijk rechtbreien.

Anderzijds, ik schrik ervan hoe invested sommige HP-fans zijn. Net als bij Star Wars hebben zij de emotionele eigendom rondom de franchise geclaimd en eigen gemaakt. Als een soort van "censuur politie" houden ze bij of de maker enerzijds doet wat zij van hem/haar verwachten en anderzijds zich houdt aan alle ongeschreven regels.

Het is bekend dat de personages in de HP-boeken heel wat verschillen met de personages uit de films. De wereld die JK in haar hoofd heeft bedacht kan onmogelijk 1-op-1 zijn overgenomen in haar boeken, laat staan zijn verfilmd op het witte doek.

Het is en het blijft een verhaal, natuurlijk een dergelijk continuïteitfoutje kunnen je uit het verhaal halen. Maar... Ze is ook maar een schrijfster en een vergissen (hoe lelijk dit ook kan zijn), moet kunnen.

Artificialis

Avatar

Het doet niets af aan de continuïteit van de rest van het Harry Potter universum. Volstrekt onzinnige ophef dit. Als fans zich hier al druk om maken kunnen ze beter een andere hobby gaan zoeken. Je kunt ook té fanatiek zijn.

23VDV23

Avatar

Rowling lijkt met dit soort beetje op de George Lucas tour te gaan toen hij de prequels maakte. Allemaal van die vreemde kleine greepjes die niet strookten met wat er in de originele films was neergezet. Maar nou had ik Rowling qua schrijfwerk toch wat hoger ingeschat dan George Lucas.

MrNobody

Avatar

De die hard potter fans bekritiseren deze film en Rowling omwille van plotgaten,maar ik ben er zeker van dat de plotgaten verklaard worden in de vervolgen of denken die fans nu echt dat ze niet zijn opgemerkt door Rowling.En professor Anderling is nooit bij voornaam genoemd dus kan evengoed een familielid zijn.

FilmTotaalVerbeteren

Avatar

De Potter fans zijn zo kwaad omdat J.K. jaren extra informatie op Pottermore gooit, en zo waarschijnlijk genoeg verdient door reclame inkomsten, en dan wijzigt ze dit? In de credits werd ze wel volledig genoemd.

23VDV23

Avatar

Een groot probleem met dit soort zaken in prequels (ik heb de film overigens nog niet gezien) is dat ze de film zelf ook niet altijd helpen. Dingen die worden opgevoerd omdat fans ze herkennen, maar verder niet echt relevant zijn. In een poging het dan toch te maken gooien ze er dan allerlei informatie tegenaan waar je eigenlijk nooit behoefte aan had als kijker of lezer. Dat C3PO blijkbaar ooit gemaakt is door Anakin is echt iets dat compleet overbodig is. Dat Nagini blijkbaar een soortement van faunaat is, of wat het verhaal dan ook mag zijn, valt binnen diezelfde categorie.

Scheerzeep

Avatar

@MrNobody

Ze staat gewoon met voornaam en al op de aftiteling hoor (en ook in het script).

MrNobody

Avatar

@ScheerzeepDan neem ik mijn woorden over Anderling terug.Ben niet blijven zitten tijdens de aftiteling.

Moviemagic

Avatar

RobzZ01 "Antwoord: Magie."


Moviemagic ;)

Guyon2002

Avatar

Ze word overigens ook alleen genoemd als ''Professor McGonagall'', het zou dus even goed de moeder (of een ander familielid) van Minerva McGonagall kunnen zijn

FoxMulder

Avatar

Lekker belangrijk

nieuwslaatste nieuws

meest populair