Netflix komt volgend jaar met 90 (!) Original Films

Netflix komt volgend jaar met 90 (!) Original Films

Waarvan een aantal met megabudget.

Netflix is van plan om 90 films per jaar uit te brengen, waaronder blockbusters met een budget van minstens 200 miljoen dollar. Komend jaar is het de bedoeling dat Netflix begint met die strategie.

Dat meldt Scott Stuber, head of originals tijdens een gesprek met The New York Times. Er komen 55 original films uit, waaronder een aantal met een budget van wel 200 miljoen dollar. Als je documentaires en animatiefilms meetelt, die door andere divisies gemaakt worden, dan brengt Netflix jaarlijks 90 originals uit.

Vergeleken met Universal, de meest productieve studio van Hollywood, is dat extreem veel. Universal Pictures kwam vorig jaar namelijk met 30 films. Netflix moet echter wel, want het landschap rond streamingmedia wordt steeds drukker en ook steeds competitiever.

Ook traditionele studio's, waaronder Disney en Warner Bros., werken aan eigen streamingdiensten, waarmee hun media steeds meer van Netflix verdwijnen. Om toch nog interessant te blijven, moet Netflix wel eigen content produceren.



NieuwsFilm

meest populair