Algemeen

'Aquaman' wordt een DC-monsterhit!

De DC-held haalt bakken met geld op.

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Met een ontvangst (70 procent op Rotten Tomatoes) flink beter dan de eerdere franchisefilms Justice League en Batman v Superman: Dawn of Justice kunnen de fans van superheldenfilms hun borst nat maken als ze naar Aquaman gaan. Deze belooft namelijk een visueel spektakel te zijn, met flink wat actie. En dat veel mensen de DC-film gaan bezoeken lijkt nu wel duidelijk.

Dit blijkt niet alleen uit de opbrengst die Aquaman alleen al noteerde in China. Daar werd namelijk al zo'n $190 miljoen opgehaald, na twee weekenden. In totaal staat de film van regisseur James Wan al op bijna $270 miljoen wereldwijd.

Nu blijkt dat speciale previews in de States ook waanzinnig goed zijn bezocht. Amazon Prime-abonnee's mochten namelijk een paar dagen eerder de film zien. Er werd een fraaie $2,9 miljoen opgehaald en daarmee zou de film op de tiende plaats in de Box Office Top 10 zijn beland.

Hoe hoog de opbrengst aankomend weekend uitpakt in de States is geheel afhankelijk van de interesse in de forse concurrentie. Ook het uitstekend ontvangen Bumblebee en goed ontvangen Mary Poppins Returns gaan in première.7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Goku32

Avatar

Ik vond het een vette film, en zeker de moeite waard om te checken in de bioscoop. Ze kunnen beter afzonderlijke films maken in plaats van bijelkaar, want zo zijn ze veel vetter

Ang3l

Avatar

"Deze belooft namelijk een visueel spektakel te zijn, met flink wat actie."

Uhm FT, jullie hebben 'm inmiddels toch zelf ook wel gezien, niet?

eltorro

Avatar

De schattingen voor de uiteindelijke wereldwijde box office lopen nu tussen 780 miljoen tot 1 miljard.

Master Of Films

Avatar

Een groot succes is zeker gegund. Waar Venom op zijn bek valt, slaagt Aquaman volledig met de funfactor. Actie was fun. Jason Momoa heeft er lol in en de effecten waren in IMAX goed. Er zaten zelfs betere horrer effecten in zoals [spoilers]Trench monsters[/url]. Soms zat Aquaman net tegen het randje aan de PG-13 rating. Wan is sowieso al een betere regisseur dan Ruben Fleischer en het is duidelijk waar hij inspiratie heeft zoals Indiana Jones/Romancing the Stone en Roger Deakins cinematography van Blade Runner 2049.

Aquaman was niet eens onnodig ingewikkeld of als een compleet onderdeel van de DCEU ala Batman v Superman, waardoor je moet opletten om alles mee te krijgen. Heb je JL niet gezien, geen probleem. Mera en Arthur worden als het ware geherintroduceerd aan elkaar. Waarbij deze 2e ontmoeting veel vloeiender loopt tov JL.

Uiteraard blijft Avengers: Infinity War de superhelden magnun opes van 2018. Maar Aquaman is ook geslaagd. Absoluut beter dan overschatte Black Panther & Venom. Een tikkeltje beter dan Deadpool 2 en Ant-Man and the Wasp.

bioshock300

Avatar

Nee dit was absoluut geen slechte film dit toontje moet dc echt weten door te zetten met hun films.

Jaws

Avatar

leuke film voor jong en oud. Effecten zijn mooi, gaan zien in imax

nieuwslaatste nieuws

meest populair