Video

Pakkende trailer 'They Shall Not Grow Old' van Peter Jackson!

De Eerste Wereldoorlog wordt in één klap echt echt.

door Bram de Groot om 08:36 in Video
Een kleine twee maanden geleden werd via een korte teaser duidelijk dat Peter Jackson met een prachtige documentaire zou gaan komen, namelijk They Shall Not Grow Old. De Lord of the Rings en The Hobbit-regisseur heeft samen met zijn team heel wat schokkerig zwart-wit beeldmateriaal uit de WOI (1914 - 1918) gerestaureerd en omgezet naar vloeiende beelden in kleur, en in 3D in de bioscoopzalen.

Het beeldmateriaal werd verkregen via de BBC en deze is meer dan 100 jaar oud. De film is in opdracht van de BCC, 14-18 NOW en de Imperial War Museum(s) gemaakt en tevens onderdeel van de 100ste gedenkdag van Armistice Day (Wapenstilstandsdag), welke plaatsvond op 11 november 2018.

They Shall Not Grow Old is op 11 november vertoond op BBC 2 en zal binnenkort ook in de States op het witte doek te zien zijn. Of en wanneer de docu in de Nederlandse filmhuizen of op televisie verschijnt lijkt nog niet bekend. Hopelijk staat er een partij op om dit alsnog te verwezenlijken. Fraai!7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Zou mooi zijn als They Shall Not Grow Old 1 of andere manier te zien is in Nederland. De 1e WW wordt veelal overgeslagen als het gaat om de Nederlandse geschiedenis. :( Toch is de complexe 1e WW een ontzettend stukje belangrijke geschiedenis.


martinox

Avatar

Een waar kunstwerkje van Jackson en dan ook nog in 3D..
Hoop dat deze in NL de vertoning krijgt die het verdient!

Steve-O

Avatar

Heel gaaf dat ze dit gedaan hebben, ben erg benieuwd naar deze documentaire.

Master Of Films

Avatar

Kleine interview met Peter Jackson over deze film.

Goku32

Avatar

Wow shit

nieuwslaatste nieuws

meest populair