Celebrity

Ophef: Kevin Hart trekt zich terug als presentator Oscars na opduiken homofobe tweets

In honderden tweets maakte hij homo's belachelijk.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

door Jeffrey Kouters om 10:05 in Celebrity
Komiek Kevin Hart (Night School, Jumanji: Welcome to the Jungle) heeft zich officieel teruggetrokken als presentator van de Oscars nadat er ophef was ontstaan over een aantal homofobe tweets die hij jaren geleden de wereld in heeft geslingerd. Hart weigert zijn excuses aan te bieden en is woedend nu anderen zijn droom in duigen laten vallen.

De Amerikaanse komiek en acteur Kevin Hart (39) maakte eerder deze week bekend dat hij komend jaar de Oscaruitreiking mocht gaan presenteren. Hart omschreef dat als een 'eer' en een 'droom die uitkomt'. Toch gaat dit feestje nu al niet meer door, want Hart heeft zichzelf namelijk teruggetrokken als presentator. Hij deed dit nadat er honderden oude, vaak homofobe tweets van hem aan het licht kwamen waarover veel ophef ontstond.

Poppenhuis
In een van die oude tweets zei Hart bijvoorbeeld dat hij 'het poppenhuis van zijn dochtertje op het hoofd van zijn zoon stuk zou slaan als hij daar mee zou spelen'. Hart ontkent overigens stellig dat hij homofoob is. Toch lijkt dit haaks te staan op eerdere uitspraken van hem, zoals in het Amerikaanse blad Rolling Stone, waarin hij zei: "Mijn grootste angst is dat mijn zoon een homo is". Ook zei hij: "Ik probeer er als vader alles aan te doen om te voorkomen dat mijn zoon homo wordt".

Kans op excuses
De organisatie van de Oscars zou ook hebben gebeld met Hart en hem hebben gevraagd of hij zijn excuses aan zou willen bieden, maar dat weigerde hij. Volgens Hart heeft hij dat in het verleden al vaak genoeg gedaan. De organisatie kan dus opzoek naar een vervanger.

17 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Goku32

Avatar

Jezus waar gaat het over als hij wilt dat zijn zoon geen homo word. Dat moet die lekker zelf weten waar maken mensen zich druk om. En lekker belangrijk als hij die dingen heeft gezegt. Dus echt triest dat hij de oscars nu niet meer mag presenteren triest

Frietgezicht

Avatar

Wie hoopt er niet dat zijn zoon geen homo is? Al is het maar om kleinkinderen. Betekent niet dat als het zo is je het niet accepteert of tegen homo’s bent.

Maar door het gedoe met Johan Derksen merken we al hoe snel homo’s gepikeerd zijn.

FT zou eens artikeltje moeten plaatsen over Achmed Akkabi. Die krijgt lof voor zijn rol in de serie Mocro Maffia maar krijgt nu doodsverwensingen enz op een Marokaanse facebook groep omdat hij in een film van 5 jaar geleden (Chez Nous) een homo speelde. Deze week in het nieuws maar daar hoor je die Sorry Johan types niet over.

Chris23

Avatar

Tot waar mogen anderen beslissen over jou hoe bevooroordeeld je mag zijn:


Ik vind wel dat Kevin schuldig is aan ongrappig zijn en toch het podium in beslag nemen terwijl wel grappige mensen geen kans krijgen.

Master Of Films

Avatar

Niet echt handig van Hart om zulke uitspraken zo openbaar te maken. Zulke gevoelige meningen kan Hart voortaan maar beter binnenhuis doen.

Oude foute Tweets deleten heeft geen zin meer, beerputten gaan niet meer dicht. En je ziet maar, " foute" uitspreken kan tegen je gebruikt worden. Dat politieke spelletje is dankzij sociale media ook buiten United States Capitol te bewonderen.

Op de webiste van E! NEws lees ik dat Hart het nu wel begrijpt in wat voor tijd we nu leven.

"I wouldn't tell that joke today, because when I said it, the times weren't as sensitive as they are now. I think we love to make big deals out of things that aren't necessarily big deals, because we can," the Night School star rations in the profile. "These things become public spectacles. So why set yourself up for failure?"

