Celebrity

'Geoffrey Rush (Pirates of the Caribbean) opnieuw beschuldigd van seksueel wangedrag'

Actrice Yael Stone komt nu ook naar voren met haar verhaal.

door Jeffrey Kouters om 10:46 in Celebrity
In een interview met The New York Times heeft actrice Yael Stone (Orange Is the New Black) onthuld dat zij ook een slachtoffer is van acteur Geoffrey Rush (Pirates of the Caribbean). Dit is niet de eerste keer dat Rush wordt beschuldigd van seksueel wangedrag. Eerder durfde Stone haar verhaal niet te doen uit angst.

Geoffrey Rush (67) is opnieuw beschuldigd van ongepast gedrag. Ditmaal beweert actrice Yael Stone (33), met wie hij samen in de voorstelling The Diary Of A Madman speelde, dat Rush haar achter de schermen van die toneelproductie meermaals seksueel heeft lastig gevallen. "Hij danste naakt in onze kleedkamer, gebruikte een spiegel om naar me te gluren in de douche en stuurde me erotische berichtjes", vertelt Stone in een interview met The New York Times.

Ontzettend bang
Beide Australische sterren speelden in 2010 en 2011 in die voorstelling. Dat Stone nu pas haar verhaal doet, heeft een duidelijke reden. "Ik heb hem niet duidelijk 'nee' gezegd en soms misschien zelfs aangemoedigd, uit angst om een mentor en vriend te beledigen", biecht Stone eerlijk op. Daarnaast durfde zij haar verhaal eerder ook niet te doen vanwege de strenge smaadwetgeving in Australië. In Australië ligt de bewijslast namelijk bij het slachtoffer, niet bij de beschuldigde.

Statement Rush
Inmiddels heeft Rush ook gereageerd op het verhaal van Stone. Rush ontkent de aantijgingen stellig. "De beweringen van Stone zijn onjuist en soms uit de context getrokken", laten zijn woordvoerders weten. "Ik ben altijd enthousiast op mijn werk. Dat kon Stone duidelijk niet hebben en het spijt me dan ook als ik haar daardoor pijn heb gedaan". Rush werd vorig jaar ook beschuldigd van seksueel wangedrag en spande een rechtszaak aan tegen de krant die dat verhaal toen publiceerde.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rich Art

Avatar

Nou, die erotische berichtjes lijken me een mooi tastbaar bewijs toch? Of zullen die inmiddels niet meer terug te vinden zijn?

esteban

Avatar

Tjah ... Ik heb niet duidelijk 'neen' gezegd en hem misschien zelfs aangemoedigd ... Dat spreekt Rush niet vrij, noch goed. Maar dat laatste werpt toch een ander licht op de zaak.

Artificialis

Avatar

Ach, Geoffrey Rush was ongetwijfeld een beetje verliefd. Daar hoort een beetje gek gedrag bij. Een grapje hier, een flirt daar. Hij heeft haar niet aangeraakt, noch misbruikt. Dus wat is haar punt precies?

Dit lijkt mij een goede zaak voor een aanklacht vanwege smaad en laster. Hopelijk wordt ze jarenlang in de gevangenis opgesloten. Dit moet eens een keer afgelopen zijn.

FilmTotaalVerbeteren

Avatar

Ze zegt gewoon dat ze het niet fijn vond, en zegt eerlijk haar kant van het verhaal. Dit is geen smaad en laster, louter een verhaal over de feiten, doe normaal graftak dat je bent.

Artificialis

Avatar

We weten allemaal wat de gevolgen kunnen zijn als je in deze tijd dit soort beschuldigingen over bekende mannen uit. Haar aantijgingen kunnen het einde betekenen van Geoffrey Rush' complete carrière en nalatenschap. Niet te vergeten dat de man zich op potentiële juridische consequenties moet gaan voorbereiden. Deze dame verdient nog niet het minste begrip.

pete928s

Avatar

Ze probeert gewoon op de metoo trein mee te liften , weghoonen dat mens , niet proberen om 6 , 7 jaar te laat nog te profiteren van iets onbeduidends , had ze maar meteen moeten aangeven dat ze het niet leuk vond .
zielige zeurdoos .

ThysRomani

Avatar

Blijft toch een ouwe piraat hé?

nieuwslaatste nieuws

meest populair