Algemeen

'Voor de reaguurders op FT'

Behandel niemand op FT zoals je zelf ook niet behandeld zou willen worden.

door FilmTotaal om 22:30 in Algemeen
We denken dat het toch weer eens tijd is om duidelijk te maken dat we op FilmTotaal geheel niet gediend zijn van trolling en flaming. Het internet is in de afgelopen jaren op steeds meer fora en socials verhard, en dat merken we ook op FT, maar wij gaan dat niet langer 'tolereren'. Vrijheid van meningsuiting is belangrijk maar niet als vervolgens een kleine groep de sfeer op de site (negatief) gaat bepalen. We zijn het zat dat een aantal reaguurders herhaaldelijk 'aanvallen' blijft doen op zowel andere gebruikers als de FT crew.

Nog even ter verduidelijking voor wie zich aangesproken voelt;

FT is al 18 jaar lang een semi-professionele website. Veel werk wordt verricht door filmliefhebbers die daarnaast nog een 'normale' baan hebben. Dat betekent dat we verre van perfect zijn qua inhoud en beleid maar wel enorm ons best doen om toch zo professioneel mogelijk te zijn.

Het uitgangspunt vanaf nu is simpel. Behandel niemand op FT zoals je zelf ook niet behandeld zou willen worden. Blijf on-topic. Als je het niet eens bent met de inhoud van een artikel of de mening van een andere gebruiker, ventileer deze mening dan met respect en enig geduld. Dit geldt ook voor eventuele 'vouten' die je ontdekt binnen onze artikelen. FilmTotaal is als een buurthuis dat gratis is te bezoeken en je tot niets verplicht. Echter wij zijn niet van plan telkens de rotzooi van bepaalde bezoekers op te ruimen als ze weer even langs zijn geweest...

Vanaf vandaag gaan we (helaas) weer waarschuwingen versturen als we vinden dat iemand over de schreef gaat. Mocht dit geen verandering geven dan gaan we ook accounts afsluiten. We hopen dat het uiteraard niet zo ver komt en dat we op FT kunnen laten zien dat het ook anders kan.

90 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ereptile

Avatar

Goede actie! Smiley face

Duikboot

Avatar

Lijkt mij niet meer dan normaal toch?

shellghost

Avatar

Mooi. Die persoonlijke aanvallen op redactieleden zijn belachelijk.

chefry1983

Avatar

Dames en heren van FilmTotaal. Mijn complimenten want jullie hebben het zeer goed verwoord.

aspers

Avatar

Niets aan toe te voegen!

Hyenas

Avatar

Mooi gezegd. Denk dat er sowieso te weinig waardering is voor deze website. Op gebied van filmnieuws is dit gewoon onze "Go-to" in Nederland.

Ga zo door toppers!

Philmhuis

Avatar

Goede initiatief.

Tim78

Avatar

Heel goed!

Het is toch sneu dat artikelen hier worden afgekraakt op wat spelfouten of op basis van content. Mensen moeten tegenwoordig zeiken om te kunnen zeiken.Er wordt hier gereageerd als er teveel over Marvel films staat, als iemand vindt dat FT een amateur recensie heeft geschreven of als er fouten in staan. De site is van en door filmfans.Ook tussen “reaguurders” onderling zou wat respect soms mogen.

GreenHornet

Avatar

We moeten blij zijn dat FT bestaat.
Ik kijk alleen hier en naar Grace voor film nieuws.

Prince John

Avatar

Helemaal mee eens, al is het wel schandalig dat fouten met een v geschreven wordt... Wat 'n blunder!

Pronk47

Avatar

Goed gezegd.

Spider-fan

Avatar

Er is mij niks opgevallen van een verandering van 'sfeer' op de site. Misschien bij de reacties onder artikelen die ik niet gelezen heb.

Het rare met spelfouten is dat met de meeste spelfouten je nog prima kan begrijpen wat er staat. Je moet het met spelfouten heel erg bont maken, wil het onbegrijpelijk worden. Maar het is in één van die dingen waar veel erg op letten omdat het er in gestampt is op school - ik kan zelf een spelfout nauwelijks laten staan als ik hem van mezelf zie.

pete928s

Avatar

We denken dat het toch weer eens tijd is om duidelijk te maken dat we op FilmTotaal geheel niet gediend zijn van trolling en flaming.

Met andere woorden : jullie kunnen niet tegen kritiek .


Wel jammer om te merken dat jullie zelf blijkbaar snel op de teentjes zijn getrapt als er kritiek op jullie komt maar als (zoals afgelopen zomer ) er 2 leden hier mekaar in meerdere discussies elkaar verrot schelden gebeurt er niks .

Als je niet tegen kritiek kan kan je de site beter sluiten , er word hier zoiezo weinig verheffend nieuws gemeld .
Ik laat me zoiezo niet de mond snoeren en geef gewoon mijn mening , maakt niet uit tegen wie .
Als jullie me daarom eraf willen gooien , so be it .

