James Gray over 'Ad Astra' met o.a. Brad Pitt

James Gray over 'Ad Astra' met o.a. Brad Pitt

De film komt normaalgesproken nog dit jaar uit!

We hebben eigenlijk nog maar weinig gehoord over James Gray's nieuwste film, Ad Astra, met een indrukwekkende sterrencast met namen als Brad Pitt, Tommy Lee Jones, Donald Sutherland en Ruth Negga. Nu laat Gray zich uit over zijn nieuwe film en wat we min of meer kunnen verwachten: ''In de film speelt Brad een man genaamd Roy McBride, die de ruimte in is gegaan om zijn vermiste vader te zoeken. Daarvoor moet hij naar Neptunus reizen, waar zijn vader mogelijk met vreselijke dingen bezig is. Roy wordt erop uitgestuurd om met hem te praten''.

Ook zei Gray waar de film mee te vergelijken is: ''Hij lijkt op Joseph Conrad's boek, Heart of Darkness. Maar hij lijkt eigenlijk ook wel veel op een mash-up van Apocalypse Now en 2001: A Space Odyssey, met dus een vleugje Conrad. Het zou natuurlijk geweldig zijn als mijn film even goed zou worden als deze klassiekers, maar dat lijkt me lastig... Hoe dan ook, dit waren mijn grootste inspiratiebronnen. Het was voornamelijk mijn doel om het algemene vader-zoon verhaal een nieuwe wending te geven met dit originele plot''.

Ad Astra zou normaal gesproken dit voorjaar nog moeten uitkomen, in de laatste week van mei, maar Gray is niet zeker of ze die deadline gaan halen. Erg gehaast klinkt hij in ieder geval niet: ''We zijn er nog mee bezig, maar geen zorgen, de film zal waarschijnlijk wel af zijn binnen de komende vier jaar!'' grapte de regisseur.



NieuwsFilm

meest populair