Peter Jackson wil ''walgelijke horrorfilm'' maken

Peter Jackson wil ''walgelijke horrorfilm'' maken

Terug naar Braindead?

In gesprek met The Hollywood Reporter heeft Lord of the Rings-regisseur Peter Jackson onthuld dat hij weer graag een horrorfilm wilt maken, en dan wel eentje die gruwelijk goor zou moeten zijn.

Jackson zei dat hij zeker zin heeft om naar lange tijd weer een onsmakelijke film te maken:

"Oh, ik ben erg blij om weer onsmakelijk bezig te kunnen zijn als het juiste project voorbijkomt. Het zou interessant zijn om te zien hoe walgelijk Fran [Walsh] en ik op onze oudere leeftijd zouden kunnen zijn, in vergelijking met onze jongere jaren. We hebben lange tijd weinig dingen met elkaar gedaan. We weten nu iets meer van de wereld dan we toen deden, dus misschien kunnen onze walgelijke ideeën op compleet nieuwe plaatsen terechtkomen!"

In zijn vroege jaren maakte Jackson films als Braindead (1987) en The Frighteners (1996). Vooral de eerste was een behoorlijk ranzige horrorfilm die bestempeld wordt als een klassieker in het genre.


De laatste jaren kwam Jackson uiteraard vooral in beeld door de Middle Earth-film en de remake King Kong. Recent verscheen van Jackson de documentaire They Shall Not Grow Old.

NieuwsFilm

meest populair