Frietgezicht

Avatar

Een heel artikel omdat er wat geintjes over de spelling gemaakt zijn in een artikel over ‘een recensent’ zoeken? Snel gepikeerd hoor :P

Moviemagic

Avatar

Frietgezicht "Een heel artikel omdat er wat geintjes over de spelling gemaakt zijn in een artikel over ‘een recensent’ zoeken? Snel gepikeerd hoor :P "


De reacties zijn weer gesloten zie ik. Weer wat gemist dus.

Ontopic: Ik vind wel dat jullie op FT lang wachten om een overduidelijke troller (Bijvoorbeeld: ONE1) te bannen. Zelfs na herhaalde malen aangeven in de reacties. Ik mag dan aannemen dat hier beter opgelet gaat worden?

Mav Damian

Avatar

pete928s "Met andere woorden : jullie kunnen niet tegen kritiek"

Zie jij kritiek dan als iemand reageert met ongepaste zinnen erbij? Je kunt kritiek geven hier, maar dan op een respectvolle manier zoals de artikel het over heeft. Niet zoals "heeey cocks!cker er staat weer een spellingsfout op deze artikel". Zo van deze reacties hier komen er wel.

SunChaser

Avatar

Heeft Mark Hamill al een mening over dit nieuwe beleid?

Geeeeintje jongens. Moet er elke keer even deze disclaimer bij?

rep_robert

Avatar

Vreemd uitgangspunt altijd, dat "behandel een ander zoals je zelf ook behandeld wil worden" . Elk mens is anders en iedereen heeft een eigen benadering nodig. Ik wil op een bepaalde manier behandeld worden. Dat wil niet zeggen dat een ander ook zo behandeld wil worden. Dus behandel een ander vooral NIET zoals je zelf behandeld wil worden.

Respectvol zijn is natuurlijk wel een pré en logisch

chefry1983

Avatar

Sneller bannen zou wel helpen om trollen aan te pakken op deze site

Robbepost

Avatar

Top!
Ik blijf het vreemd vinden dat mensen veel kritiek leveren op deze site maar er toch naartoe blijven gaan.
Als betaalde seks ergens niet lekker is ga je de volgende keer toch ook ergens anders heen?
(Om maar een voorbeeld te noemen)

Maac

Avatar

De boodschap is volgens mij duidelijk. Er moet ruimte zijn voor controversie, provocatie en satire, maar het kan geen kwaad diplomatieker te zijn omwille van de sfeer. Volgens mij is iedereen gewoon vrij om zijn of haar mening te uiten, maar een beetje respect voor het team en de bezoekers hoeft geen cruciale beperking te zijn in deze vrijheid.
Keep up the good work FT!

P.S.
Kunnen we hierover stemmen:

Pete "Als jullie me daarom eraf willen gooien , so be it ."

Civilian Supreme

Avatar

Ik had totaal niet het idee dat het zo dramatisch was. Zag wel dat er wel eens wat gezegd werd over spelfouten maar daar zou ik me niet eens aan storen.

Ik dacht dat de ruzies ook wel meevielen, een beetje pittige discussies moet kunnen. De enkeling die puur alleen loopt te trollen kun je toch gewoon negeren en/of bannen of ik moet dingen hebben gemist?

Wel alle lof voor degenen die deze site mogelijk maken, ik heb vier sites waar ik mijn filmnieuws vandaan haal maar kom hier graag.De rubriekjes over slechte films zijn overigens heel leuk, er zou alleen een wat uitgebreider stukje bij mogen staan over hoe de film zo slecht heeft kunnen uitpakken.

adofmirosch

Avatar

In mijn filmtotaal tijdperk, hadden we een en al respect voor elkaar, good old day's

Goov25

Avatar

Goed bezig!

Novarellum

Avatar

Ik ben het gedeeltelijk eens.
Goed dat jullie dit doen, en persoonlijk worden zou niet moeten.
Echter, ik behoud wel de mening dat 1 op 1 kopiëren via Google translate zonder dit te controleren, niet professioneel is.

Ik hoop dan ook dat jullie in de toekomst het kunnen accepteren als ik jullie hier op wijs.. Goed bedoeld Smiley face.

Frietgezicht

Avatar

Eens met Civilian Supreme.

Volgens mij is de sfeer best goed.
Ik zie onderling en naar FT geen haat.

Er zijn(of eerder waren) weleens pittige discussies die te persoonlijk werden zoals tussen Arti, Benji, Thomas en Mof maar die vond ik uiterst vermakelijk om te lezen en vonden plaats in de topics over bijv Weinstein. Bij Avengers artikelen zie ik dat niet.

