Algemeen

'Netflix en de bioscoop bijten elkaar niet'

In plaats daarvan helpen ze elkaar juist.

door Jim Pedd om 06:00 in Algemeen
Het was een tijdlang het verhaal: Netflix zou ertoe leiden dat mensen minder naar de bioscoop gaan. Met steeds meer concurrerende streamingdiensten en ook steeds betere Original-films, van de verschillende streamingdiensten, lijkt het ook een reële vrees. Maar die blijkt niet te kloppen.

Variety stelt op basis van onderzoek van Ernst & Young dat streamingdiensten er niet toe leiden dat mensen minder naar de bioscoop gaan. In werkelijkheid helpen ze elkaar juist, in plaats van elkaar tegen te werken.

Uit het onderzoek bleek dat mensen die negen tot meer films per week in de bioscoop zagen, gemiddeld ook 11 uur per week streamen. Mensen die één of twee films per week bekeken in de bioscoop, meldden dat ze meer dan zeven uur streamen. De studie wijst er dus op dat mensen die meer streamen ook relatief gezien vaker naar de bioscoop gaan. Er is geen wisselwerking waarbij mensen een òf òf keuze maken.

Het lijkt er wel op dat de opkomst van streamingdiensten ertoe leidt dat mensen steeds vaker hun kabelabonnementen opzeggen. Mensen die vaak tv-pakketen nemen, zeggen die op en nemen in ruil daarvoor juist een abonnement op een streamingdienst.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

centr1no

Avatar

9 Keer per week? Doe maar per jaar.
En dat verhaal dat door Streamingdiensten mensen minder naar de bioscoop zouden gaan is net als al die andere 'internet is de duivel' verhalen de wereld in geholpen door mensen die bang zijn dat de inhoud van hun portemonnee kleiner wordt.
Iedereen die een beetje logisch kan nadenken snapt dat Netflix mensen niet uit de bioscoop houdt net zomin als tv dat deed of Spotify dat doet voor concerten.
Dat mensen tv-paketten opzeggen is logisch.
Kwalitatieve inhoud is schaars en het (proberen te) volgen van een serie op tv is irritant geworden. Iedere week op een vaste dag en tijd klaar gaan zitten om een uur naar een programma te kijken waarvan minstens een kwartier reclame is en er dan ook nog achter komen dat er geen nieuwe aflevering is en er dus maar een herhaling wordt uitgezonden.
Waarom zou je een uur op en neer gaan zitten zappen op zoek naar iets kijkwaardigs als je op diezelfde tv Netflix o.i.d. kunt openen en naar keuze een film, serie, conference, documentaire kan starten? Of op bijvoorbeeld Youtube nieuwsberichten, techinfo, nieuwe filmtrailers, muziek en enorm veel meer kunt kijken?

drsentertainment

Avatar

Hallo Centr1no,
Helemaal eens. Heb idd geen kabeltv/zenders meer om die redenen.

MikeyMo

Avatar

"Uit het onderzoek bleek dat mensen die negen tot meer films per week in de bioscoop zagen"

Wie ziet er in hemelsnaam 9 of meer films per week in de bioscoop?

nieuwslaatste nieuws

meest populair