YouTube klaar met 'Bird Box Challenge' video's en meer

YouTube klaar met 'Bird Box Challenge' video's en meer

Alle gevaarlijke challenges verboden.

Enkele weken geleden was er weer een nieuwe hype. Fans van de Netflix-film Bird Box startten de Bird Box Challenge. Via YouTube verschenen er uiteraard video's van allerlei idioten die geblinddoekt opdrachten uitvoerden. En regelmatig liep het af met een ongeluk(je). Voor YouTube blijkt het de spreekwoordelijke druppel en de videomachine verbant nu de Bird Box Challenge en soortgelijke video's.

Vanaf heden zijn alle video's met gevaarlijke uitdagingen en schokkende beelden verboden door YouTube. Naast de Bird Box Challenge zijn er de Choking Challenge, The Eat It or Wear It Challenge, de Neknominate, de Kaneel Challenge en ga zo maar door. Er vallen de nodige doden bij en het lijkt erop dat YouTube de video's waarin de uitdaging wordt uitgevoerd weigert.

Waarschuwing
De video's worden komende tijd offline gehaald en degene die de video heeft geplaatst krijgt een waarschuwing. Worden er weer video's met gevaarlijke beelden geplaatst, dan wordt het account verwijderd. Naast de 'challenges' barst het ook van uiteenlopende pranks. "Ook staan we geen pranks toe die slachtoffers laat geloven dat ze in gevaar zijn of die tot echte verwondingen kunnen leiden. Gevaarlijke pranks die emotionele schade toebrengt aan kinderen zijn ook niet toegestaan," aldus een woordvoerder van YouTube.

Over een tijdje zie je dus alleen geblinddoekte mensen in Bird Box, goed voor 3,5 ster op FilmTotaal.

NieuwsFilm

meest populair