Celebrity

Megan Fox vindt zichzelf niet sympathiek genoeg voor MeToo

Natuurlijk heeft ze één of meerdere verhalen, maar waarom deelt ze het niet?

door FilmTotaal om 06:00 in Celebrity
De manier waarop vrouwen in Hollywood behandeld worden is nog steeds een veelbesproken onderwerp. Toch neemt niet iedereen deel aan deze MeToo-beweging, waaronder Transformers-actrice Megan Fox. De 32-jarige Amerikaanse is er namelijk van overtuigd dat niemand haar zal geloven als slachtoffer.

Dikwijls heeft Fox van zich laten horen over de filmindustrie en hoe jonge actrices behandeld worden. Volgens haar was ze te jong toen ze hier uitspraken over maakte en bestond de hele beweging nog niet. Dat meldt ze via The New York Times. "Ik wil dit niet over mezelf zeggen, maar laten we aannemen dat ik mijn tijd ver vooruit was en mensen het daarom niet begrepen. Ik werd afgestoten vanwege kwaliteiten die men nu prijst in andere vrouwen die naar voren komen."

Fox vermoedt dat haar negatieve ervaringen anders opgenomen worden door lezers. "Ik weet niet of er ooit een tijd zal zijn waarin ik normaal, herkenbaar of sympathiek geacht wordt. Zelfs met de komst van de MeToo-beweging, terwijl iedereen naar buiten kwam met verhalen, sprak ik niet uit vanwege vele redenen."

Door de vele negatieve berichten over de actrice denkt Fox dat andere mensen en feministen haar nooit als een sympathiek slachtoffer zullen zien. Ze was dan ook bang dat als ze naar voren zou komen met haar eigen verhalen, dat men de spot met haar zou drijven. Daarom houdt ze zich op de achtergrond. "Dit betekent niet dat anderen mensen niet moeten doen wat zij denken dat juist is. Maar wat betreft mijn positie denk ik niet dat het mijn taak is om iemand te straffen die mij wat slechts heeft aangedaan."

NieuwsFilm

meest populair