Dan heb je nog iemand als ‘filmtotaalverbeteren’ die af en toe kritiek levert op de site maar dat vind ik een karakter die er dan bij hoort. De moppersmurf van ft.

Zo’n type als ‘The One’ die echt puur aan het schelden is op alles en iedereen zie ik hier zelden tot nooit.

Die ‘recensent zoektocht’ lijkt de druppel die de emmer deed overlopen maar ik zag wel dat het vooral als grapjes gebracht werd en niet als serieuze kritiek.

FT is top qua nieuws en gebruikers en dat ‘groepje’ sfeerverziekers zie ik niet...

En kom maar op met die waarschuwingen, weet niet eens waar mijn inbox zit dus lees die berichten toch niet :P

Goku32

Avatar

Goeie actie niet meer dan logisch om te doen dan. We zitten hierzo allemaal omdat we van films houden en er over willen praten. Als je dat niet zint moet je Lekker naar een andere pagina gaan.

GreenHornet

Avatar

Stop feeding the Trolls dan zullen ze zelf stoppen

SunChaser

Avatar

Ik zie kritiek echt niet als FT naar beneden trappen. Het is vaak met een kwinkslag maar het is wel uit liefde voor FT.
Los van taalfouten zijn artikelen vaak krom of slecht vertaald, nieuws komt vaak laat of niet, veel nonnieuws en clickbaits en een totaal niet boeiende serietotaal.

Je mag best een amateursite zijn maar je bestaat 20 jaar en je kan best wat verder kijken dan Disney en WB nieuws alleen.

Ik kom hier nu vaak voor de leuke reacties.

Dus nu hebben jullie je klaagmoment gehad maar FT mag ook wel wat frisser aan de slag. Het is 2019. twee dagen later met nieuws komen kan echt niet meer. Minder de onzinberichten en ga meer voor kwaliteit.

Dat waarderen we allemaal

Mr. Hulot

Avatar

Ik vind deze site prettig en handig, en heel veel gebruikers zijn geestig en beleefd. Maar er is altijd ruimte voor verbetering. Hier is mijn persoonlijke top 10 ergernissen (spelfouten horen daar niet bij):
- Commentaar op films waarin “bier”, “bank”, “onderuitgezakt” en “verstand op nul” voorkomen. Deze zeggen niets over de film, alleen over de schrijver.
- Zeggen dat een recensie van FT “slecht” is omdat je het er niet mee eens bent. Wanneer de recensie inhoudelijk niet klopt of onbegrijpelijk geschreven is, is het wat anders.
- Persoonlijk worden tegen elkaar of medewerkers van FT. Doe dat privé als het zo nodig moet, of laat het achterwege. De rest heeft er niets aan.
- Een film vergelijken met een andere film, en dan eindeloos over die tweede film doorgaan, en welke beter zou zijn.
- Commercieel succes verwarren met kwaliteit. Twee heel verschillende dingen, die niet per se altijd samengaan.
- Respectloos commentaar op al dan niet ontblote lichamen en lichaamsdelen van vooral actrices.
- Discussies of reacties die bij de reviews geplaatst zijn.
- Bijdragen en recensies die grotendeels uit spoilers bestaan.
- Schelden op mensen die een film niet mooi of goed vinden, en zeggen dat die mensen zeuren en hun mond moeten houden.
- Zeggen dat een acteur waardeloos is, in plaats van dat hij in deze film slecht speelt. Zeggen dat iemand dom is, in plaats van dat die iets doms gezegd heeft. Mensen, zelfs acteurs, kunnen leren en mogen veranderen.
Ik sluit niet uit dat ik hiermee zelf in iemands top 10 ergernissen terechtkom. Maar ik was daar niet op uit.

Mr. Hulot

Avatar

Ik ben het trouwens helemaal eens met SunChaser. Dat komt vaker voor...

pete928s

Avatar

Dus als ik het goed begrijp : Als een bekende hollywoodster zit te schelden ( motherfucker) , dan is het wereldnieuws en als hier in een discussie hetzelfde gebeurt of als er kritiek op de site is is het respectloos ?
juist .

Mav Damian

Avatar

pete928s "Dus als ik het goed begrijp : Als een bekende hollywoodster zit te schelden ( motherfucker) , dan is het wereldnieuws en als hier in een discussie hetzelfde gebeurt of als er kritiek op de site is is het respectloos ?

juist ."
Dus?

timdekw

Avatar

Eindelijk!

horizon

Avatar

Internet Serious Business.

#tienjaaroudememe

Veel succes allemaal. Smiley face

Mav Damian

Avatar

alfaman "Klinkt niet tegenstrijdig?"
Dat kan, maar zijn reactie is niet juist tegenstrijdig. Of je nu een bekendheid bent die zit uit te schelden, dat is ook respectloos.

