Chantal Janzen speelt hoofdrol in kungfufilm

Actrice Chantal Janzen gaat de hoofdrol spelen in de eerste avondvullende Nederlandse kungfufilm. Dat heeft zij woensdag gezegd. De andere vrouwelijke hoofdrol in Fighting Fish wordt vertolkt door Jennifer de Jong.

De opnames van de film beginnen in mei. Fighting Fish verhaalt over een jonge Chinees die naar Rotterdam reist om de dood van zijn broer te onderzoeken. Janzen speelt het Nederlandse meisje waar de Chinese jongen verliefd op wordt. De Jong speelt een Chinees gangstermeisje.

De mannelijke hoofdrollen worden vertolkt door debutant Kim Ho Kim en Ron Smoorenburg, een Nederlandse martial arts-expert die eerder al in films van Jackie Chan te zien was.

Janzen verwierf nationale bekendheid met haar hoofdrol als Stephanie in de musical Saturday Night Fever. Ook speelde ze een hoofdrol in de film Volle maan. Jennifer de Jong was eerder te zien in de tv-serie Fort Alpha en als presentatrice van het programma Brutale meiden.

Het budget van Fighting Fish bedraagt 450.000 euro. De film moet in het najaar in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.



NieuwsFilm

meest populair