Celebrity

Oud-journalist vreest voor carrière na zien 'The Front Runner'

Hij zou te dik en harig worden afgebeeld door acteur Steve Zissis.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Rik Timmer om 09:35 in Celebrity
De biografische film The Front Runner met Hugh Jackman in de hoofdrol heeft er een obstakel bij gekregen in de vorm van een niet tevreden oud-journalist. Het gaat om Thomas Fiedler, die in 1988 verslag deed over Gary Hart's politieke campagne en samen met zijn team van de Miami Herald ontdekte dat de politicus vreemdging met actrice Donna Rice. Niet alleen bracht dat een buitenechtelijke affaire aan het licht, ook zette het een punt achter Gary's bestaan als democratische presidentskandidaat.

Fiedler, werkzaam in zijn laatste jaar als decaan bij Boston University's College of Communication, heeft aan regisseur Jason Reitman onthuld dat hij te spreken is over de biografische film, maar niet over het optreden van acteur Steve Zissis. De laatstgenoemde man speelt Fiedler. De oud-journalist is om te beginnen niet blij dat hij als slechterik wordt afgeschilderd. Ook vindt hij zijn gestalte en uiterlijk niets. De negatieve beeldvorming kan volgens Fiedler nieuwe studenten afschrikken.

Steve Zissis als Thomas Fiedler in 'The Front Runner' (2018).

Daarom wil hij dat de filmmakers publiekelijk erkennen dat de filmische weergave van Thomas Fiedler in wezen fictief is. Ook vindt de decaan het jammerlijk dat hij nooit door Zassis is benaderd over de rol. "Ik vraag me af of hij de moeite heeft genomen om een foto van mij op te zoeken, laat staan onderzoek heeft gedaan naar mijn reputatie," vertelt Fiedler via een artikel van The New York Times. "Als hij dat gedaan had, dan zou hij geweten hebben dat ik nog nooit een baard heb gehad. En dat ik trots ben op mijn fysieke conditie."

Reitman's The Front Runner draait vanaf volgende week vrijdag in de Amerikaanse bioscoopzalen. Nederlanders moeten wachten op de release van 7 maart 2019. Jackman en Zassis zijn te zien naast acteurs als Vera Farmiga, J.K. Simmons en Alfred Molina. Op het moment van schrijven worstelt het biografische drama met positieve en negatieve recensies. De vernietiging van een politieke campagne zou mooi weergeven worden, maar niet goed genoeg uitgediept. Jackman's acteerwerk als Gary Hart krijgt verder twee duimen omhoog.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Paulusie

Avatar

Dat is best slordig

nieuwslaatste nieuws

meest populair