The Expendables (2010)

Choose your weapon.

Stallone doet de jarentachtig-B-actiefilm herleven in een schaamteloos doch heerlijk nostalgisch feest van herkenning.
play

5,9 details

  • 103 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Thriller
  • Verenigde Staten
103 Min Verenigde Staten

"The Expendables" zijn huurlingen noch geheim agenten. Ze kiezen zelf hun missies en zijn aan niets of niemand gebonden. Ze wagen hun leven niet voor het geld of voor de roem, maar omdat ze hopeloze, gruwelijke toestanden uit de wereld willen helpen. Wanneer de Verenigde Staten en enkele andere landen hen vragen om een corrupte Zuid-Amerikaanse dictator te elimineren die zijn land in een puinhoop heeft veranderd, happen ze toch toe.

Regie
Sylvester Stallone
Cast
Jason Statham, Sylvester Stallone, Jet Li, Dolph Lundgren, Mickey Rourke, Eric Roberts, Steve Austin, Terry Crews, Randy Couture, Gary Daniels, Charisma Carpenter, David Zayas, Amin Joseph, Giselle Itié, Hank Amos.
Budget
$ 80.000.000
Opbrengst
$ 274.470.394
Release
03.08.2010
Release NL
19.08.2010
Release DVD
30.11.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: Sylvester Stallone | Cast: Sylvester Stallone (Barney Ross), Jason Statham (Lee Christmas), Jet Li (Ying Yang), Dolph Lundgren (Gunner Jensen), Eric Roberts (James Munroe), Mickey Rourke (Tool) e.a. | Speelduur: 103 minuten | Jaar: 2010

Sylvester Stallone was in de jaren zeventig en tachtig een superster, vooral dankzij zijn Rocky- en Rambo-films. In de jaren negentig verdween hij naar de minder zichtbare regionen van de sterrenhemel, maar halverwege het afgelopen decennium maakte 'Sly' een onwaarschijnlijke comeback met een zesde Rocky, waarin hij heel slim inspeelt op de nostalgische verlangens van zijn publiek. Vervolgens kwam hij ook nog met een nieuwe Rambo en nu is er The Expendables: een postmoderne jarentachtig-B-film waarbij hij nog schaamtelozer gebruik maakt van de nostalgie van de kijker. Het werkt verdomd goed.

De eerste regels van Thin Lizzy's 'The Boys Are Back In Town', dat tijdens de aftiteling is te horen, vatten perfect samen wat The Expendables zo leuk maakt: “Guess who just got back today. Them wild-eyed boys that had been away. Haven't changed, hadn't much to say. But man I still think them cats are great.” Stallone verzamelde een groot aantal actiesterren van de jaren tachtig en begin jaren negentig en voegde daar wat moderne erfgenamen aan toe. Zelf speelt hij uiteraard de hoofdrol, de leider van een stel huurlingen dat voor de hoogste bieder de gevaarlijkste missies uitvoert. Dolph Lundgren is zijn oude partner die het mentaal niet meer aan kan, Mickey Rourke de inmiddels gepensioneerde partner die hun opdrachten regelt en Eric Roberts de schurk. Jason Statham is Stallones protegé en samen met Jet Li vertegenwoordigt hij de nieuwe generatie. Twee minder bekende acteurs maken het team compleet.

videotrailers & clips

alle artikelen (59)

The Expendables Nieuwsberichten

Laatste reacties

adofmirosch

"...Vond de expendables met de diroctors cut. veel leuker en krijgt darom ook een cijfer meer...."

IvarW

"...Vond er helaas maar weinig aan. Niets boeide me...."

JamesBond

"...Ik heb me zeer vermaakt met deze film! Er valt niet veel over de film te zeggen, behalve dan dat......"

The Expendables

acties