'Geoffrey Rush (Pirates of the Caribbean) opnieuw beschuldigd van seksueel wangedrag'

'Geoffrey Rush (Pirates of the Caribbean) opnieuw beschuldigd van seksueel wangedrag'

Actrice Yael Stone komt nu ook naar voren met haar verhaal.

In een interview met The New York Times heeft actrice Yael Stone (Orange Is the New Black) onthuld dat zij ook een slachtoffer is van acteur Geoffrey Rush (Pirates of the Caribbean). Dit is niet de eerste keer dat Rush wordt beschuldigd van seksueel wangedrag. Eerder durfde Stone haar verhaal niet te doen uit angst.

Geoffrey Rush (67) is opnieuw beschuldigd van ongepast gedrag. Ditmaal beweert actrice Yael Stone (33), met wie hij samen in de voorstelling The Diary Of A Madman speelde, dat Rush haar achter de schermen van die toneelproductie meermaals seksueel heeft lastig gevallen. "Hij danste naakt in onze kleedkamer, gebruikte een spiegel om naar me te gluren in de douche en stuurde me erotische berichtjes", vertelt Stone in een interview met The New York Times.

Ontzettend bang
Beide Australische sterren speelden in 2010 en 2011 in die voorstelling. Dat Stone nu pas haar verhaal doet, heeft een duidelijke reden. "Ik heb hem niet duidelijk 'nee' gezegd en soms misschien zelfs aangemoedigd, uit angst om een mentor en vriend te beledigen", biecht Stone eerlijk op. Daarnaast durfde zij haar verhaal eerder ook niet te doen vanwege de strenge smaadwetgeving in Australië. In Australië ligt de bewijslast namelijk bij het slachtoffer, niet bij de beschuldigde.

Statement Rush
Inmiddels heeft Rush ook gereageerd op het verhaal van Stone. Rush ontkent de aantijgingen stellig. "De beweringen van Stone zijn onjuist en soms uit de context getrokken", laten zijn woordvoerders weten. "Ik ben altijd enthousiast op mijn werk. Dat kon Stone duidelijk niet hebben en het spijt me dan ook als ik haar daardoor pijn heb gedaan". Rush werd vorig jaar ook beschuldigd van seksueel wangedrag en spande een rechtszaak aan tegen de krant die dat verhaal toen publiceerde.

NieuwsFilm

meest populair