FilmTotaalVerbeteren

Avatar

Ik ben het eens met wat iemand anders zei! Ik ben blij dat mijn vraag beantwoord werd (zei het een beetje dramatisch), en nu ik weet dat jullie dit slechts "on the side" doen, begrijp ik al veel beter dat er fouten in de artikels staan.

Mr. Hulot

Avatar

Volgens deze redenering mogen wij, nadat we gezellig samen "the Godfather" gekeken hebben, elkaar met volautomatische vuurwapens afslachten.

Renegade

Avatar

Wel een hoop reacties op dit bericht. Zie je niet vaak.

Lord Bono

Avatar

Haha, en zelf met clickbait artikelen reacties uitlokken, doe daar ook eens wat aan dan..

Tako

Avatar

@Lord Bono

We gaan er weer meer op letten maar het blijft lastig. Soms verwoord als 'een duivels dilemma'. Feit is dat clicks inkomsten betekenen. En die hebben we wel nodig om te kunnen blijven bestaan. De balans vinden is daarom een hele kunst in deze tijd waarin eigenlijk bijna iedereen er zich toch 'schuldig' aan maakt... maar zoals gezegd ik heb je reactie gezien.

Symn

Avatar

Gelukkig... hoop dat het vooral over films blijft gaan.

akketa

Avatar

tl;dr
Er mee eens dat het niveau van de reacties beter kan. Maar Filmtotaal mag de aanwezige kritiek op de artikelen wel zeker tot zich nemen, want dat kan en mag wel een tandje omhoog. Filmtotaal kan beter ook al verschuilen ze zich een beetje achter 'semiprofessioneel'.


Ik kom alweer zeker 15 jaar op deze site. Ik kan wel merken dat er veel is veranderd. Op redactioneel niveau en op reactie niveau.

Sinds de laatste 3-4 jaar is er echt een schifting geweest. Veel oudgedienden haakten af en er kwamen een flinke lading aan nieuwe mensen.
Thiver is er nog, maar is dan ook nog recensent hier. Ed Crane leek er klaar mee te zijn na alle persoonlijke discussies. Rich Art reageert soms nog wel eens.
De meeste die er nog zijn zijn verdrongen naar dat kleine "Gallische dorpje" Cafe De Lemming op het forum. (Het forum is ook bijna doodgebloed.)

Sinds die tijd is ook de site op de schop gegaan, maar persoonlijk is het er niet beter op geworden. Op technisch vlak en op redactioneel vlak.
De reactie opties zijn naar beneden geschroefd:
- Toevoegen van icoontjes, links, quotes, etc. is een gedoe.
- Veel scrollen. Geen filters.
Redactioneel lijkt er meer clickbait erbij te zijn gekomen. Celebritygossip krijgt vaker voorrang dan een belangrijk nieuwtje of een overlijden. Dan zie je 1 a 2 dagen na het overlijden pas een artikel, terwijl er tussentijds een bericht is geplaatst over relatieperikelen rondom een b-acteur.
Plaats ook meer nieuws over iets anders dan de populaire film. Op reviews na is het gehalte filmhuis zeer minimaal.

Ja, jullie zijn een semiprofessionele site. Dat is het altijd al geweest. Er mag daar altijd rekening mee gehouden worden, maar het mag ook geen excuus zijn voor haastige artikels. Slechte zinsbouw in vertalingen of typefouten moeten zoveel mogelijk vermeden worden. Dat ene minuutje extra over je artikel gaan om te redigeren kan echt geen kwaad. Het is niet dat jullie 'heet' nieuws melden dat snel als scoop geplaatst moet worden. Ik vind dan ook dat men best mag reageren op tekstuele fouten. Het feit dat het vaak voor komt en jullie dit nu hier aanhalen mogen jullie best persoonlijk aantrekken als verbeterpunt. (Zoals ik hierboven al aangaf.) Het gebeurt niet voor niets vaker dan je zou willen. Ik moet dan wel erbij zeggen dat de manier waarop tekstfouten worden aangegeven ook beter mag. Normaal reageren op iets (artikel, nieuws, etc.) blijkt nog steeds in de wereld iets heel moeilijks voor vele.

Schakel reacties niet uit als het uit de hand loopt. Verwijder dan de reacties zelf, zodat anderen wel normaal door kunnen praten.

Het gevoel dat ik heb is dat jullie de laatste jaren vooral naar statistieken kijken over wat wel of niet scoort. Logisch, want je wil pageviews hoog houden, maar het lijkt doorgeschoten naar een tunnelvisie. Veel berichten uitpoepen zonder naar het 'nut' en/of kwaliteit van de berichten te kijken. Zo komt het mij over als ik zo de laatste paar jaar evolueer. Juist als grote filmsite in NL kun je je onderscheiden door iets meer in de kwaliteit te steken dan volume. Het voelt als gehaast.

