Jennifer Lawrence vandaag toch niet aanwezig bij rechtszaak Harvey Weinstein

Jennifer Lawrence vandaag toch niet aanwezig bij rechtszaak Harvey Weinstein

Weinsteins advocaten zijn aan zet.

Vandaag zou Hollywoodactrice Jennifer Lawrence eigenlijk een zitting bijwonen van het rechtsproces tegen de van seksueel misbruik beschuldigde studiobaas Harvey Weinstein. Lawrence zou zo zijn vermeende slachtoffers steun hebben willen bieden. Nu blijkt dat ze niet komt. Woordvoerders van Lawrence en de rechtbank hebben tegenstrijdige verklaringen.

Later vandaag vindt er een hoorzitting plaats in het Manhattan Supreme Court, New York, over de gevallen Hollywoodproducent Harvey Weinstein, die terechtstaat voor seksueel misbruik en verkrachting. Weinsteins advocaten hebben de rechtbank verzocht om alle aanklachten tegen hun cliënt af te wijzen. De rechter buigt zich vandaag over dat verzoek. Lawrence zou van plan zijn geweest om vandaag vanuit het publieksvak steun te bieden aan de vrouwen die Weinstein hebben beschuldigd.

Wel of geen hoog bezoek
Het beveiligingsteam van de rechtbank zou woensdag een verzoek hebben ontvangen vanuit het team van Lawrence om haar bij haar aankomst en vertrek te begeleiden. Ook zou ze een goede plek in de zaal hebben gewenst, zo vertelden woordvoerders van het Manhattan Supreme Court eerder aan de New York Post. Nu blijkt dat Lawrence helemaal geen plannen had om de zitting bij te wonen. "Ze komt niet", laat haar woordvoerder weten in dezelfde krant.

NieuwsFilm

meest populair