Tony Soprano terug in 'The Sopranos'-prequelfilm

Tony Soprano terug in 'The Sopranos'-prequelfilm

De maffiabaas uit The Sopranos keert terug, op een andere manier gelukkig.

Met The Wire en Game of Thrones is The Sopranos misschien wel de beste HBO-serie tot op heden gemaakt. Voor velen is de maffiaserie misschien wel de beste serie die er ooit is verschenen. En dat komt uiteraard vooral door het geweldige personage Tony Soprano, gespeeld door James Gandolfini. De acteur overleed in 2013, enkele jaren nadat The Sopranos was afgerond.

Alweer eventjes geleden werd duidelijk dat er wordt gewerkt aan een prequelfilm. Deze gaat The Many Saints of Newark heten en komt uit de stal van Warner Bros. en New Line Cinema. David Chase, de bedenker van de serie, is ook betrokken en heeft nu laten weten dat we Tony Soprano te zien krijgen:


"Ik was in die tijd geïnteresseerd in Newark en het leven in Newark. Ik ging er elke zaterdagavond naar toe om te eten bij mijn grootouders. Maar het ding dat me het meest interesseerde waren Tony's jongensjaren. Ik ben erin geïnteresseerd om dat te verkennen. De film behandelt de spanningen tussen de zwarten en de blanken op dat moment, en Tony Soprano zal er deel van uitmaken, maar dan als een kind."

Ook zorgen bij bedenker
Het is een groot voordeel dat Chase betrokken is, en dat Tony Soprano enkel als kind te zien is. Toch voelt het mogelijk wat vreemd om te horen dat Tony terugkeert. Chase hieronder:


"Ik was lange tijd tegen de film en ik maak me er nog steeds zorgen over, maar ik raakte geïnteresseerd in Newark, waar mijn ouders vandaan komen en waar de rellen plaatsvonden. Ik woonde in een buitenwijk van New Jersey en mijn vriendin werkte in het centrum van Newark. Ik ben gewoon geïnteresseerd in het hele New Yorkse rel-gebeuren. Ik begon te denken aan die gebeurtenissen en georganiseerde misdaad, en ik raakte geïnteresseerd in hoe die twee zaken zich vermengden [...] De tradities werden losser gevolgd in de serie. Dit waren geen jongens in trainingspakken."

Regie door Thor-regisseur
De film, welke geregisseerd gaat worden door Alan Taylor (Thor, Game of Thrones), speelt zich af in de jaren 60, tijdens de rellen in Newark. Een datum heeft de film nog niet.

NieuwsFilm

meest populair