Dit is, voor zover ik weet, de enige site in Nederland met deze omvang op filmgebied. Laat dat vooral kwalitatief blijven. Kleine beetjes helpen al. Ik kom hier graag ondanks kleine irritaties.


Thiver, jij als oude rot hier. Hoe vind jij de site de laatste jaren tov. eerst? Dan vooral de redactionele kant.

akketa

Avatar

Dit stuk is geschreven voordat Tako zijn reactie gaf. (Over ouwe rotten gesproken. ;) )

Ik hoop dat met de aanwas van nieuwe redactieleden er meer diversiteit gaat komen en de kwaliteit omhoog wordt geschroefd. Deze site verdient het om boven de eenheidsworst uit te komen en te blijven.
Gelukkig hebben jullie geen hoekje met links naar kulwebsites en fakemeuk om omzet te genereren. Dat is een hele dikke plus naar jullie toe.

KeesjeNL

Avatar

@ FrietgezichtEens met Civilian Supreme.Volgens mij is de sfeer best goed.

Ik zie onderling en naar FT geen haat.Dat jij de sfeer goed vind betekend niet dat die goed ís, maar slechts dat jij jou versie van 'sfeer' als prettig ervaart. Ik heb dat maanden geleden al proberen te communiceren maar het blijkt nooit te zijn aangekomen.De essentie hier is respect hebben voor mekaar. Als we daar nou allemaal wat meer aandacht aan besteden komt alles goed.

Frietgezicht

Avatar

Trouwens jammer dat ‘laatste reacties’ verwijderd zijn bovenin waardoor echte discussies over films vaak snel doodbloeden omdat een artikel snel naar onderen verdwijnt. Zal wel met clicks te maken hebben.
Net als dat de reviews schrijven op FT de nek omgedraaid is. Als ik naar iemands profiel ga en op reviews klik om meningen te lezen staat er ‘coming soon’. Dat staat er al maanden/jaren. Als je daarnaar vraagt geen reactie maar commentaar op spelfouten krijgt wel aandacht.

En we moeten on-topic blijven lees ik in dit artikel en is logisch maar heb tig keer mensen zien vragen waarom het off-topic artikel verwijderd werd zonder dat er een reactie op gegeven werd.

Frietgezicht

Avatar

@ Keesje, volgens mij ja, klopt, iedereen ervaart het anders.
Maar jij kunt toch je mening over films geven zonder hier ‘aangevallen’ te worden ofzo?

We zijn nou eenmaal verschillend en de een is politiek correct, de ander grof in de mond enz maar persoonlijke aanvallen omdat iemand een andere mening heeft zie ik niet.
Uiteindelijk gaat het ook ‘maar’ om films, een passie die we allemaal delen maar we zijn nou eenmaal verschillend hier qua meningen, humor, uitspraken enz.

In 2018 zag ik het weleens fel worden bij MeToo berichten en over het succes van Black Panther maar dezelfde mensen kunnen bij een simpel artikel over op 1 lijn zitten.

Maar respect moet er wezen idd. Nu heb ik dat sowieso wel voor een ieder of ik dat nou goed kan uiten of niet.

krisiz

Avatar

Vet veel reacties, meeste ooit denk ik.

Met spelfouten ook. Vet stom.

Respect naar FT en alle vaste reaguurders trouwens.

En euh, FT, waarom je wat aan trekken van de reacties. Zet het dan gewoon uit. Huilie huilie.

Ik blijf de site toch wel bezoeken. Smiley face

Sunspot

Avatar

Weet niet, maar ik ervaar niet echt vijandigheid, soms wat verhitte discussie, maar laat ze maar gaan, brengt soms wel wat leuks en gaat volgens mij nooit ech te ver toch.

En sommige spelfouten zijn makkelijk te verhelpen door nogmaals te checken, maar ik stoor me er sowies oniet aan.

En trollen vallen ook wel mee, laatst 1, maar ach, geen aandacht aan geven en moet wel lachen om trollen soms, zolang het niet te ver gaat, heb dat ook niet gezien hier op site eigenlijk Smiley face.

Is jullie site, maar hoop dat we hier toch wel beetje NL blijven, niet zoals de laatste jaren in NL, waar niks meer lijkt te mogen, zelfs sites die niet meer toelaten te reageren.

Leuke site dit, mooi dat het ook deels door vrijwilligers gedaan wordt, een mooi ding. Gewoon een leuke, mooie site dit.

lamoteg

Avatar

Ik kom dagelijks kijken naar de nieuwtjes, ik werk ook heel de week met stresserende toestanden, ik kom naar hier ter ontspanning, neem dit dus niet al te serieus. Ik kan genieten van de reacties, vooral van Frietgezicht ( zijn reacties zijn meestal hilarisch en nagel op de kop) en trollen sla je gewoon over of wijs je ze op hun plaats. Meestal jonge tieners.

