Celebrity

De meest onzelfzuchtige man in Hollywood is... Keanu Reeves?

Hoeveel goede doelen steunt hij wel niet?

door Rik Timmer om 06:00 in Celebrity
Momenteel staat hij grotendeels bekend als iemand die letterlijk over lijken gaat om zijn dode pup te wreken, maar buiten de John Wick-titels kennen we Keanu Reeves uiteraard ook van films als Speed en de opmerkelijke Matrix-trilogie. Toch is de 54-jarige Canadees niet zomaar een acteur. Hij is ook een vriendelijk en liefhebbend man die al zijn hele carrière allerlei mensen helpt. We hebben het niet enkel over goede doelen, maar ook over collega's en daklozen.

Volgens velen schuilt er wel een reden achter de goedaardigheid van Reeves. De beste man heeft namelijk een zeer donker verleden. Zo worstelde hij met dyslexie op school, trad zijn aan drugs verslaafde vader nalatig op, stierf zijn vriend River Phoenix op 23-jarige leeftijd aan een drugsoverdosis en werd zijn kindje doodgeboren. Dit legde druk op zijn relatie met vriendin Jennifer Syme, die kort daarna op tragische wijze omkwam door een auto-ongeluk. En dan hebben we het nog niet gehad over zijn zus Kim, die meer dan tien jaar met leukemie gevochten heeft.

Het zou vooral door dat laatstgenoemde komen dat Reeves zich levendig inzet voor instanties die kanker bestrijden. Toch wil de acteur anoniem blijven en heeft daarom rond 2003 een non-profitorganisatie opgericht zonder zijn naam eraan te bevestigen. Het doel van de instelling is om de vreselijke ziekte te onderzoeken en kinderen met kanker in ziekenhuizen te behandelen. In 2009 gaf Reeves toe: "Ik wil mijn naam er niet op zetten. Ik laat de stichting doen wat het doet."

Ook steunt de Point Break-ster het Canadese SickKids Foundation, PETA (de voorvechters van dierenrechten) en liefdadigheidsinstellingen zoals SCORE. Laatstgenoemde stamt uit 2005 en bracht geld op om jonge atleten met ruggenmergletsel te helpen. In Canada komt dit dikwijls voor bij hockeyspelers. Reeves doneert graag geld. Hij heeft het ook niet echt nodig: "Geld is het laatste waar ik aan denk. Ik kan eeuwen teren op het geld dat ik heb verdiend."

Dat is vermoedelijk niet zo'n gekke uitspraak, want tijdens het maken van films strooit Reeves ook met poen. Niet alleen trakteert hij de crewleden op allerlei cadeaus zoals smakelijke lunchpauzes en dure motors, ook schenkt hij geld aan collega's in nood en levert hij desnoods salaris in om grootheden zoals Gene Hackman en Al Pacino te strikken. Ook gaat het gerucht rond dat Reeves tussen de 35 en 125 miljoen dollar zou hebben afgestaan aan de makers van de Matrix-films, zodat kostuumontwerpers en de mensen achter de computereffecten hun werk konden doen.

Fans die het geluk hebben gehad Reeves in eigen persoon te ontmoeten melden allemaal dat hij zeer rustig en beschaafd is. Bovenal ook een behulpzame heer. Zo geeft hij graag mensen met autopanne een lift, staat hij zijn zitplaats in de metro af en ziet hij een uitgebreid gesprek met daklozen ook wel zitten. Eén van de opvallendste verhalen is toch wel dat Reeves na het afronden van Exposed / Daughter of God een feest in een club organiseerde en niet in de lange rij wilde voorpiepen. Hij ging geen herrie schoppen bij de uitsmijter, maar nam achteraan in de rij plaats. Reeves zou twintig minuten in de regen hebben gestaan. De eigenaar van de club vertelde dan ook geschrokken: "Ik wist niet dat hij stond te wachten. Tegen mij had hij niets gezegd! Hij is ontzettend ontspannen."

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Judge

Avatar

Ik zie wel wat van hem in mijzelf. Zónder de miljoenen welteverstaan.

Rich Art

Avatar

Is dat echt Reeves in die metro of iemand die er op lijkt? Ik twijfel...

Ereptile

Avatar

Keanu Reeves +100000! Veel van die verhalen heb ik eerder gehoord, maar zoals dit klinkt, is het echt een goed persoon Smiley face

nieuwslaatste nieuws

meest populair