Algemeen

Komt er na 'Bohemian Rapsody' nu ook een film over David Bowie?

Na het succes van 'Bohemian Rapsody' misschien geen gek idee?

door Wouter Drummen om 12:51 in Algemeen
De biopic Bohemian Rapsody, over de wereldberoemde band Queen, en voornamelijk over het leven van Freddie Mercury, gespeeld door Rami Malek, is een groot succes. Over niet al te lang verschijnt ook een film over Elton John, genaamd Rocketman. Deze superster wordt vertolkt door Taron Egerton. Een paar weken geleden verscheen hier al de eerste trailer van, die goed werd onthaald. Nu zou het ook kunnen dat er een film over David Bowie uitkomt; dat laat niemand minder dan zijn eigen zoon weten.

Bowie was een van de grootste muzikale talenten ooit, maar ook heeft hij de nodige filmrollen gehad, zoals bijvoorbeeld in The Last Temptation of the Christ of The Prestige. Maar nu is er dus sprake van een biopic over de artiest zelf. Zijn zoon, regisseur Duncan Jones (o.a. bekend van Warcraft), liet zich erover uit op zijn Twitter account: ''Een studio heeft contact met me opgenomen en ze staan erop dat ik hen tref om het te hebben over een biopic die over mijn vader zal gaan''.

Toch lijkt Jones niet zo heel erg vol van het idee; bij dit bericht heeft hij een poll geplaatst wie het beste Bowie zou kunnen spelen maar de keuze blijft beperkt; het gaat namelijk tussen Idris Elba, Peter Dinklage, Meryl Streep en Gilbert Gottfried. Toen iemand Duncan op Twitter vroeg: ''Waarom kunnen we eigenlijk niet voor Tilda Swinton kiezen?'' reageerde Jones met: ''Omdat ik dan zou zeggen dat ze hun film kunnen stoppen in het hol waar de zon niet schijnt''.

Het lijkt er dus op dat Bowie's zoon een film over zijn vader niet echt ziet zitten, maar zouden jullie graag een film zien over 'The Picasso of Pop'?

13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rich Art

Avatar

Voelt een beetje geforceerd om dat nu te doen, op de één of andere manier... Ik zou het nog even laten rusten eigenlijk.

Master Of Films

Avatar

Het lijkt er dus op dat Bowie's zoon een film over zijn vader niet echt ziet zitten
Is dat de reden waarom we Bowie niet zagen in Bohemian Rapsody. Dat terwijl we wel een referentie naar Michael Jackson horen. Michael Jackson als "concurrent" notabene, terwijl Mercury met Jackson het nummer There Must Be More to Life Than This voor Mr. Bad Guy hebben opgenomen. Ach ja zolang Bohemian Rapsody maar de nummers van Queen, viel er niemand voor die liegende biopic.

Mocht er een Bowie film komen, huur dan minimaal Rami Malek in. Zet de tijd in 1991 wanneer Under Pressure, zodat de kijkers weten welke muziek film universum het zich bevind. Is ook goed voor continuïteit.

Ang3l

Avatar

Tilda niet, maar Merryl wel?
En Peter Dinklage? WTF is dit voor grap? :D

chefry1983

Avatar

Was het leven van Bowie interessant genoeg voor een film?

SeanDeNiro

Avatar

Bowie's muziek en leven was veel diverser als dat van Queen/Mercury.
Maar hij hield zijn privé leven graag voor zichzelf. Het beste voorbeeld is natuurlijk zijn dood, wat niemand zag aankomen.
Laat maar komen zou ik zeggen. Genoeg Engelsen die op Bowie lijken. En geen neger of Tilda natuurlijk, dat is belachelijk. De man verdient klasse, niets minder dan dat.

Pennywise2017

Avatar

RocketMan? Die trailer is al vanaf 1 oktober uitgekomen en heb nog nooit iets van die film gehoord tot nu.

Master Of Films

Avatar

Indien ze toch Idris Elba, Peter Dinklage, Meryl Streep, Gilbert Gottfried & Tilda Swinton gaan casten, dan kunnen we officieel I'm Not There part 2: David Bowie verwachten.

Pennywise2017 "RocketMan? Die trailer is al vanaf 1 oktober uitgekomen en heb nog nooit iets van die film gehoord tot nu."
Het is geen Avengers film, dus ook geen clickbaits.

MisterPink

Avatar

@chefry1983 

Is dit een serieuze vraag?

Clown!

Pronk47

Avatar

Ik dacht gelijk aan Gary Oldman als bowie,hij heeft er wel wat van weg.

chefry1983

Avatar

@misterpink
Het is gewoon een vraag want ik heb nooit iets vernomen over het privéleven van David Bowie op het nieuws ofzo. Van Queen was veel bekend via het nieuws dus vandaar mijn vraag

Tycho Nestoris

Avatar

Nee. Vooral niet doen. Bowie heeft geen Hollywood verfilming van zijn leven nodig. Hij was uniek en moet vooral met rust worden gelaten.

Spider-fan

Avatar

Er zit genoeg drama in Bowie's leven. Zo had hij een halfbroer die zelfmoord pleegde (waar verschillende songs over gaan), en was hij bang dat hij uiteindelijk gek zou worden door de personages die hij tijdens een concert speelde, zoals Ziggy Stardust:

“I couldn’t decide whether I was writing the characters, or whether the characters were writing me, or whether we were all one and the same.”

Hier staan nog wat interessante feiten:

https://www.vice.com/en_us/article/kwzy7e/rip-david-bowie-gavin-haynes-828

nieuwslaatste nieuws

meest populair