Ik denk dat we al met niet veel mensen meer zijn die reacties geven. Zet een kick knop op, als de meeste leden de reacties niet smaken dan kunnen we zelf wel beslissen.

Ereptile

Avatar

MovieMagic "Ontopic: Ik vind wel dat jullie op FT lang wachten om een overduidelijke troller (Bijvoorbeeld: ONE1) te bannen. Zelfs na herhaalde malen aangeven in de reacties. Ik mag dan aannemen dat hier beter opgelet gaat worden? "


Dit is ook wel iets waar ik me aan stoorde. I.p.v. dat hij een ban kreeg, werden er comment secties gesloten. Er zijn ook normale mensen die dat gedrag negeren en gewoon met andere FT'ers willen reageren op hetzelfde topic.

Shifty777

Avatar

Ik kan mij erg goed in de reactie van Akketa vinden. Zelf ben ik ook al best wat jaren lid en jarenlang was ik dagelijks op Filmtotaal aanwezig, als lezer en in de reacties. Naast bijv. Gmail was dit een van de webpagina's die standaard in een tabblad stond.

Dit is al zeker een jaar niet meer het geval. Zoals Akketa aangaf: toen de nieuwe website kwam raakten er bepaalde functionaliteiten verloren en langzaam daalde het niveau van de artikels alsook de reacties. Aan de reacties kunnen wij als gebruikers iets doen, zeker na deze oproep, maar luister dan ook naar de gebruikers die vaker een oproep doen over het redactionele werk.

Ik vind het jammer dat ik niet meer de neiging heb actief met Filmtotaal te zijn, want dat was ik jarenlang met plezier. Ook ik zag veel andere toffe gebruikers hier verdwijnen. Zou fijn zijn als de redactie en gebruikers er weer als vanouds een toffe filmplaats op het internet van kunnen maken.

Prince John

Avatar

@ Krisiz
Als je de reacties uitgeschakeld komt er niemand meer. Kijk naar SerieTotaal, daar kunnen we ook al een paar jaar niet meer reageren; sindsdien kom ik er niet meer. Het leukste deel is juist om over een film/serie (netjes) te discussieren, sommige reacties gaan soms over de schreef, waar sommige Filmtotaalers hierboven ook schuldig aan zijn. Maar zoals Shifty ook al zegt, de site is veranderd, en niet alleen maar ten positieve... Nu moeten we ook gewoon als leden laten weten wat wij anders willen zien en hopelijk wordt er aan beide kanten is gedaan om de site gezamenlijk te verbeteren Smiley face

ZaphodBeeblebrox

Avatar

100 % eens met wat hier staat. Als iemand die behoort tot best een aantal communities in de geek wereld, kan ik alleen maar beamen dat die groepen met de dag toxischer worden qua mentaliteit. En waar ik nog niet lang genoeg ben ingeschreven bij Filmtotaal om hier al veel van te merken, een type zoals TheOne die alleen wat komt schelden wijst er wel op dat ook deze community van filmfans niet veilig is voor rotte appels. Dus ik vind het niet meer dan normaal dat Filmtotaal hier paal en perk aan wil stellen. Ik vind het overigens ook wat gek dat sommigen in de commentaren zich meteen al defensief opstellen en Filmtotaal ervan verwijten niet tegen kritiek te kunnen omdat ze bepaalde gedragsregels willen hanteren. Sinds wanneer is kritiek uiten synoniem geworden met je gedragen als een volslagen eikel? Kritiek kan je op een volwassen en constructieve manier uiten zonder te vervallen in gescheld of beledigingen. Zou zo moeilijk niet mogen zijn zou ik zo denken.

Artificialis

Avatar

De kritiek op vertalingen, bronnen, spellingfouten en artikelkeuzes is inderdaad absurd. Filmtotaal doet er goed aan om zich daar niets van aan te trekken. Het staat mensen vrij om een eigen filmsite te beginnen wanneer ze vinden dat de kwaliteit hier te kort schiet.

Civilian Supreme

Avatar

Maar effe serieus nu.....blijft Affleck nu Batman of niet?!!!

BlackPowerWolf

Avatar

Zie het niet als kritiek maar als een vraag/opmerking/verbeterpuntje. Als ik een reactie plaats waar ik op iemand reageer (de statements [quote= ....] en [slash quote] gebruik) en het persoon reageert terug dan lees ik dat vaak pas veel later doordat ik mijn berichten moet checken of een oud artikel moet afgaan. Is het mogelijk dat jullie een melding functie toevoegen?

Met vriendelijke groeten,

BlackPowerWolf

adofmirosch

Avatar

Ik vind het jammer dat ik niet meer de neiging heb actief met Filmtotaal te zijn, want dat was ik jarenlang met plezier. Ook ik zag veel andere toffe gebruikers hier verdwijnen. Zou fijn zijn als de redactie en gebruikers er weer als vanouds een toffe filmplaats op het internet van kunnen maken.


