Blu-ray

Blu-ray review 'Ant-Man and the Wasp' - Quantum Realm is open!

De twintigste film in het Marvel Cinematic Universe.

door Bram de Groot om 16:27 in Blu-ray
Regie: Peyton Reed | Cast: Paul Rudd (Scott Lang / Ant-Man), Evangeline Lilly (Hope Van Dyne / Wasp), Hannah John-Kamen (Ava / Ghost), Michael Douglas (Hank Pym), Michael Peña (Luis), Laurence Fishburne (Bill Foster), Michelle Pfeiffer (Janet Van Dyne), Walton Goggins (Sonny Burch), Abby Ryder Fortson (Cassie), Randall Park (Jimmy Woo) e.a. | Speelduur: 118 minuten | Bioscooprelease: 18.07.2018 | FilmTotaal recensie: 3,5 ster

Na Black Panther en Avengers: Infinity War kregen de fans van het Marvel Cinematic Universe nog een toetje, in de vorm van Ant-Man and the Wasp. De superheldenfilm was vooral in inleiding tot het Quantum Realm dat in Avengers: Endgame nog wel eens een belangrijke rol kan gaan spelen. Daarnaast was het een veel luchter avontuur dan de andere 2018 MCU-films met uiteraard ook Wasp, de rol van Evangeline Lilly!

Walt Disney bracht Ant-Man and the Wasp - goed voor 622,6 miljoen dollar - onlangs uit op Blu-ray. Hieronder een blik op die uitgave, inclusief het bonusmateriaal.


In het $162-195 miljoen kostende Ant-Man and the Wasp worstelt Scott Lang met het vinden van een balans tussen zijn gezin en zijn verantwoordelijkheden als superheld, maar transformeert opnieuw tot Ant-man als hij zijn krachten moet bundelen met Hope van Dyne, de Wasp. Zij is op een belangrijke missie om geheimen uit het verleden te ontrafelen.


Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: november 2018 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 7.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 8717418531607 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Walt Disney Studios Home Entertainment

De schijf van deze Blu-ray uitgave van Ant-Man and the Wasp zit verpakt in een standaard blauwe keepcase. De cover toont de filmposter; de achterkant een aantal extra's. De leeftijd: 12 jaar.

Beeld

Als de film wordt gestart, dan is er de mogelijkheid om een intro van regisseur Peyton Reed aan te zetten. Niet veel nieuws hier overigens. Daarna volgt de hoofdfilm en zoals eigenlijk altijd heeft Disney dit goed op orde. De kleuren zijn krachtig en de scherpte optimaal. Ondanks dat er geen ruis waarneembaar is, blijft het geheel zeer filmisch vooral door een prima dieptewerking in combinatie met een lichte kleurfilter. Verder zijn de visuele effecten weer van een prima niveau en daarmee heb je een prima avondje superheldenactie, met flink wat grappen en grollen.

Geluid

De geluidstrack is DTS-HD 7.1 en deze is zeer speels, net als de actie in de film, en werd opgeleverd door Christophe Beck, bekend van zijn muzikale bijdrage aan toppers als Frozen en Edge of Tomorrow en ook de eerste Ant-Man. De muziek is stevig aanwezig en de surround boxen doen redelijk hun werk, uiteraard als de actie toeneemt. Gelukkig krijgen de geluidseffecten voldoende ruimte via de achterspeakers.

Bonusmateriaal

Hieronder een opsomming van de extra's die Walt Disney op de schijf heeft gezet.

Making of-featurettes: Onder dit kopje vind je vier featurettes, met de titels Back in the Ant Suit: Scott Lang (over Scott Lang), A Suit of Her Own: The Wasp (over Hope Van Dyne), Subatomic Super Heroes: Hank & Janet (over Hank Pym en Janet Van Dyne) en Quantum Perspective: The VFX and Production Design of "Ant-Man and The Wasp" over de computeranimaties in film.

Outtakes & Gag Reels: Hieronder de gebruikelijke MCU Gag Reel en twee Outtakes-video's. In Stan Lee Outtakes zie je wijlen Stan Lee een aantal one-liners inspreken en in Tim Heidecker Outtakes een aantal geïmproviseerde shots met Walvisboot-kapitein Daniel Goobler.

Deleted Scenes: Met optioneel commentaar van Peyton Reed zijn er twee verwijderde scènes - met Worlds Upon Worlds, waarin het quantum realm iets beter in beeld komt, en Sonny's on the Trail waarin we meer van slechterik Sonny Burch en zijn handlangers zien.

Prima tweede Ant-Man!

De Ant-Man films zijn overduidelijk geen films met echt grotere bedoelingen. Het overgrote deel van deze tweede film is een klein verhaal dat alleen in de post credit scène een tot op heden echt grote koppeling biedt met het Marvel Cinematic Universe. Uiteraard is de introductie van Wasp belangrijk en wie weet zien we ooit nog eens iets van Laurence Fishburne's Bill Foster / Goliath. Hannah John-Kamens Ghost lijkt een slechterik om snel te vergeten. Hieronder de Quantum Realm-clip uit de film:1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rutherford

Avatar

Leuke Marvel film. Geen grootschalige vernietiging deze keer. Wel enkele “rare” kronkels en makkelijke oplossingen in het verhaal maar ik had er niet zoveel moeite mee.

nieuwslaatste nieuws

meest populair