Terry Crews miste steun van mensen na onthullen aanranding

Terry Crews miste steun van mensen na onthullen aanranding

"Alle steun kwam puur van zwarte vrouwen."

Nadat filmproducent Harvey Weinstein van seksueel misbruik werd beschuldigd kwamen er allerlei actrices en acteurs naar voren met hun eigen beschuldigingen. Eén van hen is Terry Crews, die eind 2017 onthulde in zijn kruis te zijn gegrepen door een machtig bestuurslid in Hollywood. Hoewel de 50-jarige Expendables-acteur vaak in het nieuws voorkwam, kreeg hij niet veel steun. Dat vertelde hij zondag tijdens het programma Watch What Happens Live with Andy Cohen.

"Om eerlijk te zijn, toen het gebeurd was kreeg ik gedurende een lange periode geen steun. Maar ik moet zeggen dat de mensen die mij het meest verrasten zwarte vrouwen waren," legt Crews uit. "Zwarte mannen wilden er niets mee te maken hebben. Alle steun kwam puur van zwarte vrouwen. Dat was best heftig. Dat deed mij en mijn familie schrikken."

Bekijk de afbeeldingDe acteur kreeg ook akelige reacties. "Veel mannen hadden zoiets van: 'Gast, jij bent zwak. Een zielig excuus. Je had die vent moeten meppen. Buiten westen slaan. Dat had je moeten doen.' En zwarte vrouwen zeiden: 'Nee, nee. Zo werkt het niet.' De verdeling in mijn eigen gemeenschap choqueerde me."

Later klaagde Crews de man - Adam Venit - aan. Hij werkte bij vertegenwoordigersbedrijf WME. Volgens de acteur greep Venit hem opeens in zijn kruis tijdens een feestje in 2016. "Hij maakte vreemde bewegingen met zijn tong. Ik dacht: 'Is dit een grap?' Het was zo bizar. Toen kwam hij naar me toe. Ik stak mijn hand uit en hij plaatste letterlijk zijn hand op mijn geslachtsdelen en kneep erin. Hij bleef maar met zijn tong spelen. 'Gast, waar ben je mee bezig?' vroeg ik. En toen probeerde hij het weer. Hij wilde maar niet stoppen."



NieuwsFilm

meest populair