Ang3l

Avatar

Friet: Er zit een klein verschil tussen hopen dat ej zoon niet homo is (wat ik snap) en t poppenhuis op z'n kop kapot slaan als blijkt dat t wel zo is. ;)

Subtiel verschil.

Zo langzamerhand beginnen mensen toch te merken dat ze bepaalde uitspraken niet moeten doen in t openbaar. Zeker niet op internet, waar t voor eeuwig staat. Wil niet zeggen dat als ze dat niet meer doen, ze ineens ook hun mening hebben veranderd, helaas, dus vrij hypocriet. Van mij mag je dus best dat soort uitspraken doen, als je ze meent. Maar ja, daar zitten dan eenmaal gevolgen aan.

John Wayne

Avatar

En ondertussen heeft hij toch maar zijn excuses aangeboden...

Frietgezicht

Avatar

@ Ang, ook van dat poppenhuis is geintje anders zou het ook erover kunnen gaan dat hij eventueel agressie toont richting zijn kids.

En tja, sinds James Gunn weten mensen beter maar net als dit met Hart is er al veel gesproken op twitter enz voor dat hele gebeuren.

Frietgezicht

Avatar

Zitten 4 homo’s in een bad. Opeens komt een klodder sperma bovendrijven. Gilt er een van die reetspleetatleten ‘wie heeft er een scheet gelaten’?

Decepticon

Avatar

Zijn er instanties die alle sociale media van iedereen uitpluizen ofzo?

esteban

Avatar

Hart meende veel van die uitspraken wel degelijk. Die kwamen uit serieuze interviews en dienden niet als grap. Zijn achterlijke visie over andersgeaarden, alsook zijn houding tegenover hen mag terecht met de vinger gewezen worden. Wie een grote muil heeft, kan het deksel op de neus krijgen. Het is zijn eigen keuze om met de Oscars te kappen, niet de schuld van mensen die over de uitspraken vallen. Want, kleine nuance, die vallen daar al jaren over. Het is de pers die hier nu plots wat van gemaakt heeft en zo een relletje veroorzaakte, sensatie boven alles.

Sharky13

Avatar

De reden waarom vind ik totale onzin, maar mooi dat deze vent de presentatie niet meer doet. Wat een enorm niet grappig en irritant figuur is dit zeg. Er zijn een aantal 'acteurs' waarvan ik de films niet eens wil zien omdat die persoon er in speelt en hij is daar één van

Moviemagic

Avatar

Ik denk dat de meeste die zich storen aan o.a. 'homograppen' zelf geen homoseksuele zijn maar idioten die zich graag als slachtoffer zien. Zoals Ralpy May, Immortal Technique en Milo Yiannopoulos eens zeiden: "If you can take a dick then you can take a joke".

Memo76

Avatar

Wat zegt een homo in het donker ????
Antwoordt: ik zie geen flikker

xarkov

Avatar

@Moviemagic: "Immortal Technique" +1
@memo76: lol

Artificialis

Avatar

Moet je eens proberen te zeggen dat je geen neger als kind wilt hebben. En als dat wel het geval is, dat je dan een poppenhuis op het hoofd van dat kind kapot zou slaan. En dat je er alles aan zult doen om geen zwart kind te krijgen. Als je in de Verenigde Staten dat soort opmerkingen zou maken is het huis te klein. Dan staan types als Kevin Hart opeens vooraan om je helemaal af te maken.

Als Roseanne Barr haar complete carrière verliest omdat ze een machtige politica van Iraanse komaf met een aap vergelijkt, dan vind ik dat Kevin Hart er nog makkelijk mee wegkomt. Ik hoop van harte dat alle drie zijn kinderen later homoseksueel blijken te zijn.

Artificialis

Avatar

@rukubrick
Nee, maar ik denk dat het voor Kevin Hart wel goed is als zijn ''DNA-bloedlijn'', hoe jij dat eerder zo treffend noemde, zo snel mogelijk ten einde komt. Absurd hoe deze man over zijn eigen kinderen praat.

Artificialis

Avatar

@rukubrick
Ik wens niemand dood, waar haal je dat nou weer vandaan?

nieuwslaatste nieuws

meest populair