Nieuwe dinosaurus is vernoemd naar MCU-schurk Thanos

Nieuwe dinosaurus is vernoemd naar MCU-schurk Thanos

Wie had dat ooit verwacht?

In 1973 bedachten Jim Starlin en Mike Friedrich het personage Thanos. Hij verscheen voor het eerst in The Invincible Iron Man #55 en was sindsdien de focus van meerdere verschillende comics. De belangrijkste daarvan is natuurlijk de Infinity War en Infinity Gauntlet-reeks, waarin hij de Infinity Stones verzamelt en gebruikt om het halve universum te vernietigen.

In Avengers: Infinity War werd Thanos gespeeld door Josh Brolin en kon hij die doelen ook daadwerkelijk realiseren. Maar wat vermoedelijk niemand verwacht had, is dat Thanos nu ook voortleeft als dinosaurus.

Recent ontdekten paleontologen een nieuw soort dinosaurus in Brazilië, die ongeveer 145 tot 79 miljoen jaar geleden leefde. Nu blijkt dat de dino een heel geinige naam heeft gekregen: Thanos simonattoi. Thanos verwijst uiteraard naar het Marvel-personage, waarvan de naam geïnspireerd werd op het Oudgriekse qwoord thanatos, wat dood betekent. Simonattoi verwijst naar de ontdekker van de dinosaurus, Sérgio Luis Simonatto. Vermoedelijk werd het beest tussen de 5,5 en 6,5 meter lang.

Hieronder een schets van de Thanos simonattoi.

Bekijk de afbeelding



NieuwsFilm

meest populair