Komt er na 'Bohemian Rapsody' nu ook een film over David Bowie?

Komt er na 'Bohemian Rapsody' nu ook een film over David Bowie?

Na het succes van 'Bohemian Rapsody' misschien geen gek idee?

De biopic Bohemian Rapsody, over de wereldberoemde band Queen, en voornamelijk over het leven van Freddie Mercury, gespeeld door Rami Malek, is een groot succes. Over niet al te lang verschijnt ook een film over Elton John, genaamd Rocketman. Deze superster wordt vertolkt door Taron Egerton. Een paar weken geleden verscheen hier al de eerste trailer van, die goed werd onthaald. Nu zou het ook kunnen dat er een film over David Bowie uitkomt; dat laat niemand minder dan zijn eigen zoon weten.

Bowie was een van de grootste muzikale talenten ooit, maar ook heeft hij de nodige filmrollen gehad, zoals bijvoorbeeld in The Last Temptation of the Christ of The Prestige. Maar nu is er dus sprake van een biopic over de artiest zelf. Zijn zoon, regisseur Duncan Jones (o.a. bekend van Warcraft), liet zich erover uit op zijn Twitter account: ''Een studio heeft contact met me opgenomen en ze staan erop dat ik hen tref om het te hebben over een biopic die over mijn vader zal gaan''.

Toch lijkt Jones niet zo heel erg vol van het idee; bij dit bericht heeft hij een poll geplaatst wie het beste Bowie zou kunnen spelen maar de keuze blijft beperkt; het gaat namelijk tussen Idris Elba, Peter Dinklage, Meryl Streep en Gilbert Gottfried. Toen iemand Duncan op Twitter vroeg: ''Waarom kunnen we eigenlijk niet voor Tilda Swinton kiezen?'' reageerde Jones met: ''Omdat ik dan zou zeggen dat ze hun film kunnen stoppen in het hol waar de zon niet schijnt''.

Het lijkt er dus op dat Bowie's zoon een film over zijn vader niet echt ziet zitten, maar zouden jullie graag een film zien over 'The Picasso of Pop'?



NieuwsFilm

meest populair