'Mark Hamill droeg korte broek tijdens snikhete opnames Star Wars'

'Mark Hamill droeg korte broek tijdens snikhete opnames Star Wars'

De opnames vonden plaats tijdens een extreme hittegolf.

Hollywoodster Mark Hamill is al sinds 1977 in de Star Wars-saga te zien als Luke Skywalker. Hij speelde die rol al in vijf films en dit jaar komt daar een zesde bij. Hamill heeft dan ook veel meegemaakt op die filmsets en was de beroerdste niet om op National Trivia Day een leuke anekdote te delen met zijn fans.

Vorige week vrijdag was het National Trivia Day. Een nieuwsgierige fan vroeg die dag aan Mark Hamill of hij misschien ook een leuk weetje had om te delen met de wereld. Hamill reageerde met een anekdote over de opnames van Star Wars IV: A New Hope (1977), de eerste film uit de franchise. Een warmtegolf bleek voor het nodige ongemak te zorgen.

Lekker in een korte broek
In de eerste film vallen de rebellen tijdens het eindgevecht de Death Star aan. Er werden voor die scène onder meer beelden gemaakt van de piloten in de cockpit van hun X-Wings. De opnames vonden plaats in Londen, Engeland, tijdens een extreme hittegolf. Het warme weer maakte het dragen van de dikke pilotenpakken erg oncomfortabel.

Hamill onthult nu dat de crew daar een slimme oplossing voor had. De acteurs hoefden namelijk alleen de bovenkant van hun kostuum te dragen. Aangezien de rest van hun lichaam toch niet in beeld verscheen, mochten ze een korte broek aan. Tussen de opnames door moest ook steeds het zweet van hun gezichten worden afgeveegd.



NieuwsFilm

meest populair