Algemeen

Eerste recensies 'Aquaman'!

Is deze DC-film een nieuw soort Wonder Woman, of zinkt deze als de andere films?

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
De eerste online reacties waren erg positief en nu zijn ook de nodige volledige recensies over Aquaman online verschenen. De vraag is natuurlijk: hoe beoordelen de critici de superheldenfilm van regisseur James Wan?

De zesde film in het DC Extended Universe lijkt na 62 getelde recensies in ieder geval 'fresh' te blijven op Rotten Tomatoes. De Tomatometer staat op het moment van schrijven op 76%, met een 6,3 als gemiddelde beoordeling. Hieronder een aantal regels uit recensies van de meer toonaangevende filmsites.

"Aquaman is formule-achtig, overdreven trashy en mama-geobsedeerd als elke andere deel in het DCEU, maar de visuele verbeelding ervan is echt indrukwekkend en energierijk, en ik durf het te zeggen, leuk," aldus de recensent van New York Magazine/Vulture. Minder leuk vond de recensent van Us Weekly de film: "Neem Momoa's degelijke aandeel weg en je kijkt naar een overvolle puinhoop die puur entertainment biedt op een manier van OMG-dit-is-een-ramp."

Ook kritisch is IndieWire: "In een betere wereld zou Aquaman uitblinken in het leveren van een ecologische boodschap aan de goegemeente. Maar alle vissen in de zee kunnen een film niet redden die weigert meer dan oppervlakkig diep te gaan."

De schrijvende filmliefhebber van AV Club kan er de lol wel van inzien: "Aquaman heeft zijn grijnzende, bierliefhebbende, roadie-ogende, Chippendale-bovenlijf-held nodig - niet om de dag te redden, maar om ons eraan te herinneren dat deze films ongeveer net zo mal zijn als het wordt." De New York Post lijkt het mogelijk goed samen te vatten, op een gematigd positieve en lollige manier: "Het is H2-OK.

In Nederland draait Aquaman vanaf morgen in de bioscoop!14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

eltorro

Avatar

Klinkt goed, ik moet nog 2 weekjes wachten voordat ik hem kan zien.

Goku32

Avatar

Ik luister niet naar rotte tomaat Echt een onzin dat. Ik oordeel liever zelf over iets. Inplaats van een walking dead luisteren naar andere. Als een kudde dier

Marklar

Avatar

76% maar de stukjes uit de recensies hierboven zijn vrijwel allemaal negatief. Apart

Maar ik ga hem donderdag zien, ben benieuwd

Wollie1968

Avatar

Morgen ook maar even bekijken.

Master Of Films

Avatar

Beste versie om Aquaman te zien is de IMAX Laser versie, nadeel is dat Pathe maar 3 zalen heeft die een IMAX Laser projector hebben.

Aangezien Aquaman digitaal met Arri Alexa is opgenomen en ook 35mm op film is geprint, heeft het kijken van de 70mm IMAX versie niet zoveel zin. Sowieso kan je geen 70mm IMAX in Nederland kijken.

ThysRomani

Avatar

Uit de bovenstaande reviews blijkt dat je de film dus echt zelf moet zien. Je kunt er weinig mee. Te individualistisch.

En dat is meer dan prima eigenlijk.

SeanDeNiro

Avatar

Twee van de vijf sterren in de NRC. Dit is echt voor de liefhebber.

Lord Bono

Avatar

Another DC-movie bites the dust.

eltorro

Avatar

@Lord Bono: Hoezo, is 75% niet goed?

Daanminator

Avatar

Film lijkt me gewoon echt vet.

Daanminator

Avatar

Film lijkt me gewoon echt vet.

deregtx

Avatar

Wat leuk dat jullie er alleen de negatieve uitpakken terwijl de meeste recenties positief zijn.. Ik zal niet verrast zijn als jullie recentie ook negatief zal zijn...

deregtx

Avatar

@Lord Bono nou in China heeft deze film all een nieuw record gezet dus wat praat je onzin.

nieuwslaatste nieuws

meest populair