Celebrity

Mark Hamill vergelijkt werk 'Star Wars IX' met geheime dienst

Hamill heeft nog geen scènes gedraaid voor de aankomende sterrenfilm.

door Jeffrey Kouters om 09:29 in Celebrity
Tegenwoordig voert Disney een streng beleid om te voorkomen dat er vroegtijdig spoilers uitlekken van aankomende blockbusterfilms als Star Wars IX. In een nieuw interview met Entertainment Weekly lijkt Hollywoodster Mark Hamill - natuurlijk bekend als Luke Skywalker in de franchise - al die veiligheidsmaatregelen maar te hekelen. "Het is soms net de CIA", verzucht hij in het blad.

Disney wil absoluut niet dat er vroegtijdig geheimen uitlekken van Star Wars Episode IX. Iedereen die meewerkt aan de film heeft een streng geheimhoudingscontract moeten tekenen. De studio heeft tevens vergaande veiligheidsmaatregelen getroffen om te voorkomen dat het scenario van dit slotstuk van de nieuwe trilogie ergens op straat belandt. "Vandaag de dag moet iedereen een verklaring tekenen", bevestigt Mark Hamill, die in Star Wars IX terugkeert als Luke Skywalker.

Strenge beveiliging voor scripts
Op dit moment zijn de opnames van Star Wars IX in volle gang. "Ik ben nog niet aan de beurt geweest en moet dus nog steeds mijn scènes draaien", vertelt Hamill. Binnenkort ontvangt Hamill het herschreven scenario thuis. "Er komt dan iemand van het bedrijf die blijft wachten totdat ik klaar ben met lezen. Daarna nemen ze het direct mee terug", legt hij uit. De acteurs ontvangen het script tevens op donkerrood papier, waardoor het nauwelijks lees- en kopieerbaar is. "Ik krijg er hoofdpijn van", verzucht Hamill een beetje in het interview.

Goede oude tijd
Deze strenge veiligheidsmaatregelen waren vroeger niet aan de orde, vertelt Hamill aan Entertainment Weekly. "Vroeger maakte niemand zich daar druk om. Ik mocht het script van de eerste film gewoon uitdelen aan vrienden", vertelt Hamill over de goede oude tijd. "Echt niemand die daar wakker van lag". Hamill vervolgt: "Tegenwoordig lijkt het net of je werkt voor een ultrageheime overheidsorganisatie, het is soms net de CIA". Toch begrijpt hij de huidige gang van zaken wel. "Als het scenario uitlekt, verpest dat de filmervaring voor iedereen".

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

23VDV23

Avatar

Oh hey...daar is rukubrick weer. Wat een verrassing...

DucoZ

Avatar

Wou dat ik op het script kon urineren.

nieuwslaatste nieuws

meest populair