Celebrity

Ophef: Kevin Hart trekt zich terug als presentator Oscars na opduiken homofobe tweets

In honderden tweets maakte hij homo's belachelijk.

door FilmTotaal om 10:05 in Celebrity
Komiek Kevin Hart (Night School, Jumanji: Welcome to the Jungle) heeft zich officieel teruggetrokken als presentator van de Oscars nadat er ophef was ontstaan over een aantal homofobe tweets die hij jaren geleden de wereld in heeft geslingerd. Hart weigert zijn excuses aan te bieden en is woedend nu anderen zijn droom in duigen laten vallen.

De Amerikaanse komiek en acteur Kevin Hart (39) maakte eerder deze week bekend dat hij komend jaar de Oscaruitreiking mocht gaan presenteren. Hart omschreef dat als een 'eer' en een 'droom die uitkomt'. Toch gaat dit feestje nu al niet meer door, want Hart heeft zichzelf namelijk teruggetrokken als presentator. Hij deed dit nadat er honderden oude, vaak homofobe tweets van hem aan het licht kwamen waarover veel ophef ontstond.

Poppenhuis
In een van die oude tweets zei Hart bijvoorbeeld dat hij 'het poppenhuis van zijn dochtertje op het hoofd van zijn zoon stuk zou slaan als hij daar mee zou spelen'. Hart ontkent overigens stellig dat hij homofoob is. Toch lijkt dit haaks te staan op eerdere uitspraken van hem, zoals in het Amerikaanse blad Rolling Stone, waarin hij zei: "Mijn grootste angst is dat mijn zoon een homo is". Ook zei hij: "Ik probeer er als vader alles aan te doen om te voorkomen dat mijn zoon homo wordt".

Kans op excuses
De organisatie van de Oscars zou ook hebben gebeld met Hart en hem hebben gevraagd of hij zijn excuses aan zou willen bieden, maar dat weigerde hij. Volgens Hart heeft hij dat in het verleden al vaak genoeg gedaan. De organisatie kan dus opzoek naar een vervanger.

NieuwsFilm

meest populair