Klopt. Heb precies het zelfde, ik ben gisteren voor het eerst in 2,5 jaar weer ingelogd.
Kan me niet herinneren dat er destijds continu gezeurd werd over een paar spelfouten.

Wat filmtotaal vroeger juist zo leuk maakte waren de toffe/grappige gebruikers.
Bijvoorbeeld, Benjamin&banned of die gast die een jaar door ging over dat mark wahlberg in de dark knight rises dat.
En 150+ reacties op elk nieuwe transformers nieuws.
Goede oude tijd Smiley face

Civilian Supreme

Avatar

Het is allemaal nog niet zo erg als op bijvoorbeeld Screenrant, zij zijn vaak wel heel snel met nieuwtjes maar er worden elke dag ook tig onzinartikelen geschreven. Dat is pas een clickbaitsite, zij zijn wel een proffessionele site maar ik kom liever hier.
Bovendien is er altijd wel wat en kun je toch niet iedereen tevreden houden.
Vind het wel leuk dat er toch nog wel wat oudgedienden zijn hier, ik loop hier ook al wat langer maar had voorheen een ander account/naam.

Ereptile

Avatar

Is het anders een idee voor FT om een post te maken waarin wij (als reaguurders) met z'n allen kunnen aangeven wat we graag zien verbeteren en ook waarom?

Zo blijft ik het bijv. jammer vinden dat het Off-Topic zonder reden is weggehaald van de site. We konden daar altijd zelf het nieuwste nieuws eerder posten. Volgens mij verlicht dat ook de druk voor de beheerders van FT om "up to date" te zijn.

Ik las ook in de comments hier iets over notificaties als iemand reageert op je post bijv. Of een direct herkenbaar meldpunt waar slechte reaguurders sneller mee kunnen worden aangepakt?

Ik weet niet wat de mogelijkheden zijn natuurlijk en of er behoefte aan is vanuit jullie kant of FT's kant. Maar als we als community aangeven welke wensen wij hebben, misschien dat er in samenspraak met FT wel dingen tussen zitten die haalbaar zijn om deze site een betere feeling te geven?

Persoonlijk mis ik ook wel de emoticons :P *bierglas*

Civilian Supreme

Avatar

Idd het gebruik van emoticons heeft veel invloed op hoe iets overkomt.

Sunspot

Avatar

@Ereptile @CivilianSupreme

yep, notificaties ontvangen wanneer iemand op je post reageert zou relaxt zijn, denk dat je dan meer reacties krijgt, mesnen meer op elkaar reageren, zeker wel.

En emoticons zouden ook leuk zijn, zoveel makkelijker om aan te geven hoe je iets brengt. Maar echt veel sites hebben dat al niet, jammer.

Weet ook niet of het teveel kost, werk/tijd om zoiets te realiseren.

Maar goed, ik kijk nu altijd even terug in reacties, denk velen wel Smiley face.

Frietgezicht

Avatar

Ik kijk (reageer dr niet) weleens op mediacourant.
Als je daar de reacties leest zijn we hier echt heilige boontjes bij.
FT mag ook wel een beetje trots zijn op de bezoekers :P

Rich Art

Avatar

akketa "...Sinds de laatste 3-4 jaar is er echt een schifting geweest. Veel oudgedienden haakten af en er kwamen een flinke lading aan nieuwe mensen.
Thiver is er nog, maar is dan ook nog recensent hier. Ed Crane leek er klaar mee te zijn na alle persoonlijke discussies. Rich Art reageert soms nog wel eens."

Ah... The good old days! Smiley face

Tja, vroeger was het vooral het forum waar de discussie plaatsvond. Tegenwoordig gebeurd dat gewoon hier op de frontpage. Op het forum waren er meerdere beheerders die ingrepen als een discussie uit de hand dreigde te lopen, al viel dat volgens mij ook wel mee.

Tis volgens mij simpel te verklaren waarom oudgedienden zijn afgehaakt: iedereen is ouder geworden en de aandacht is verschoven naar anderen dingen dan een film-forum. En daarmee is de weg vrij voor een nieuwe lichting, al is het verrassend dat dit hier gebeurd i.p.v. op het forum. Of is dat te danken aan "social media" waarbij het belangrijker is om gezien te worden i.p.v. wat je daadwerkelijk typt? En waar kan dat beter dan op de frontpage waar iedereen heerlijk op je kan reageren als je ze uit de tent lokt?

Het is jammer dat op dat gebied FT is veranderd, maar ach... dat was vroeger.. Nieuwe tijden, nieuwe mogelijkheden. Smiley face

Civilian Supreme

Avatar

Rich art

Ik neem (en nam) eigenlijk nooit de moeite om naar de forums te gaan om te discussieren maar dat heeft daar niks mee te maken (wat mij betreft).

