'Missen Oscarnominatie Aquaman een schande'

'Missen Oscarnominatie Aquaman een schande'

En dat laat de regisseur in duidelijke taal weten.

Met enorme gevechten boven en onder het water bestaat de DC-film Aquaman voor een groot deel uit visuele effecten, met ook enkele indrukwekkende locaties, uiteenlopende figuren en een erg jong ogende Willem Dafoe en Nicole Kidman. De prijzige productie grijpt echter mis bij de Oscar en daar is regisseur James Wan (The Conjuring 2013) bepaald niet blij mee.

"Kelvin, jij en je afdeling zijn de onbezongen helden van deze film. Het feit dat je VFX-gelijken bij de Academy niet erkennen of het niet waarderen wat wij / jullie allemaal hebben bijgedragen aan de film en cinema is een fucking schande," was de Facebook-reactie van Wan op een bedankje van VFX-expert Kelvin McIlwain die aan Aquaman werkte.


Ondertussen blijft Aquaman het financieel bijzonder sterk doen. Dit weekend staat de DC-film voor de derde week op rij aan kop van de Noord-Amerikaanse Box Office Top 10 en staat na dit weekend alweer ver boven de $900 miljoen wereldwijd. En hiermee is de film succesvoller dan vele andere superheldenfilms van Marvel en DC.

Overigens beleefde Henry Cavill ook een Aquaman-momentje:



NieuwsFilm

meest populair