Nóg een grote blunder in 'Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald' gespot!

Nóg een grote blunder in 'Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald' gespot!

Een boom die voor problemen zorgt.

Gisteren hadden we een interessant artikel over een opvallende continuïteitsfout in Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald voor je. Inmiddels hebben oplettende fans nog een kleine blundertje van schrijfster J.K. Rowling ontdekt in de film. Let op: dit artikel bevat spoilers!

De Britse schrijfster J.K. Rowling weet als geen ander een rijke wereld te creëren. Toch is haar magische toverwereld van Harry Potter inmiddels zo omvangrijk geworden dat ze zelf af en toe ook wat details lijkt te vergeten. Zo zien we in The Crimes of Grindelwald, een film die zich afspeelt in 1927, een jonge professor Minerva McGonagall, terwijl zij toen volgens de eerdere canon nog niet geboren was. Hoewel de meeste bioscoopbezoekers daar vast niet wakker van zullen liggen, vinden fanatieke fans dergelijke continuïteitsfouten bloedirritant.

Bekijk de afbeeldingBeukwilg
De Beukwilg is een zeer gewelddadige boom op het terrein van Zweinstein. De wilg verscheen voor het eerst in beeld in Harry Potter and the Chamber of Secrets (2002). In The Prisoner of Azkaban (2004) leerden we dat de Beukwilg één jaar voordat professor Remus Lupin voor het eerst aankwam bij de Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus geplant is. Dat was in het jaar 1971. Toch zien we een jonge versie van deze wilg in The Crimes of Grindelwald in een flashbackscène waarin Newt Scamander (Eddie Redmayne) zijn Boomtrullen laat zien aan zijn schoolvriendinnetje Leta Lestrange (Zoë Kravitz).


Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald draait nu in de Nederlandse bioscopen!

NieuwsFilm

meest populair