'Netflix en de bioscoop bijten elkaar niet'

'Netflix en de bioscoop bijten elkaar niet'

In plaats daarvan helpen ze elkaar juist.

Het was een tijdlang het verhaal: Netflix zou ertoe leiden dat mensen minder naar de bioscoop gaan. Met steeds meer concurrerende streamingdiensten en ook steeds betere Original-films, van de verschillende streamingdiensten, lijkt het ook een reële vrees. Maar die blijkt niet te kloppen.

Variety stelt op basis van onderzoek van Ernst & Young dat streamingdiensten er niet toe leiden dat mensen minder naar de bioscoop gaan. In werkelijkheid helpen ze elkaar juist, in plaats van elkaar tegen te werken.

Uit het onderzoek bleek dat mensen die negen tot meer films per week in de bioscoop zagen, gemiddeld ook 11 uur per week streamen. Mensen die één of twee films per week bekeken in de bioscoop, meldden dat ze meer dan zeven uur streamen. De studie wijst er dus op dat mensen die meer streamen ook relatief gezien vaker naar de bioscoop gaan. Er is geen wisselwerking waarbij mensen een òf òf keuze maken.

Het lijkt er wel op dat de opkomst van streamingdiensten ertoe leidt dat mensen steeds vaker hun kabelabonnementen opzeggen. Mensen die vaak tv-pakketen nemen, zeggen die op en nemen in ruil daarvoor juist een abonnement op een streamingdienst.



NieuwsFilm

meest populair