Is de twist in 'Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald' onzin?

Is de twist in 'Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald' onzin?

Dat zou zomaar kunnen.

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald is dan wel niet de best ontvangen film in de Potter-franchise, de film van regisseur David Yates doet het in elk geval goed aan de box office. Dat roept meteen vragen op over de toekomst, met name rond een van de onthullingen aan het einde van de film. In dit artikel meer daarover. Let op: lees dit artikel alleen als je de film al in de bioscoop gezien hebt.


Aan het einde van de film onthult Grindelwald (Johnny Depp) dat Credence (Ezra Miller) in werkelijkheid de broer van Albus Dumbledore (Jude Law) is: Aurelius Dumbledore. Daarover viel niets in het canon te vinden en dus is het nu de vraag of Grindelwald een spelletje speelt met de jonge en kwetsbare man.

Miller vertelt tijdens een interview met IndieWire dat ook hij niet overtuigd is van de twist. "Ik denk dat het punt van de film is, dat niet alles wat Grindelwald zegt, voor waar aangenomen moet worden. Maar, de vraag is, als we dat in het achterhoofd houden, welke consequenties dat heeft voor de informatie die hij aan het einde van de film onthult. Nou, ik weet het niet. Ik denk dat er absoluut redenen zijn waarom Grindelwald deze kennis zou kunnen hebben, gezien zijn band met Albus en die familie. En we weten dat hij een rol speelde met Aberforth en Ariana. Dus het is niet onmogelijk dat er een kern van waarheid in zit. Maar is het mogelijk dat Grindelwald liegt? Absoluut. Dat is niet onmogelijk."

We zullen op zijn minst tot 2020 moeten wachten eer er mogelijk antwoorden komen.

NieuwsFilm

meest populair