Celebrity

Ontslagen actrice kreeg miljoenen zwijggeld na wangedrag collega

Een geheime deal ligt nu alsnog op straat.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

door Jeffrey Kouters om 16:20 in Celebrity
Begin vorig jaar beschuldigde Hollywoodster Eliza Dushku (Buffy The Vampire Slayer) haar collega Michael Weatherly (NCIS), met wie ze samen in de televisieserie Bull speelde, van seksueel ongepast gedrag. Zij klaagde daarover bij televisiezender CBS, die haar vervolgens uit de serie schreef. Dushku kreeg een flink bedrag ter compensatie mee naar huis, maar moest wel haar mond houden. Nu zijn er alsnog details op straat beland.

In 2017 heeft actrice Eliza Dushku een forse vergoeding ontvangen van televisiezender CBS, omdat zij zich op de set van de televisieserie Bull ongemakkelijk voelde in de buurt van haar mannelijke tegenspeler Michael Weatherly. Weatherly zou dikwijls opmerkingen en grappen hebben gemaakt over seks, verkrachting en haar uiterlijk. Uiteindelijk diende Dushku een klacht in bij televisiezender CBS, die daarop besloot Dushku uit de serie te schrijven. Dushku zou eigenlijk een vaste rol krijgen in de latere seizoenen van de serie.

Zwijggeld
In ruil kreeg Dushku wel een bedrag van bijna tien miljoen dollar van de zender uitgekeerd. Bij deze overeenkomst stelde CBS wel de voorwaarde dat de gemaakte afspraken geheim zouden blijven, maar nu heeft The New York Times de deal alsnog in handen gekregen en het verhaal gepubliceerd. Televisiezender CBS heeft aan die krant inderdaad bevestigd dat er afspraken zijn gemaakt met Dushku. Weatherly heeft inmiddels in een statement zijn excuses aangeboden voor zijn taalgebruik. Dushku was niet bereikbaar voor commentaar.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

lamoteg

Avatar

Blijft toch duizelingwekkend hoe ze daar met miljoenen omgaan.

Novarellum

Avatar

Voor tien miljoen mag iemand mij ook wel zo behandelen, ook wel een stapje verder.

Baba Yaga

Avatar

Wat een bedrag zeg. Als ik het goed lees gaat het om ongepast taalgebruik. Belachelijk voor woorden. Moeten wij haar nu als slachtoffer zien in dit verhaal?

pete928s

Avatar

wel makkelijk verdienen zo voor de dames .
roep sexueel ongepast gedrag ( lekker vaag omschreven ) en je krijgt 10 miljoen mee naar huis .

Moviemagic

Avatar

Als je beseft hoeveel acteurs en actrices betaald worden per aflevering dan is die 10 miljoen een schijntje. Zeker als je beseft dat negatief nieuws in deze tijd kan zorgen dat mensen de serie gaan boycotten en reclamemerken niet hun product met jouw serie geassocieerd willen worden. Kortom: opdoeken serie.

centr1no

Avatar

Moviemagic "Als je beseft hoeveel acteurs en actrices betaald worden per aflevering dan is die 10 miljoen een schijntje"

Als je alleen maar naar de top-10 lijstjes van best betaalde acteurs kijkt dan zou je dat idee kunnen krijgen, maar daarbij gaat het altijd over de meest populaire series die al een aantal seizoenen lopen en een opbrengst hebben die een hoger salaris van de hoofdrolspelers ook rechtvaardigen.
Voor de zeer middelmatige serie Bull, waarvan ik persoonlijk dacht dat die wel gecanceled zou worden na het 2e seizoen, krijgt Michael Weatherly volgens Variety $175000 per aflevering enkel omdat de serie de naam van zijn karakter heeft en dus niet zo makkelijk te vervangen is. De vaste bijrollen krijgen misschien een derde daarvan en een vers geïntroduceerd karakter dat niet in iedere aflevering zit als dat van Eliza Dushku zal zeker niet meer krijgen hoewel dat natuurlijk wel zou kunnen. Persoonlijk kijk ik liever naar Dushku dan naar Weatherly dus van mij mag haar salaris best hoger zijn.

nieuwslaatste nieuws

meest populair