James Wan niet langer verbonden aan 'Resident Evil'

James Wan niet langer verbonden aan 'Resident Evil'

Hij was er helemaal niet zo mee bezig.

James Wan is niet langer als producent verbonden aan de reboot van Resident Evil. Na zes films krijgt de franchise een compleet nieuwe wending en is het de bedoeling dat de boel meer terugkeert naar de wortels van de games.

Dat betekent specifiek dat er meer horror in zit en misschien iets minder grootschalige actie, zoals in de zes films met Milla Jovovich in de hoofdrol het geval was. Om die reden trok men dan ook James Wan aan als producent, maar nu vertrekt hij.

Dat bevestigt Wan tijdens een gesprek met Bloody Disgusting. "Ik werk daar niet meer aan. Daar ben ik mee gestopt," aldus Wan. "Ze kondigen over een boel dingen aan dat ik eraan verbonden ben en vaak hoeft dat niet zo te zijn. Het is ergens wel irritant om dat soort dingen mee te maken, vooral omdat sommige dingen echt niet kloppen. Ik vind het heel vervelend wanneer mijn projecten aangekondigd worden. Want zo lijkt het alsof ik met heel veel dingen bezig ben, terwijl ik eigenlijk vrij rustig ben. Veel van mijn werk wordt aangekondigd, terwijl ik dat niet wil, maar ze vinden het fijn om mijn projecten te onthullen."

De reboot wordt geschreven en geregisseerd door Johannes Roberts.

NieuwsFilm

meest populair