Celebrity

'Leonardo DiCaprio is getuige in Maleisische fraudezaak'

Hij wil dat het recht zal zegevieren.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Rik Timmer om 06:00 in Celebrity
Medio december berichtten de media dat Leonardo DiCaprio betrokken is bij een fraudezaak, gesticht door de Maleisische en voortvluchtige financier Jho Low. De 44-jarige acteur zou meerdere geschenken van Low hebben moeten afstaan aan de Amerikaanse overheid.

DiCaprio en Low kennen elkaar nadat ze samen hebben gewerkt aan het produceren van The Wolf of Wall Street. Dit zou echter gebeurd zijn met geld dat niet daarvoor bestemd was. Nu heeft de acteur zijn getuigenis afgelegd in Washington. Hij wil er alles aan doen om de ellende recht te zetten.

Het blijkt dat Low en de voormalige Maleisische minister-president Najib Razak miljarden dollars van een fonds hebben gebruikt om peperdure spullen te kopen en prijzige feestjes te organiseren. Het fonds was eigenlijk bedoeld om de inwoners van Maleisië te helpen.

Om vriendjes met DiCaprio te worden schonk Low hem verscheidene zaken, waaronder een schilderij van Pablo Picasso, een Oscar van Marlon Brando die de laatstgenoemde won voor zijn werk aan On the Waterfront en behoorlijk wat geld om de bovenstaande film van Martin Scorsese te financieren. Ook mocht DiCaprio op Low's "kosten" losgaan in een casino te Las Vegas.

The Washington Post meldt nu dat DiCaprio meewerkt aan het onderzoek naar de fraudezaak. Woordvoerders van de acteur zeggen dat de acteur zich volledig inzet om ervoor te zorgen dat het recht zal zegevieren. Deze of vorige maand zou DiCaprio zijn getuigenis hebben afgelegd. Wat hij precies gezegd heeft is niet bekendgemaakt.

Het ministerie van Justitie beweert dat de man uit Once Upon a Time in Hollywood geen doelwit is, maar een waardevolle getuige. Middels informatie van de acteur hopen ze de voortvluchtige Low ook te kunnen vinden. Deze zou zich ergens in China verbergen.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

nieuwslaatste nieuws

meest populair