Celebrity

Ontslagen regisseur 'Bohemian Rhapsody' reageert op Golden Globe-winst

Wat heeft Bryan Singer te melden?

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Rik Timmer om 06:00 in Celebrity
Zondag 6 januari deelden de leden van de Hollywood Foreign Press Association voor de 76ste keer de Golden Globes uit. Hoewel Bohemian Rhapsody maar twee keer genomineerd was, wist de biografische film over de Engelse rockband Queen ze wel allebei te winnen. Het gaat om aanzienlijke onderscheidingen, namelijk voor die van beste dramafilm en beste acteur in een drama.

Rami Malek, die in de film zanger Freddy Mercury speelt, haalde de laatstgenoemde prijs op, terwijl producent Graham King de andere in ontvangst nam. Beiden bedankten allerlei mensen, maar over regisseur Bryan Singer zeiden ze niets. Mogelijk is dat een gevoelig onderwerp voor ze, aangezien de 53-jarige filmmaker twee weken voordat de opnames klaar zouden zijn werd ontslagen door 20th Century Fox. Nochtans heeft hij van zich laten horen - zie hieronder.

Dit bericht bekijken op Instagram

What an honor. Thank you #HollywoodForeignPress

Een bericht gedeeld door Bryan Singer (@bryanjaysinger) op


Via Instagram plaatste Singer de bovenstaande setfoto met de simpele tekst: "Wat een eer. Bedankt." De regisseur was niet aanwezig bij de Golden Globes. Tijdens het maken van de film is er naar verluidt onenigheid ontstaan tussen Singer en Malek. Daaropvolgend verscheen de filmmaker sporadisch niet meer op de set. Het bracht de productie van Bohemian Rhapsody in gevaar, wat naar zijn ontslag leidde. Dexter Fletcher trad op als regisseur voor de laatste twee weken. Vanwege regels opgesteld door de Directors Guild of America behoudt Singer de titel van regisseur.

Volgens Singer zat hij met zijn hoofd ergens anders. De opnames vonden namelijk plaats in Engeland en de regisseur zat in de problemen vanwege een zieke ouder in Amerika. Kennelijk had hij aan Fox om een korte pauze gevraagd, in verband met zijn eigen gezondheid. "Helaas was de studio niet bereid om mij te helpen en beëindigde mijn diensten," zo schreef Singer zelf in een verklaring.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

Film belangrijker dan een zieke ouder.
Wat een kut studio....
Ik hoop dat ze geen prijzen pakken bij de oscars.

Rich Art

Avatar

@Greenhornet: Dit is de kant van het verhaal van Singer... Misschien ook een reactie afwachten van de studio om een goed oordeel te vellen.

Jaws

Avatar

Zeer triest, dat mag meneer Malek zich ook aan rekenen. Wat een ...

Marklar

Avatar

volgens mij was het de zoveelste keer dat hij verstek liet gaan en fox had al zijn fratsen met de x-men films met moeite getolereerd. En daarna werd hij ook, niet voor de eerste keer, weer met misbruik in verband gebracht.

Denk dat het vooral vanuit de studio komt om hem te mijden bij prijzengala's, anders wordt de hele film waarschijnlijk genegeerd.

pete928s

Avatar

wel een beetje een erg voorbarige conclusie nietwaar ?

nieuwslaatste nieuws

meest populair