Celebrity

Ontslagen actrice kreeg miljoenen zwijggeld na wangedrag collega

Een geheime deal ligt nu alsnog op straat.

door FilmTotaal om 16:20 in Celebrity
Begin vorig jaar beschuldigde Hollywoodster Eliza Dushku (Buffy The Vampire Slayer) haar collega Michael Weatherly (NCIS), met wie ze samen in de televisieserie Bull speelde, van seksueel ongepast gedrag. Zij klaagde daarover bij televisiezender CBS, die haar vervolgens uit de serie schreef. Dushku kreeg een flink bedrag ter compensatie mee naar huis, maar moest wel haar mond houden. Nu zijn er alsnog details op straat beland.

In 2017 heeft actrice Eliza Dushku een forse vergoeding ontvangen van televisiezender CBS, omdat zij zich op de set van de televisieserie Bull ongemakkelijk voelde in de buurt van haar mannelijke tegenspeler Michael Weatherly. Weatherly zou dikwijls opmerkingen en grappen hebben gemaakt over seks, verkrachting en haar uiterlijk. Uiteindelijk diende Dushku een klacht in bij televisiezender CBS, die daarop besloot Dushku uit de serie te schrijven. Dushku zou eigenlijk een vaste rol krijgen in de latere seizoenen van de serie.

Zwijggeld
In ruil kreeg Dushku wel een bedrag van bijna tien miljoen dollar van de zender uitgekeerd. Bij deze overeenkomst stelde CBS wel de voorwaarde dat de gemaakte afspraken geheim zouden blijven, maar nu heeft The New York Times de deal alsnog in handen gekregen en het verhaal gepubliceerd. Televisiezender CBS heeft aan die krant inderdaad bevestigd dat er afspraken zijn gemaakt met Dushku. Weatherly heeft inmiddels in een statement zijn excuses aangeboden voor zijn taalgebruik. Dushku was niet bereikbaar voor commentaar.

NieuwsFilm

meest populair