Algemeen

YouTube klaar met 'Bird Box Challenge' video's en meer

Alle gevaarlijke challenges verboden.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

door Bram de Groot om 06:00 in Algemeen
Enkele weken geleden was er weer een nieuwe hype. Fans van de Netflix-film Bird Box startten de Bird Box Challenge. Via YouTube verschenen er uiteraard video's van allerlei idioten die geblinddoekt opdrachten uitvoerden. En regelmatig liep het af met een ongeluk(je). Voor YouTube blijkt het de spreekwoordelijke druppel en de videomachine verbant nu de Bird Box Challenge en soortgelijke video's.

Vanaf heden zijn alle video's met gevaarlijke uitdagingen en schokkende beelden verboden door YouTube. Naast de Bird Box Challenge zijn er de Choking Challenge, The Eat It or Wear It Challenge, de Neknominate, de Kaneel Challenge en ga zo maar door. Er vallen de nodige doden bij en het lijkt erop dat YouTube de video's waarin de uitdaging wordt uitgevoerd weigert.

Waarschuwing
De video's worden komende tijd offline gehaald en degene die de video heeft geplaatst krijgt een waarschuwing. Worden er weer video's met gevaarlijke beelden geplaatst, dan wordt het account verwijderd. Naast de 'challenges' barst het ook van uiteenlopende pranks. "Ook staan we geen pranks toe die slachtoffers laat geloven dat ze in gevaar zijn of die tot echte verwondingen kunnen leiden. Gevaarlijke pranks die emotionele schade toebrengt aan kinderen zijn ook niet toegestaan," aldus een woordvoerder van YouTube.

Over een tijdje zie je dus alleen geblinddoekte mensen in Bird Box, goed voor 3,5 ster op FilmTotaal.

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Waarom is er niet een A Quiet Place challenge waarin iedereen op straat zijn bek houdt. Zou heerlijk zijn.

Master Of Films

Avatar

^ best challenge ever. Laat dat maar aan Friet over :)

Wat betreft The Eat It or Wear It Challenge. Ik kom zelfs kids edities tegen op YouTroep!

GreenHornet

Avatar

als je dit doet met blinden mensen mag dat dan wel

chefry1983

Avatar

De birdbox challenge ken ik wel maar de rest zegt me niets. Mis ik er wat aan? Leef ik onder een steen ofzo?
Maar heel goed initiatief van YouTube

nieuwslaatste nieuws

meest populair