Nieuwe 'Robin Hood' compleet afgebrand

Nieuwe 'Robin Hood' compleet afgebrand

To Bad. Geen nieuwe Robin Hood-klassieker.

De eerste recensies over de nieuwe Robin Hood staan online en deze zijn alles behalve goed te noemen. Jammer genoeg komt de film na zo'n 49 recensies niet verder dan 14 procent op de Rotten Tomatoes tomatometer en is een 3.6/10 als gemiddelde beoordeling ook niet bepaald positief te noemen.

De recensent van The Hollywood Reporter zegt dat "iedereen die bij deze puinhoop betrokken is, een soort openbare boetedoening moeten uitvoeren." Ook via indieWire geen goed nieuws: Robin Hood schakelt zo snel tussen verveling en absurditeit dat hier eigenlijk continu in wordt voorzien."

TheWrap geeft maar weer eens aan dat reboots en remakes niet altijd even goed slagen: "Reboots en remakes zijn bedoeld om een nieuw publiek kennis te laten maken met een klassiek verhaal, via frisse ideeën en verhaallijnen die het verhaal relevant maken voor een nieuw publiek. Robin Hood probeert dit niet eens."

Ook zijn er wat positieve geluiden. Via Variety wordt duidelijk dat Robin Hood "geen klassieker" is, maar de film van regisseur Otto Bathurst (Peaky Blinders) heeft wel iets unieks: "Als de film soms lijkt alsof het Baz Luhrmanns Robin Hood is, dan krijgt deze meer kracht."

Met Taron Egerton als Robin Hood en Jamie Foxx als Little John draait deze nieuwe Robin Hood vanaf donderdag in de Nederlandse bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair