Opmerkelijk: bekende acteur moest Disney veel geld betalen voor rol in 'Mary Poppins'

Opmerkelijk: bekende acteur moest Disney veel geld betalen voor rol in 'Mary Poppins'

En hij zou het zo weer doen!

Hollywoodsterren konden vroeger schijnbaar niet alleen een rol in een Disney-film scoren door gewoon ongelofelijk getalenteerd te zijn, maar ook door een forse cashbetaling te verrichten aan de grote baas Walt Disney zelf. In een nieuw interview heeft acteur Dick Van Dyke onthuld dat hij op die manier een rol wist te bemachtigen in Mary Poppins (1964).

Dick Van Dyke (92) speelde in de originele Mary Poppins twee rollen; die van schoorsteenveger Bert en bankier Mr. Dawes Senior. Deze rollen heeft hij echter niet zomaar gekregen, want Walt Disney zat aanvankelijk niet op hem te wachten. "Ik ben naar Walt Disney gegaan en vroeg hem of ik een rol kon krijgen, maar hij zag me niet zitten", vertelt Van Dyke in een recent interview.

Er moest zelfs geld bij
"Ik bood hem aan om het voor niets te doen", vervolgt de acteur. Uiteindelijk wist hij Disney alsnog te overtuigen - met geld, wel te verstaan. "In alle eerlijkheid, ik heb hem uiteindelijk zelfs $4,000 betaald. Ja, ik heb hem inderdaad betaald om in de film te mogen spelen", vertelt Van Dyke. "Ik zou het zo weer doen. Zonder twijfel".

In het aankomende vervolg Mary Poppins Returns heeft Van Dyke als enige originele acteur ook nog een kleine cameo. Hij speelt de zoon van zijn eigen personage Mr. Dawes. Mary Poppins vliegt op 19 december opnieuw de Nederlandse bioscopen binnen. Natuurlijk per paraplu...

NieuwsFilm

meest populair