'Aquaman' wordt een DC-monsterhit!

'Aquaman' wordt een DC-monsterhit!

De DC-held haalt bakken met geld op.

Met een ontvangst (70 procent op Rotten Tomatoes) flink beter dan de eerdere franchisefilms Justice League en Batman v Superman: Dawn of Justice kunnen de fans van superheldenfilms hun borst nat maken als ze naar Aquaman gaan. Deze belooft namelijk een visueel spektakel te zijn, met flink wat actie. En dat veel mensen de DC-film gaan bezoeken lijkt nu wel duidelijk.

Dit blijkt niet alleen uit de opbrengst die Aquaman alleen al noteerde in China. Daar werd namelijk al zo'n $190 miljoen opgehaald, na twee weekenden. In totaal staat de film van regisseur James Wan al op bijna $270 miljoen wereldwijd.

Nu blijkt dat speciale previews in de States ook waanzinnig goed zijn bezocht. Amazon Prime-abonnee's mochten namelijk een paar dagen eerder de film zien. Er werd een fraaie $2,9 miljoen opgehaald en daarmee zou de film op de tiende plaats in de Box Office Top 10 zijn beland.

Hoe hoog de opbrengst aankomend weekend uitpakt in de States is geheel afhankelijk van de interesse in de forse concurrentie. Ook het uitstekend ontvangen Bumblebee en goed ontvangen Mary Poppins Returns gaan in première.



NieuwsFilm

meest populair