Celebrity

Venom bedenker laat zich uit over onthaal van de film

Hij legt uit waarom de film bij sommige mensen in de smaak viel, bij anderen niet...

door FilmTotaal om 13:39 in Celebrity
Venom werd niet door iedereen even goed onthaald; zo scoorde de film dik aan de box-office, waar hij maar liefst meer dan 850 miljoen dollar wist op te halen. Maar filmcritici waren er héél wat minder enthousiast over; dat blijkt ook wel uit de Rotten Tomatoes score, die onder de 30 procent ligt. Todd McFarlane, één van de bedenkers van het strippersonage, legt nu uit hoe dit komt.

''De film zit bomvol actie, het is een dolle achtbaanrit maar de critici zijn allemaal te oud om dat op prijs te stellen. Alle jongere mensen zijn er juist dol op en dat is ook logisch. De film heeft namelijk alle ingrediënten voor een goede Venom film: hij is ruw, smerig, groot en cool. Ik vind dat we bevoorrecht zijn dat we zo een Venom voorgeschoteld krijgen. Ik zou willen dat hij 30 jaar geleden ook al zo uitgezien had''.

Dat was volgens McFarlane helaas nog niet het geval met Sam Raimi's Spider-Man 3, waarin acteur Topher Grace Venom speelde: ''Als ik eerlijk ben, stelde die versie weinig voor. Ik heb Venom met opzet gigantisch gemaakt, zodat het lijkt alsof Spider-Man het op moet nemen tegen een olifant, en voor een keer voornamelijk zijn verstand moet gebruiken in plaats van zijn vuisten om zijn vijand te kunnen verslaan. Tom Hardy is in Venom wel erg indrukwekkend, Topher Grace was dat minder''...

NieuwsFilm

meest populair