Het is meer dat er op bepaalde forumonderwerpen bijna of helemaal niet gereageerd word.
Bij vers nieuws krijg je vaak wel een reactie. Bij nieuws dat er al een paar dagen opstaat word meestal niet meer gereageerd met hier en daar een uitzondering, maar het is op dat moment niet eens meer leuk om een reactie neer te zetten omdat de kans groot is dat er toch niet meer naar gekeken word.

Dus inderdaad, je wil graag 'gezien' worden maar niet omdat je zonodig in de belangstelling wil staan. Smiley / bierglas.

Frietgezicht

Avatar

Als je niet gezien wilt worden kun je het beste je mening opschrijven en op de koelkast plakken.

Rich Art

Avatar

@Civilian Supreme :

Je hebt helemaal gelijk. Smiley face

Een forum is iets uit het stenen tijdperk, voor de tijd van social media. En daarmee toentertijd de plek om met elkaar in discussie te gaan. Het is niet heel vreemd dat die gesprekken inmiddels naar de website zijn verplaats, waarmee het forum enigszins overbodig is geworden. De reden waarom er dus nog weinig activiteit is op het moment... Voordeel was wel dat discussie, gesprekken of andere leuke topics wel iets langer bestaansrecht hadden dan een discussie hier op de frontpage aangezien het nagenoeg niet meer terug te vinden is allemaal.

Ah... the good old days. Maar hé, als mensen hier leuk met elkaar willen discussiëren over bepaalde onderwerpen, dan is het wellicht een idee dat iedereen weer op het forum gaat posten. Komt daar vanzelf weer leven in! Smiley face

SuPa

Avatar

Wat een onzin. ik verwijder direct mijn account!

grapje

FilmTotaal is mijn meest bezochte site als het om films gaat en blijf er komen Smiley face En de jankerds lekker aanpakken/bannen.

PRIME

Avatar

Ook maar weer eens m'n account uit den ouden doosch gehaald. Goede actie wel, merkte destijds toen ik stopte met reageren dat er inderdaad veelal negatievelingen waren en persoonlijke aanvallen etc, iets waar ik zelf ook in werd meegetrokken.

Nu ben ik wel weer in voor leuke filmdiscussies. Blijft iets moois natuurlijk!

adofmirosch

Avatar

Hey prime! Je bent zelfs nog langer weg geweest dan mij, Welkom terug Smiley face

Tako

Avatar

@PRIME @adofmirosch

We gaan proberen oude tijden te doen herleven!

adofmirosch

Avatar

@tako het beste nieuws van de dag! Smiley face #bierglas

B@chelor

Avatar

@patatbakkes
Jij bent ook niet weg te slaan van FT, hè? :P
Ik reageer bijna niet meer op FT, maar kijk er dagelijks op. Ik zie dat het alweer 2,5jr geleden is dat ik gereageerd heb.
Eigenlijk is het te gek dat FT dit artikel moet plaatsen. Het is soms gewoon een kwestie van normen en waarden hebben en elkaars mening respecteren. Kritiek en discussie mag en moet kunnen. Maar dan beschaafd. En ja spelvouten....who cares.

Peace Out.

Frietgezicht

Avatar

Ik hoop dat je volgende reactie ook weer over 2,5 jaar is! :P
Haha nee joh reageer ook eens als je wat leest joh,je bent vast je mening niet verloren.

Ereptile

Avatar

Ik zie inderdaad namen voorbij komen die ik JAREN niet meer op FT heb gezien! Ik kijk nog dagelijks op de site, gewoon omdat ik het filmnieuws vooral hier krijg en met de FT'ers kan discussiëren/speculeren over films Smiley face

B@chelor

Avatar

@frietgezicht,

Ik zal zo nu en dan een keer reageren, inclusief een ongezouten mening!

Jaws

Avatar

een van de beste zo niet de beste. ga zo door

BlackPowerWolf

Avatar

Daar over gesproken ik heb Ed ook al bijna een jaar lang niet meer zien reageren, niet dat het zo'n groot probleem is, maar het viel me even op.

Sunspot

Avatar

@RichArt

Denk het niet, fora zijn helemaal niet overbodig,kijk naar Reddit bijvoorbeeld.

Het heeft ook voordelen, van langere duur.

Bij de meeste social media is het eenmalig, eventjes, vaak hetzelfde, niet echt interactie ook, ja likes en zo, maar dat is het wel eigenlijk.

Bij fora is het juist dieper, meer geconcentreerd, gewoon dieper.

akketa

Avatar

Huh, ik ververs de pagina en er zijn 4 reacties weg. Ik had gehoopt op de 100, maar zo gaan we er nooit komen... Ik kan ook zo 1,2,3 niet zien wat er zou moeten missen.

NieuwsFilm

meest populair