Algemeen

'Missen Oscarnominatie Aquaman een schande'

En dat laat de regisseur in duidelijke taal weten.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Met enorme gevechten boven en onder het water bestaat de DC-film Aquaman voor een groot deel uit visuele effecten, met ook enkele indrukwekkende locaties, uiteenlopende figuren en een erg jong ogende Willem Dafoe en Nicole Kidman. De prijzige productie grijpt echter mis bij de Oscar en daar is regisseur James Wan (The Conjuring 2013) bepaald niet blij mee.

"Kelvin, jij en je afdeling zijn de onbezongen helden van deze film. Het feit dat je VFX-gelijken bij de Academy niet erkennen of het niet waarderen wat wij / jullie allemaal hebben bijgedragen aan de film en cinema is een fucking schande," was de Facebook-reactie van Wan op een bedankje van VFX-expert Kelvin McIlwain die aan Aquaman werkte.


Ondertussen blijft Aquaman het financieel bijzonder sterk doen. Dit weekend staat de DC-film voor de derde week op rij aan kop van de Noord-Amerikaanse Box Office Top 10 en staat na dit weekend alweer ver boven de $900 miljoen wereldwijd. En hiermee is de film succesvoller dan vele andere superheldenfilms van Marvel en DC.

Overigens beleefde Henry Cavill ook een Aquaman-momentje:10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Moviemagic

Avatar

Dan hoeven ze in ieder geval niet bij dat schijnheilige zootje in de zaal te zitten.

Mav Damian

Avatar

Mwaou ik weet niet. Ik heb de film natuurlijk nog niet gezien, maar wat ik wel gezien van de visuele effecten is het dat ik vind dat het niks mee te vergelijken is als bijvoorbeeld:

2001: A Space Odyssey
Alien
Jurassic Park
Lord of the Rings
Harry Potter and the Prisoners of Azkaban
Iron Man
Inception
Gravity
Interstellar
Planet of the Apes
Ex Machina
Kubo and the Two Strings
Of de laatste
Blade Runner 2049

Maar natuurlijk kan ik me vergissen en is het eindresultaat zeer goed.

SeanDeNiro

Avatar

Superheldenfilms bestaan voor 99% uit computerbeelden. Als er al een Oscar uitgereikt zou moeten worden aan zo'n soort film dan zouden ze er een aparte categorie voor moeten maken. Een s.h.f. valt of staat met de effecten en niet met het acteertalent of een geniaal script: dat is allemaal van ondergeschikt belang.

Civilian Supreme

Avatar

De visuals zijn idd indrukwekkend, ik weet niet welke films wel genomineerd zijn maar de cgi in deze film ziet er grotendeels heel goed uit. Ik weet ook niet wat het budget was maar het oogt als een zeer kostbare film.

Sunspot

Avatar

haha, die foto van Cavill met vork als Trident :D

Master Of Films

Avatar

Mav Damian "Of de laatste
Blade Runner 2049"
Ik weet dat je Aquaman niet hebt gezien. De ware look van Atlantis zit weliswaar in een klein deel van deze film. De visuele effecten en stijl van Atlantis lijkt ontzettend veel op Blade Runner 2049. Of beter gezegd, de neon visuele stijl is geïnspireerd. Met name in IMAX with laser projectie kwam het goed op zijn recht.

RoberPaulsen

Avatar

@Mav Damian 'ik heb de film natuurlijk niet gezien' toen stopte ik met lezen.

Sparrow_LW

Avatar

Heb de film gisteren gezien en eerlijk is eerlijk, mijn verwachtingen waren niet hoog, maar hij viel me behoorlijk mee... Beste DC-film van de afgelopen jaren naar mijn mening... Oscar voor VFX? zou kunnen... film stond bol van de VFX, maar of ze de beste waren kan ik niet beoordelen.... ik zou Infinity War nog altijd boven deze plaatsen...

Goku32

Avatar

Mav Damian maar je noemt hierzo ook wel een paar vette titels op man, allemaal geweldige films zijn dat, maar de Waterman is zeker een spectacel film ik raad je aan om hem te checken, het is de moeite waard zeker weten

nieuwslaatste nieuws

meest populair