Algemeen

Peter Jackson wil ''walgelijke horrorfilm'' maken

Terug naar Braindead?

door Bram de Groot om 07:09 in Algemeen
In gesprek met The Hollywood Reporter heeft Lord of the Rings-regisseur Peter Jackson onthuld dat hij weer graag een horrorfilm wilt maken, en dan wel eentje die gruwelijk goor zou moeten zijn.

Jackson zei dat hij zeker zin heeft om naar lange tijd weer een onsmakelijke film te maken:

"Oh, ik ben erg blij om weer onsmakelijk bezig te kunnen zijn als het juiste project voorbijkomt. Het zou interessant zijn om te zien hoe walgelijk Fran [Walsh] en ik op onze oudere leeftijd zouden kunnen zijn, in vergelijking met onze jongere jaren. We hebben lange tijd weinig dingen met elkaar gedaan. We weten nu iets meer van de wereld dan we toen deden, dus misschien kunnen onze walgelijke ideeën op compleet nieuwe plaatsen terechtkomen!"

In zijn vroege jaren maakte Jackson films als Braindead (1987) en The Frighteners (1996). Vooral de eerste was een behoorlijk ranzige horrorfilm die bestempeld wordt als een klassieker in het genre.


De laatste jaren kwam Jackson uiteraard vooral in beeld door de Middle Earth-film en de remake King Kong. Recent verscheen van Jackson de documentaire They Shall Not Grow Old.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Sietze1983

Avatar

Ga eerst die film van Kuifje maar eens maken die je al jaren belooft

lamoteg

Avatar

Wie wacht er nu op Kuifje!

McGraig

Avatar

Ik wacht op Kuifje. Die van Spielberg was topvermaak. Ik las ergens op een Amerikaanse site dat Jackson in een flinke depressie zit. Hij heeft blijkbaar om die reden Mortal Engines naar een protegé geschoven en is Kuifje daarom ook op de lange baan. Ik kan de link helaas niet meer vinden.

spooklift

Avatar

Braindead is van 1992 en niet 1987!

Master Of Films

Avatar

Ik deel de meningen van Sietze1983 & McGraig mbt Kuifje.
Ben alleen bang dat Jackson Kuifje op een hele baan heeft afgeschoven.

Xenolicker

Avatar

^ Het interview gaat er vooral over dat hij op het moment druk bezig is met het restaureren van zijn oude films en het maken van 'making of'-documentaires van die films, en dat hij eventueel ook nog wel een walgelijke film wil maken wanneer dat ooit nog eens op zijn pad komt.

Gigan72

Avatar

Bad Taste is uit 1987.
Braindead is uit 1992.

Sunspot

Avatar

Kan wel, maar probleem is dat het bijna altijd puur gore is.

Er moet juist spanning bij, dreiging.

Lijkt alsof een te groot deel van de regisseurs dat vergeet.

starbass

Avatar

Bad taste en Braindead zijn fantastisch, laat maar komen dus!

nieuwslaatste nieuws

meest populair